Петришин - менше тижня, а інші? Скільки сиділи в кріслі всі обласні прокурори за роки незалежності України

Петришин - менше тижня, а інші? Скільки сиділи в кріслі всі обласні прокурори за роки незалежності України
  • Микола Петришин офіційно перебував на своїй посаді майже сім днів. Пішов нібито за власним бажанням, хоча всі ми спостерігали за скандалом, який розгорівся у перші дні його "керування" прокуратурою.
  • Ми проаналізували всі призначення на цю посаду від проголошення незалежності України. Скільки днів керували, що відомо про кожного з них – нагадали у тексті. 

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися, хто та скільки днів був очільником Тернопільської прокуратури. Як виявилося, за десятки років існування цього органу в нашій області, головних прокурорів області було не так і багато.

Керували від семи днів до декількох років

Найшвидше зі своєї посади пішов саме Микола Петришин. А от найдовше пробув – Богдан Ференц. Дати звільнення у відкритих джерелах немає. З перервою він був на цій посаді з 1992 до 2003 року. З 24 квітня 1998 р. по 17 липня 1998 р. виконував обов'язки Генерального прокурора України.

Відео дня

Якщо говорити про інших очільників, відносно Едуарда Ференца, керували обласною прокуратурою вони зовсім недовго. Від 95 до 504 днів. Виключенням є Владислав Перч – 1133 дні.

З 18 вересня головним прокурором області є Андрій Миколайчук.

Андрій Борисович Миколайчук

Час на посаді: з 18 вересня 2020 року.

У 2001 році закінчив Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

З лютого 2002 року працював на різних посадах у військових прокуратурах Центрального та Південного регіонів України, сил антитерористичної операції та об’єднаних сил.

Микола Степанович Петришин

Час на посаді: 11 вересня 2020 року – 17 вересня 2020 року

У 2012 році закінчив Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого", у 2019 році – Національну академію державного управління при Президентові України.

З серпня 2012 року працював на посадах старшого слідчого Львівської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, був слідчим управління Генеральної прокуратури України, слідчим в особливо важливих справах Головної військової прокуратури.

Проходив службу на посаді військового прокурора Донецького гарнізону і військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України.

17 вересня написав заяву на звільнення. Офіційна причина – за власним бажанням.

Читайте також, Микола Петришин більше не очолює прокуратуру області.

Що відомо і чим володіє новий прокурор області.

Петро Григорович Бойко

Час на посаді: 3 січня 2020 року – вересень 2020 року

В органах прокуратури він почав працювати з 2010 року. За цей час обіймав керівні посади в органах прокуратури Севастополя та Військової прокуратури Західного регіону. До призначення на посаду прокурора Тернопільської області він працював військовим прокурором Чернівецького гарнізону Західного регіону України.

Звільнений Головним прокурором України Іриною Венедіктовою. Його замінили разом із прокурорами багатьох інших областей.

Запам'ятався він на своїй посаді і порятунком фермера, який хотів покінчити життя самогубством.

В'ячеслав Орестович Перч

Час на посаді: липень 2016 року – 6 вересня 2019 року

Представляв нового очільника прокуратури Тернопільщини особисто тодішній генпрокурор України Юрій Луценко.

У 1987 році закінчив Вищу слідчу школу МВС. До 1992 року працював у органах внутрішніх справ. Далі – на різних посадах у прокуратурі міста Чернівці та Чернівецької області. З 2000 року у Генеральній прокуратурі.  Одружений, двоє дітей. Офіційно володіє житлом у Києві.

Звільнений генпрокурором України в 2019 році Русланом Рябошапкою, окрім цього, він звільнив ще сім очільників обласних прокуратур. Пішов на пенсію.

Олександр Григорович Мартинюк

Час на посаді: 30 червня 2015 року – 4 липня 2016 року

З 2000 року – помічник, старший помічник прокурора Ізяславського району, прокурор, начальник відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Хмельницької області. З травня 2005 - прокурор Ізяславського району, Шепетівський міжрайонний прокурор, прокурор Хмельницького, заступник прокурора Хмельницької області.

Відомий, як учасник розслідування журналістами «Стоп корупція» про «бідних» прокурорів.

5 липня 2016 року обійняв посаду заступника прокурора Хмельницької області.

Юрій Дмитрович Гулкевич

Час на посаді: 7 березня 2014 року – 31 березня 2015 року

Спочатку на своїй посаді з приставкою «виконуючий обов'язки».

здобув освіту за фахом на юридичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка. В органах прокуратури – з 1999 року.

Працював на посадах помічника прокурора Тернопільського району, помічника Тернопільського прокурора з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, старшим слідчим прокуратури Тернополя, старшим слідчим слідчого відділу прокуратури Тернопільської області, заступником прокурора Тернопільського району.

З червня 2008 по грудень 2010 років – прокурор Зборівського району Тернопільської області. З грудня 2010 по березень 2014 року перебував на посаді прокурора Бучацького району.

Звільнений з посади наказом тодішнього генпрокурора України Віктора Шокіна.

Геннадій Володимирович Мовчан

Час на посаді: 10 жовтня 2012 року – 26 лютого 2014 року

З червня 1995-го по вересень 1998 року працював старшим слідчим прокуратури м. Черкаси.

З 1998 р. по 2001 р. працював на різних посадах в прокуратурі Черкаської області, зокрема, з 1998 р. по 2000 р. – прокурором відділу нагляду за додержанням законів при проведенні слідства органами прокуратури, а з 2000 р. по 2001 р. – прокурором відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства.

З 2001 р. по 2003 р. – заступник прокурора Соснівського району м. Черкаси.

З 2003 р. до грудня 2011 р. – працював на посаді заступника прокурора Черкаської області.

З грудня 2011 р. – перший заступник прокурора Чернівецької області.

Офіційна версія звільнення – за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію за вислугу років.

Іван Іванович Мельничук

Час на посаді: 27 червня 2008 року – 20 вересня 2012 року

Після закінчення у 1981 році Харківського юридичного інституту працював в органах прокуратури на посадах помічника прокурора Ізяславського району, старшого помічника прокурора цього ж району, прокурора слідчого відділу прокуратури Хмельницької області, Шепетівського прокурора з нагляду за додержанням законів про виконання судових рішень у кримінальних справах, прокурора Ізяславського, а згодом Хмельницького району, заступника прокурора Хмельницької області.

З червня 2004 року очолював прокуратуру Хмельницької області. Почесний працівник прокуратури України.

Неофіційна версія звільнення – прокурор допустив вивішення червоно-чорного прапора на будівлі обласної прокуратури.

Юрій Володимирович Голуб

Час на посаді: 29 липня 2003 року – 26 червня 2008 року

Працював помічником прокурора Макарівського району, а також прокурором Поліського та Вишгородського районів Київської області. Юрій Голуб має двох синів, дочку та онуку.

Після звільнення з посади очільника прокуратури Тернопільщини очолив Хмельницьку прокуратуру.

 

 

Богдан Васильович Ференц

Час на посаді: 1992 – 1997 роки, 1998 -2003 роки

На жаль, точної дати перебування Богдана Ференца на посаді очільника прокуратури в мережі немає.

Як йдеться на сайті «Логос Україна», з 1992 року став прокурором Тернопільської області. У 1997 р. переведений на посаду першого заступника Генерального прокурора України, а з 1997 до 1998 рр. виконував обов’язки Генерального прокурора України.

З 1998 до 2003 року очолював прокуратуру Тернопільщини та Львівщини.

 

На жаль у вільному доступі немає інформації чи був саме Богдан Ференц найпершим прокурором області, чи хто очолював Тернопільську прокуратуру до нього.

Звільнення кого з прокурорів стало для вас неочікуваним? Кого ви хотіли б бачити прокурором області в майбутньому? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up