Контейнери для одягу в Тернополі не встановили досі. Бракує коштів на монтаж та утримання

Контейнери для одягу в Тернополі не встановили досі. Бракує коштів на монтаж  та утримання
Контейнери для збору одягу нужденним ініціатори ідеї представили ще у березні, проте проект не запрацював ще досі
  • Контейнери, в яких можна буде залишати користований одяг для малозабезпечених, обіцяли встановити у Тернополі вже наприкінці квітня.  
  • П’ять контейнерів вартістю по 11 780 гривень кожен вже на території міста. Проте тернополяни досі не можуть ними скористатись.

Автор ідеї громадський активіст Віктор Гунька розповідає, що п’ять контейнерів доставили до Тернополя ще у березні, зараз вони знаходяться на території обласного соцбезу.

- Ми відклали встановлення контейнерів через проблеми із  виготовленням брендування, - розповідає пан Гунька. - Сам дизайн вже розроблений, а от із його реалізацією виникла затримка. Люди повинні бачити на боксах інструкцію користування, щоб уникнути використання їх не за призначенням.

Керівник благодійного фонду «Фонд добрих людей» Ігор Костюк допомагає із розподілом контейнерів по місту та залученням волонтерів, що передаватимуть одяг малозабезпеченим.  Він розповідає, що згідно громадського бюджету, за кошти якого реалізовується проект, фінансування передбачено лише на закупівлю контейнерів.

Відео дня

- Брендування, встановлення та утримання боксів потребує додаткового залучення коштів. Зараз ми проводимо переговори із представниками громадських організацій, які можуть із цим допомогти, - розповідає Ігор Костюк. -  Маю надію, що до кінця червня контейнери запрацюють , - додає волонтер.

За словами громадського активіста, два із п’яти закуплених контейнерів встановлять біля "Фонду добрих" людей за адресою вул. Острозького, 32. Є попередня домовленість із соціальним гардеробом «Одежина», що знаходиться на вул. 15 Квітня, 3, де встановлять ще один контейнер. 

Всього до кінця року закуплять десять таких контейнерів.  З їх допомогою тернополяни зможуть у будь-який час доби залишити свій старий одяг, іграшки та книги для потреб малозабезпечених. Далі усі речі буде розсортовано.

- Видавати допомогу потребуючим будуть у благодійних організаціях міста, - кажуть ініціатори проекту. - За одягом можуть звернутися всі, хто у зв’язку з життєвими обставинами, опинився у складній ситуації.

Нагадаємо, проект "Контейнери для благодійності" виграв у "Громадському бюджеті-2017". Бюджет проекту - 180 тисяч гривень. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ната Лия

    повна дурниця!!збір вживаного одчгу потрібно робити або волонтерам,або соціалтним службам,а не розкидати контейнери по місту.Ніхто не захоче,щоб поблизу знаходився ящик,біля якого товчуться безхатьки із "чудовим" ароматом!!
  • Василиса

    Ідея хороша з контейнерами. Але. ..Дивлячись що люди кидають в контейнери з пластиковими пляшками і переконана, на жаль, що в контейнери для одягу будуть кидати не лише одяг. Або дуже знищений і брудний одяг і взуття.
  • Anonymous

    От чудні ви! Та ніхто і не збирався то чудо ніде встановлювати. Розпиляли бабки і досить. Постоять десь під плотом ще з півроку, поржавіють, а потім якось тихо зникнуть.І все. Так в нас знаєте скільки всього зникає?
  • Діонісій

    ну бляха все по тернопільськи. зробити, а потім думати, куди, що і як.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up