В Ігоря Собчука відмовили нирки. Хлопець просить допомоги на ліки

В Ігоря Собчука відмовили нирки. Хлопець просить допомоги на ліки

18-річний Ігор Собчук з Мізюринців Шумського району щодня змушений боротися за своє життя. Він з дитинства хворіє на спадковий нефрит (запалення нирок). А більше року тому у хлопця взагалі відмовили нирки.

Тепер тричі на тиждень Ігор змушений проходити гемодіаліз (штучне очищення крові). Для цього треба їздити у Кременець. Та надія є! Держава вже виділила кошти на пересадку нирки в Білорусі, проте треба дочекатися черги. Весь цей час Ігор повинен приймати багато ліків, щоб підтримати своє здоров’я. Він просить усіх небайдужих допомогти коштами, адже їх бракує.

- Цілий рік я лікувався у  клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, - розповідає Ігор Собчук. - А коли виповнилося 18 років, мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Найближче гемодіалізне відділення є у кременецькій райлікарні. Їздити туди треба три рази на тиждень.Прямого автобуса з мого села до Кременця немає. Доводиться їхати через Шумськ. Це близько 50 кілометрів в одну сторону. Добре хоч за квиток оплачую тільки половину, адже у мене перша група інвалідності. Після гемодіалізу почуваюсь погано - тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру.

Окрім гемодіалізу Ігорю потрібні ліки, які коштують дорого.

Відео дня

- Шість уколів на півтора тижня - 1900 грн, а треба три пачки - це до шести тисяч, - каже хлопець. - Також я приймаю багато дорогих таблеток. Якщо є люди, які можуть мене підтримати фінансово, я буду дуже вдячний.

Нині в Україні практично не проводять операцій з трансплантації органів, тому Ігор звернувся до допомогою у білоруську клініку.

- В Міністерстві охорони здоров’я є програма лікування важкохворих за кордоном, - розповідає хлопець. - Я був двічі у Мінську і мені дали прейскурант на 70 тисяч євро на операцію з пересадки нирки. У квітні 2018 року ми здали всі потрібні документи в Міністерство охорони здоров’я,  і в грудні прийшла відповідь про те, що держава виділить кошти на операцію.

Два тижні тому Ігор став у чергу на пересадку нирки, а в середньому треба чекати 14 місяців. Може бути швидше, але є випадки, що пацієнти чекають по два, три, чотири роки. Весь цей час треба перебувати на гемодіалізі та приймати ліки.

- Як тільки мені зателефонують з Білорусі, що знайшли нирку для пересадки,  я маю виїхати на операцію, - каже Ігор. - А до того, поки мене викличуть, треба кожних три місяці їздити в Білорусь здавати аналізи. То ж мені потрібні кошти і на дорогу. Я їду з мамою, моє посвідчення у міжнародному потязі не діє, тому на дорогу у дві сторони нам потрібно близько 5 тисяч гривень.

Ігор Собчук мріє якнайшвидше зробити операцію і повернутися до повноцінного життя. Адже зараз весь його вільний час забирає лікування.

- Захоплення у мене нема, бо нема на це часу, - ділиться Ігор. - Зараз моє захоплення - це моє здоров’я.

Хлопцеві подобається кулінарія, він планував вступити на кухаря-кондитера. Але не встиг, бо як тільки закінчив школу, у нього відмовили нирки і весь останній рік він пролежав у лікарні. То ж зараз вся надія на операцію.  

Довідка

Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приватбанку:  4149499115367490 ( Собчук Ігор Ігорович). Телефон для довідок: 097-749-97-67.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up