"Душив ниткою від хрестика": чи повернуть 4-річного Серафима в сім'ю та що буде з вітчимом-тираном

Потрібно
0 грн
Зібрано
50 грн
check Перевірено редакцією
"Душив ниткою від хрестика": чи повернуть 4-річного Серафима в сім'ю та що буде з вітчимом-тираном
  • "Мама хоче забрати Серафимчика, якого недавно побили, назад у сім'ю. Вона живе через паркан від нападника". Таке повідомлення в редакцію надіслала кременчанка Олена. 
  • Нагадаємо, 4-річного Серафима у листопаді побив вітчим. Зараз дитина у тітки, а мама разом з 10-місячним братиком живе у будинку, що поряд з будинком, де відбуває домашній арешт чоловік, що "виховував" кулаками малюка.

Історія Серафимчика з Кременця розчулила людей. Десятки повідомлень з питанням "Що з малюком?" редакція отримувала впродовж місяця. Уже відомо, коли судитимуть нападника і коли вирішать з ким житиме дитина. 

Деталі про злочин над дитиною читайте у матеріалі: "Чому кривдник на волі? Тітка 4-річного Серафима, якого побив вітчим, розповіла жахливі подробиці"

8 листопада до журналістки знову звернулась тітка Серафима Марія Ільчук. Жінка розповіла, що мама дитина зателефонувала їй та сказала, що хоче забрати малого. 

Відео дня

- Практично весь місяць вона до Серафима не дзвонила. Вона не питала, як його ніжка, хоча дитина з гіпсом пробула місяць, - каже Марія. - Під час телефонної розмови у нас виникла суперечка. Я запитала її, чи прийшли уже гроші, які вона отримує на Серафимчика і запропонувала разом піти купити дитині взуття і сходити до лікаря, зробити рентген, бо у дитини проблеми із носиком. Вона почала кричати і звинувачувати мене в тому, що я вимагаю у неї гроші. 

Жінка каже, що вона готова забезпечувати Серафима, адже працює сама, і чоловік добре заробляє, але якщо на дитину держава теж виділяє кошти, то їй потрібно витрачати саме на дитину, а не на потреби матері. 

- Дитині вже зняли гіпс. Він почуває себе добре. Ми плануємо перше заняття із психологом, вже знайшли людину, яка буде займатись з дитиною, - каже тітка Серафима. - Це дуже страшно. Ви уявляєте. Він душив дитину ниткою від хрестика, який малий носив на шиї. Хрестик зірвав, а ниткою душив. Ця людина має бути покарана. 

Щоб прояснити ситуацію ми зателефонували до мами хлопчика. Попросили висловити свою позицію щодо того, чи має вона намір повертати дитину, але жінка, вислухавши питання, кинула трубку... Більше на дзвінки жінка не відповідала.

Що кажуть у службі у справах дітей

- Наразі дитина влаштована. Ми спілкуємось із жінкою, яка наразі опікується дитиною Зараз хлопчик в безпеці. За ним добре доглядають, тітка і раніше спілкувалась з дитиною, раніше і допомагала йому, тож і зараз дитину не залишила, -  каже працівниця служби у справах дітей Кременецької міської ради Наталя Бесяда. - Поки що мама не має куди забрати дитину. Про наміри вона лише говорить, і то без жодних письмових заяв.

За словами пані Бесяди, остаточне рішення прийматиме комісія, а потім - міськвиконком. Яким воно буде, передбачити важко. Проте служба відстоює позицію залишити дитину в безпечному середовищі. 

- Ця справа знаходиться на контролі. Зараз дитина в безпеці. Навіть якщо мама забере згодом малюка до себе - ми будемо обстежувати умови, куди мама хоче забрати дитину, - продовжує жінка. - Мама не порушувала прав дитини, але і не відстоювала їх. Закон говорить про те, що мама повинна була своїми діями захищати дитину. Це теж була проблема не одного дня. За сім'єю ми спостерігали впродовж року. Дитина була на обліку, але передбачити такий випадок не міг ніхто. 

Коли буде відомо, з ким житиме дитина 

Як повідомила згодом пані Марія, 16 листопада відбудеться перше судове засідання у справі щодо побиття дитини. До слова, окрім нанесення тілесних ушкоджень неповнолітньому, чоловікові інкримінують вчинення домашнього насильства. Деталі про це читайте у матеріалі: "Виховання" кулаками: вітчима, який жорстоко бив 4-річного Серафима, притягнуть до відповідальності"

Засідання комісії у справах дітей має відбутись 17 листопада. тоді ж і вирішать з ким житиме дитина. Про те яке рішення прийняли посадовці та як мине перше засідання суду ми розповімо згодом. 

А зараз приєднуйтесь до акції, яку читачі "20 хвилин" організували для Серафимчика до Дня Миколая. Небайдужі вже зібрали понад тисячу гривень, аби потішити дитину подарунком у свято. Натискай "Допомогти" та зроби Серафимчика щасливішим. 

 

Допомога
* не обов’язково

Безпечна миттєва оплата через LiqPay від ПриватБанк картами Visa або MasterCard

* Комісія з платежів через LiqPay власників карт Visa та MasterCard 0%
icon-pay
Допомога
Сума переказу:
check_circle Дякуємо, за переказ коштів!
Допоможіть поширити інформацію, долучіть друзів до допомоги
Потрібно
0 грн
Зібрано
50 грн
check Перевірено редакцією
Коментарі (2)
  • Віктор Царик

    73% "не дорогеньких"
  • Михайло Хабаль

    ще один доказ того, що хрестик не потрібен...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up