У Тернополі інструктори-побратими допомагатимуть бійцям, співпрацюючи з військкоматом і військовою частиною

У Тернополі інструктори-побратими допомагатимуть бійцям, співпрацюючи з військкоматом і військовою частиною
Інструктори проекту "Побратими" працюють як з бійцями, які знаходяться в АТО, так і тими, хто повертається з війни
Інструктори-бійці проекту «Побратими» планують співпрацювати з місцевим військкоматом і військовою частиною, щоб психологічно і духовно допомагати бійцям за принципом „рівний рівному”.

Учасниками всеукраїнського проекту психологічної допомоги бійців „Побратими” є кілька тернополян. Це і військовий капелан, і представники військових частин і добровольчих батальйонів, які допомагають бійцям справитися з психологічними проблемами і адаптуватися в житті після війни.  

- Мені важливо було пройти тренінги, бо я для себе з розумів, що таке шок, посттравматичний синдром, і як з цим можна справлятися, як в майбутньому бути активним у соціумі, бути потрібним для таких самих людей, як і я, - зазначив учасник проекту „Побратими”, капітан ЗСУ, Володимир Малишевський. - Я бачу, що якщо замикатися, якщо не проходити відповідний курс реабілітації, можна вважати, що через декілька років людина буде мати проблеми в соціумі. Думаю, що цей досвід дозволить мені в майбутньому допомагати таким самим бійцям, які пройшли війну, які мають шок і постравматичний синдром.

У Тернополі підготовані інструктори-бійці планують співпрацювати з місцевим військкоматом і військовою частиною. 

Відео дня
  • Впродовж двох днів ми проводили тренінги для курсантів сухопутних військ, які навчаються в ТНЕУ, - зазначив психіатр, психотерапевт, асистент датського психотерапевта Дітте Марчер у проекті Wounded Warrior Ukraine „Побратими” Олег Гуковський. - Це були 4-годинні заняття,  можна сказати короткий витяг з програми тренінгів. Ми поділися своїми знаннями з хлопцями, які не воювали, але ми описували їм, як це може бути, наводили життєві приклади.

Також учасники проекту „Побратими” планують проводити тренінги у військових частинах.

  • Ми сподіваємося на ефективну співпрацю з військкоматом, вже є домовленість, що якусь частину знань ми вже могли б передавати офіцерам в нашій 44-й бригаді, - зазначив Олег Гуковський.

Як зазначають інструктори, вони працюють як з бійцями, які знаходяться в АТО, так і тими, хто повертається з війни.

  • Це різні напрямки, - розповідає Олег Гуковський. - Є інструменти, які можна використовувати в зоні бойових дій, а є інструменти, якими після війни треба людину "заземлити" в суспільстві.

Крім того, духовно-психологічну допомогу „Побратими” надаватимуть і в Катедрі.

  • Зараз при нашому Катедральному соборі ми створюємо осередок психологічної підтримки  - хочемо допомогти бійцям, їх сім’ям, дружинам, матерям, які бачать, що є проблеми з їхніми чоловіками, синами, - зазначив інструктор проекту „Побратими”, військовий капелан о. Микола Квич. - Якщо є потреба, просимо звертатися на Сагайдачного, 14. В міру своїх сил зможемо допомогти усім, хто цього потребує.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up