Не з мамою, і не з тіткою: як склалась доля 4-річного Серафимчика з Кременця, якого жорстоко побив вітчим

Не з мамою, і не з тіткою: як склалась доля 4-річного Серафимчика з Кременця, якого жорстоко побив вітчим
  • Історія хлопчика із Кременця, який постраждав від домашнього насильства, зворушила Тернопільщину.
  • Нагадаємо, 4-річного Серафима у листопаді побив вітчим. Дитина жила у тітки, а мама разом з 10-місячним братиком — у будинку, що поряд з будинком, де відбуває домашній арешт чоловік, що "виховував" кулаками малюка.

4-річний Серафимчик з Кременця  після пережитого опинився в патронатній родині. Дитина в безпеці, переконують в службі у справах дітей. Але чому її забрали від тітки, яка так переймалась долею дитини раніше і що буде з малюком далі — читайте в матеріалі. 

Деталі про злочин над дитиною читайте у матеріалі: "Чому кривдник на волі? Тітка 4-річного Серафима, якого побив вітчим, розповіла жахливі подробиці"

Відео дня

"Серафим живе з патронатними батьками"

Засідання комісії у справах дітей при Кременецькій РДА, на якому вирішували долю побитої дитини, відбулось наприкінці листопада. Тоді ж комісія прийняла рішення тимчасово відправити Серафима та його братика у патронатну сім'ю.

— Серафимчик зараз живе у патронатній сім'ї, — розповіла тітка дитини Марія Ільчук. — Так, мені важко було з ним розставатись, але таким було рішення комісії. Дитина наче нормально сприйняла переїзд від мене, і я дуже сподіваюсь, що з ним все буде добре. 

Як розповіла тітка, можливо, основним аргументом при прийнятті рішення стало те, що за законом не можна розлучати братів. Молодшому братику Серафима Владіку лише 10 місяців. Обох хлопців тітка до себе взяти не змогла. 

— Я не знаю чи впораюсь з обома дітьми, адже Владік дуже маленький, — каже Марія. —Окрім того, в нього є бабуся по татовій лінії. А я не маю змоги взяти обох дітей. 

"Серафимчик в молодій сім'ї"

Ми поспілкувались із представниками служби у справах дітей Кременецької міської ради.

— Рішенням комісії дитину влаштовано в патронатну сім'ю, — каже працівниця служби Наталія Бесяда. — Служба у справах дітей зараз подала позов про відібрання дітей в матері і батька, адже знаємо, яка складна ситуація сталась. Далі дітей залишати в цій сім'ї не можна було. Далі їх долю вирішуватиме суд. 

Жінка розповідає, що служба продовжує стежити за тим, як живуть діти в патронатних родинах. І напризволяще їх ніхто не покине. Але що буде після рішення суду — невідомо. 

"Мама і тітка навідують дитину"

Також відомо, що Серафима та його братика тимчасово прийняла в себе молода сім'я. У них є двоє власних діток приблизно такого ж віку, як Серафим. 

— Наскільки нам відомо, то мама цікавиться долею дітей, телефонує до патронатних батьків. Як часто — не знаю, напевно, не щодня, але доволі часто, — каже пані Бесяда. — Має змогу спілкуватись з дитиною і тітка. Наскільки знаємо, вона контактує з родиною, де тепер живе Серафим. 

Також відомо, що вже відбулось перше засідання у справі про покарання вітчима Серафима.  Деталі про це читайте тут: "Виховання" кулаками: вітчима, який жорстоко бив 4-річного Серафима, притягнуть до відповідальності"

Також нагадуємо, що читачі "20 хвилин" організували для Серафимчика збір коштів. Деталі за посиланням тут.  Небайдужі вже зібрали понад тисячу гривень, аби потішити дитину подарунком. Наразі можливості передати кошти дитині немає, адже ми не знайомі із патронатними батьками, а законним його представником до суду все ще залишається його мати. А Серафим наразі живе не з нею. Тож кошти ми передамо опікуну вже після того, як його призначить суд.

Ми просимо звернутись в редакцію патронатних батьків Серафимчика, адже ми усі хвилюємось за його долю...  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up