В шопках тернопільських церков можна зустріти навіть хижих птахів

В шопках тернопільських церков можна зустріти навіть хижих птахів
Різдвяні шопки із глиняними і дерев'яними фігурками та живими тваринками можна побачити в тернопільських церквах.

Традиційно на Різдво тернопільські церкви ставлять святкові шопки із сюжетами народження Ісуса Христа.

20minut.ua відвідали храми в різних мікрорайонах міста, аби показати, які шопки підготували цьогоріч. В Центрі ми пішли в Катедральний собор та церкву Різдва Христового, на БАМі відвідали храм апостола Петра, на Східному - храм Матері Божої Неустанної Помочі та храм святого Йосафата  - на масиві "Дружба".
Невеличкі, які можна розмістити на столі, чи площею 20 на 40 метрів, із фігурками з різних матеріалів та навіть живими тваринками - тернополянам є чим помилуватися.
 - Традиція ставити шопки виникла в ХІІІ столітті, - розповідає священик храму Святого апостола Петра отець Арсеній. - Ми ж в свою чергу щороку намагаємося вдосконалювати свою шопку, яку із року в рік називають однією із найкрасивіших, і найбільшою в Україні. Крім рухомих фігурок  у нас також є живі тваринки: кролики, козенята, голуби та соколи і сови. Особливо радіють їм дітки.

Previous Next

А які шопки стоять у церквах, які відвідуєте ви?

Відео дня

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up