Чотирирічного Славчика рятують у реанімації від ускладнень після кору. Потрібна допомога на лікування

Чотирирічного Славчика рятують у реанімації від ускладнень після кору. Потрібна допомога на лікування
  • Допомога на лікування потрібна 4-річному Славчикові Яворському з села Дзвиняч Заліщицького району. Хлопчик вже третій тиждень лежить в комі у реанімації обласної дитячої лікарні.
  • У дитини виникли ускладнення після перенесеного кору. Діагноз - коровий енцефаліт. Медики щодня борються за його життя. Рідні і близькі хлопчика просять усіх небайдужих допомогти коштами на лікування дитини.

“Люди добрі, прошу вас не бути байдужими! Дуже потрібна ваша допомога, без неї ніяк! - написала у соцмережі “Фейсбук” Людмила Звараш. - Всі ми знаємо, що лікування сьогодні дуже дороге. Щодня для підтримки життя і лікування йде три тисячі гривень + підгузники, каші і т.д. На жаль, батькам важко витягувати дитину з того світу самотужки, потрібна грошова підтримка небайдужих людей! Батька Славчика знаю особисто - це дуже добра, совісна і відповідальна людина. Так сталося, що дитина захворіла на кір і це дало ускладнення на вушко, - пішло загноєння до головного мозку. Хлопчика паралізувало. Його прооперували. Три тижні він у комі. Діагноз: коровий енцефаліт. Але надія є! Лікарі консультуються з Києвом, на жаль він покищо не транспортабельний. Помоліться за цю дитину! Вірю, що Бог допоможе і Славчик поборе хворобу! Не дайте батькам опустити руки! Допоможіть, хто скільки може. Батьки будуть вдячні за кожну копійку і кожну молитву!Я вірю в вашу доброту! Поширюйте, щоб більше людей могли прочитати. Спільними силами ми врятуємо малесеньке життя.  ”

Дитина у важкому стані

- Стан хлопчика зараз важкий, він у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів, - коментує  заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк. - Хлопчик переніс кір, у нього виникло ускладнення - коровий енцефаліт. У нас бувають пацієнти з ускладненнями після кору. Але зараз Славчик у лікарні єдиний з такою недугою.

Мама постійно у лікарні зі Славчиком. Тато розривається між домом та лікарнею, адже у родині є ще двоє діток - семирічний син та шестирічна донька. До того ж донька також перенесла на кір, одразу ж після Славчика. На щастя з нею все добре. Батьки кажуть, що Славчик і інші їхні діти мали щеплення від кору. 

Відео дня

Батько дякує за допомогу

14 січня тато Василь Яворський повідомив, що хлопчик далі в комі, проте стан його дещо покращився.

- Він почав їсти. Годують його через зонд, - каже пан Яворський. - А півтора тижня взагалі нічого не їв, його організм їжі не приймав.

Василь Яворський розповідає, що Славчик захворів на кір в середині листопада минулого року.

- Дитина лежала у лікарні в Заліщиках, потім медики сказали, що він вже одужав і виписали, - розповідає чоловік. - Вдома з ним все було добре, грався. А 18 грудня його почало паралізувати. Ми одразу забрали його до лікарні в Заліщиках, а через два дні - до Тернополя. Зробили МРТ, потім була операція...

Чоловік дякує усім, хто вже перерахував кошти на порятунок його дитини. Допомогти Славчику може кожен. Одужання дитини стане найкращим подарунком батькові на його іменини (14 січня святкують Василія - прим. ред).

Кір не йде на спад 

До слова,  кір тероризує Тернопільську область вже більше року. І наразі інфекційне захворювання на спад не йде. За даними обласного лабораторного центру, 3 січня у області зафіксовано  44 випадки кору, 4 січня - 25, 8 січня - 28, 9 січня - 22.

- На вихідних у нас зареєстровано 30 випадків кору, - повідомила 14 січня  завідувач відділу епіддосліджень Тернопільського міського відділу держуправління «Тернопільський обласний лабораторний центр»  Богдана Козяр. - Частіше хворіють дорослі, ніж діти. Переважно недуга проходить у стані середньої важкості. Бувають ускладнення, але рідко. Переважно це бронхіт та пневмонія.   

Медики наголошують на необхідності вакцинації від кору як для дітей, так і для дорослих. Як йдеться на офіційному сайті МОЗ, в Україні зробити безоплатне щеплення вакциною КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років, а також дорослим із груп ризику: військовим, учасникам Операції об’єднаних сил, студентам, освітянам і медикам.               

Довідка                                             

Новий номер картки у Приватбанку для перерахунку коштів на лікування Славчика: 5168757328192432

Телефон для довідок: 073-126-36-31 (мама Анастасія Яворська)

Нагадаємо, на сайті te.20minut.ua є рубрика «Допомога», де ми публікуємо історії, банківські реквізити та контакти людей, яким потрібні кошти на лікування. Тож якщо ви хочете комусь допомогти, заходьте у цю рубрику. Всі випадки – достовірні та перевірені нашими журналістами.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Славянин

    Сдается мне, что это фейк, нет никого. Специально панику поднимают, что бы прививались.

    Аня Попадинець reply Славянин

    Але тут написано,що дитина вакцинована
  • Неля Хоміцька

    Нехай Господь допоможе ! Напишіть номер діючої картки.

    Славянин reply Неля Хоміцька

    А разве карта не правильная? Кстати не смогла дозвониться по номеру телефона...
  • Liubov Shpylova

    Та немає дитина щеплення від кору, читайте статтю: мають старші діти, а Славчик на жаль не мав

    Nata Marchenko reply Liubov Shpylova

    Батьки кажуть, що Славчик і інші їхні діти мали щеплення від кору.

    Вікторія reply Liubov Shpylova

    Читайте уважніше "Батьки кажуть, що Славчик і інші їхні діти мали щеплення від кору."
  • Анонім

    Народ усе ,що зараз робиться із кором та і іншими важкими хворобами типу правця ,дифтерії ,ботулізму це все вина так званих керовників держави котрі розвалили СЕС і належним чином не поставили на контроль ці хвороби де профілактикою захворювання є вакцинація . Ну було ж раніше графік щеплень ,дзвонили з поліклініки ,що треба прийти і зробити прививки . І ходили люди робили прививки ,і не було такого щоб була така картина як зараз . Це ж п......ц в день по 30-40 випадків захворювання на кір . Та раніше скільки на вулиці різалися іржавими парканами ,і проколювали ноги цвяхами ,і ніхто не хворів правцем ,а зараз ,що наступив на цвях і в реанімації це п......ц . Тепер щодо даного випадку то скажу чесно кажучи шансів мало оскільки інцефаліт ,і кома це вже хреновий дзвіночок я вам скажу . Вже хлопака який їздив на заробітки до Польші захворів на інцефаліт, і все місяць поборовся за життя в реанімації і не вижив . Звичайно це дико, коли державі пох.... на тяжко хворих дітей , і якось взагалі дико виглядає ,коли ти в лікарню носиш чемодани грошей на лікування своєї дитини чи родича. Тобі дають листок з двох сторін з назвами ліків , і нікого не є..... чи є у тебе кошти чи ні ,а такі листки дають кожного дня .А ,що саме основне добиває ,що зараз прописують купу ліків ,а ці ліки ніх...... не допомагають ,і люди в лікарнях мруть як мухи .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up