Тернопільські активісти зібрали 300 тисяч гривень на позашляховик для парамедиків

Тернопільські активісти зібрали 300 тисяч гривень на позашляховик для парамедиків
  • Мрії здійснюються! У цьому переконані тернопільські активісти, які протягом 10 місяців повномасштабного вторгнення активно допомагають Збройним силам України.
  • За місяць їм вдалося зібрати кошти на позашляховик для парамедиків на донецькому напрямку.

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомила голова контрольної комісії Товариство українських студентів-католиків «Обнова» Наталя Чура.

– Це особливий день, коли збулася ще одна моя мрія. Ми з вами це зробили! Зібрали 300 тисяч гривень на придбання автомобіля для евакуації поранених бійців для медичного підрозділу на Бахмут. Вдячна Богу, що вислухав моє прохання. Що зводив мене з потрібними людьми. Щиро вдячна моїм найближчим друзям-обновлянам і не тільки, що вірили в мене, підтримували, допомагали збирати кошти. Велике дякую Роману Гаманюку, який зараз перебуває в Чехії, підключив своїх знайомих закордоном та в Україні, друзів з Obnova Chernivtsi. Він одним з перших відгукнувся і всіляко щоденно допомагав в нашому зборі. Дякую друзям обновлянам з Польщі, –йдеться у дописі.

Відео дня

Для того, аби зібрати кошти на авто, християнська молодь не лише зверталася до друзів в різних містах та країнах, а й організовувала благодійні ярмарки. На одному з таких побували і журналісти «20 хвилин».

Захід відбувався на території церкви Святого апостола Петра. Тоді під снігом, у маленькому наметі, вони продавали виготовлені власноруч речі, різні сертифікати та солодощі. Зі слів пані Наталі, благодійні заходи проводять від весни, адже знають, наскільки важко наших захисникам без підтримки.

– На Великдень нам вдалося за п’ять днів зібрати кошти на позашляховик для парамедиків, які знаходилися на харківському напрямку. Зараз вони знову звернулися до нас, аби ми допомогли. Адже вони знаходяться на донецькому напрямку – у Бахмуті. Серед хлопців та дівчат наш парамедик Євген Зігмунд. Християнин, добряк і проста людина. Женя шостий рік проходить службу добровольцем. Ми розуміємо, що зараз у нелегкий для кожного час, потрібно навчитися жертвувати. Хтось своїм часом, працею, хтось коштами. Але основну жертву несуть наші військові, вони ризикують своїм життям, заради того щоб нам у тилу жилося добре і спокійно, – каже вона.

Тоді за ярмарок їм вдалося зібрати 45 408 гривень та 30 євро. Жінка переконує, авто буде в Україні і воно нестиме на собі усю любов та вдячність десятків жертводавців, які зробили вагомий вклад для нашої перемоги. Пишаємося нашими українцями! Тільки вперед і разом до перемоги.

Читайте також:

Наша мета — 300 тисяч гривень: християнська молодь організувала ярмарок, аби зібрати на позашляховик

Юні тернополяни печуть солодощі та збирають кошти на тепловізор

Нашим захисникам потрібне тепло. Допоможіть робити окопні свічки, аби зігріти воїнів (РЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up