150 тисяч гривень на тепло для ЗСУ: тернополян закликають долучитися до збору на буржуйки

150 тисяч гривень на тепло для ЗСУ: тернополян закликають долучитися до збору на буржуйки
  • Зима вже не за горами, тож волонтери відкрили збір коштів на закупівлю та виготовлення буржуйок для наших військових.
  • Загалом треба зібрати 150 000 гривень. Жителів Тернопільщини просять не проходити повз і закинути кілька гривень на тепло для тих, хто щодня виборює нашу незалежність.

Збір на закупівлю буржуйок та окремих деталей для виготовлення відкрив переселенець з Херсона Олександр Кобець, який вже понад рік живе в Тернополі. Він активно допомагає як переселенцям, так і Збройним силам України.

Раніше редакція «20 хвилин» вже розповідала про його проєкти і щобільше – наша журналістка на власні очі бачила, як волонтер разом із тернопільським однодумцем Олегом Демидасем перетворювали старі газові балони на засоби обігріву. Аби переконатися – можете переглянути відео.

Відео дня
v class="video-block">

Однією чи двома не обійдемося

За осінньо-зимовий період 2022 року волонтери виготовили та закупили понад 100 буржуйок. Зі слів Олександра Кобця, виготовлення потребує багато часу, а ще до того необхідно знайти всі матеріали та основу – старий газовий балон.

— Ще одна причина, чому ми частково відмовилися від виготовлення буржуйок – блекаути. Всі деталі треба зварювати між собою або до основи. Без стабільного електропостачання це зробити важко. Тому частково ми збирали кошти і закуповували вже готові вироби. Від цього нашим хлопцям не стало холодніше, головне – реагували на запити оперативно. Наші буржуйки були із захисниками на південному та східному напрямках, — каже пан Кобець.

Нагадаємо, буржуйка – багатофункціональна річ. За допомогою неї можна обігрітися, зварити їжу чи закип’ятити воду, висушити одяг. Переважно їх роблять невеликими за розмірами, щоб хлопці могли без додаткових авто чи інших транспортів їх переміщувати.

 Разом зібрати простіше

І поки хтось думає, що про виготовлення окопних свічок та буржуйок замислюватися ще зарано, волонтери вже отримують запити від військових та їх знайомих. На власній сторінці у Фейсбук Олександр Кобець навіть надав скрін з проханням.

Журналістці «20 хвилин» волонтер розповідає, часу на роздуми немає, бо незабаром жовтень та листопад, а з ними і перші затяжні дощі та холод.

— Думаю, цього разу ми також будемо надавати перевагу вже купівлі готових пічок, хоча подивимося, яка буде ситуація зі світлом. Можливо і зробимо кілька власноруч. Загалом на цю суму хочемо придбати 100-150 штук. Зараз одна буржуйка обходиться приблизно в 1000 гривень. Але я хочу нагадати, що ця маленька пічка принесе тепло великої Перемоги. Я прошу всіх об’єднатися і закинути по кілька гривень, бо хлопці вже чекають, хлопцям вже треба, — просить пан Кобець.

Приєднуйтеся до волонтерства і ви! Скидайте на картку посильну для вас суму. Кожні 10 гривень будуть використані у правильному напрямку. Після зібрання коштів та відправки буржуйок у гарячі точки волонтери обіцяють звіт.

Задонатити можна на благодійну банку або за реквізитами: 5375411208781083 – Олександр Кобець.

Читайте також:

Тисяча гривень – і взимку не змерзнеш. Тернополянин радить, як зробити власний засіб для обігріву

Громада біля Тернополя передала буржуйки для наших захисників

Під час війни заснувала власний бренд. Історія успіху однієї художниці та акторки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лена Волк

    Щось останнім часом після тих розкрадань мало віриться.що ті гроші іменно на ЗСУ,а не комусь в кішеню

    Polina Daineha reply Лена Волк

    я знаю цього чоловіка особисто. Він порядний і все дійде до хлопців. Ми теж зверталися до нього і отримали допомогу для захисників

keyboard_arrow_up