Юрія Горайського вже зустріла рідна Тернопільщина


Юрія Горайського вже зустріла рідна Тернопільщина
Тіло героя-земляка, який загинув в АТО, з кордону Хмельницької та Тернопільської областей супроводжувало близько півсотні авто. У Тернополі до кортежу доєдналось ще кілька десятків. А в рідному Збаражі – автомобілів налічувалось понад сотню. І всюди – люди із лампадками в руках та на колінах

Тіло Юрія Горайського вже доправили на Тернопільщину.

Ще опів на четверту на межі Тернопільської та Хмельницької областей почали збиратись автомобілі з його друзями-самооборонівцями, волонтерами, громадськими діячами. Всі вони приїхали, аби почесним кортежем супроводити тіло свого друга та земляка, який загинув в АТО, до Збаража, де його поховають завтра, 7 березня.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Кремезні чоловіки не стримували сліз, коли священики правили заупокійні літургії на в’їздах до Тернополя та Збаража. Три смуги дороги були вщент забиті автівками з увімкненими «аварійками». Попрощатись з героєм прийшли тисячі тернополян.

Previous Next

Дорогою з Хмельниччини до Збаража практично у кожному містечку, незважаючи на ранню годину, вздовж дороги зустрічали героя люди на колінах і з лампадками в руках.

  • Боже, це ж наші діти, дитину нашу везуть, - голосила літня жінка, навіть не стримуючи сліз. Навколо плакали всі…

 Юрій загинув під час першого ж бойового завдання. Лише в січні він пішов добровольцем до війська та поїхав на Схід.

  • Юра з Сашою (загиблий побратим з Одеси – прим. авт.) загинули, коли повертались із завдання, - розповіли побратими. – Саме виходили з окупованої території – поблизу Волновахи. І потрапили у засідку. Якби не вони – загинула б вся група. Сили були нерівними… Сепарів було не менше 30-ти. Наших – десяток.

На повороті на Збараж Юрія зустрічало чи не пів міста. Кортеж, люди на колінах і «Пливе кача»…

Нагадаємо, прощання із загиблим на Сході військовослужбовцем, екс-головою Збаразької  райдержадміністрації  Юрієм Горайським відбудеться у Свято-Успенській церкві Збаража. Про це повідомив настоятель храму отець Роман Сливка. За його словами, тіло у церкві перебуватиме, від неділі до понеділка. У неділю ввечері - парастас, в понеділок об 11.00 - похорон. Храм буде відкритий цілодобово.

Редакція висловлює щире співчуття родині, друзям та побратимам загиблого. Герої не вмирають!

Коментарі (10)
  • Анонім

    А що ти взагалі хотів щоб написали? Про бандитів з 90-х які стали бізнесменами і політиками і зараз дають гроші на церкви і пам'ятники Героям Майдану і яких ніхто пальцем не торкнув навіть після Революції гідності? Про те як ми співаємо про "хуйло" і продовжуємо нести хабарі лікарям, ментам, вчителям ... Про Європу в яку нас не приймають і з якої все почалося?Про хлопців які вмирають на війні з іншими українцями, яких ми тепер  називаємо "даунбасовци "-або про "активістів-патріотів "зі свастикою в нашому місті? Про візи, ціни на ліки, газ і світло? Написали тобі: "Герої не вмирають!" - Досить--не треба з чужого горя театр робити!

    Anonim Anonimus reply Анонім

    всіх депутатів в ато, не на гастролі , нашо той сорокаліт з зелінкою будуть велоспорт розвивати, кому він потрібен, а журналіст шкула  би  теж відважним був бійцем,а бізнесмен бліхар не хоче нас захистити часом чи він вже на мерство мітить, СМІТТЯ ЗАЛИШАЕТЬСЯ  А ГЕРОІ ВМИРАЮТЬ

    Anonim Anonimus reply Anonim Anonimus

    чому депутати і самопоміч не виділила кошти на спорудження памятника героям небесноі сотні, вони керують містом  ось хто вороги тернополя,а тільки самі  збагачуються дерибанять міські гроші,ТЕРНОПОЛЕМ КЕРУЮТЬ ДЕПУТАТИ ВОНИ СТВОРИЛИ В МІСЬКІЙ РАДІ ПРЕКРАСНЕ СОБІ ЖИТТЯ
  • Анонім

    А що ж ви не пишете, що вдова загиблого прогнала з панахиди губернатора Барну і його друга Качку, якого Барна прызначив головою адміністрації Збаразького району, звільнивши якраз Горайського?

    А тепер покидьки приперлися ще й пропіаритися на загибелі людини, які опосередковано самі ж і вбили. Упирі!

    Читайте тут, коли 20хв стидаються таке писати, аби не попсувати з можновладцями стосунків: http://zaxid.net/news/showNews.do?u_ternopoli_druzhina_zagiblogo_biytsya_ato_ne_dozvolila_golovi_oda_vshanuvati_yogo&objectId=1384905

  • Анонім

    Якщо там перемир'я і наші його підтримують-що вони робили на окупованої території - хто їх послав?
  • Elena Panova

    Где родился там и пригодился, где Тернополь и где Донецк

    Анонім reply Elena Panova

    і де ж Тернопіль і Донецьк -це одна країна Україна,за цілісність якої гинуть наші діти.А чи воно варта того,це вже інше питання
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up