2022 – не лише про війну: чим запам'ятався рік тернополянам і чого очікують від наступного

2022 – не лише про війну: чим запам'ятався рік тернополянам і чого очікують від наступного
  • 2022 рік видався складним для кожного з нас. Повномасштабне вторгнення, втрати рідних та постійне переймання за життя своїх близьких. Але ми не опустили руки, не здалися. Ми всі разом об’єдналися і робили все можливе, аби кожен наступний день був кращим.
  • Ми запитали у тернополян, що позитивного відбулося в їх житті? І звичайно ж, чого вони очікують від нового 2023 року.

Надія, 22 роки, безробітна

 – Мені довелося з Києва повернутися до Тернополя. Тому запам’ятався погано цей 2022 рік. Від 2023 року очікую покращення свого фінансового стану. І очевидно миру, перемоги.

 

Відео дня

 

 

Леонід, 32 роки, працівник в ІТ-сфері

 – Цей рік запам’ятався війною. Абсолютно на першому місце це, на жаль. Хотілося, щоб війна у цьому році закінчилася, але мабуть вона перейде у 2023. Це те, чим живе наше суспільство чим живе наша країна і про що ти не можеш забути. З хорошого – ми єдині, як ніколи. І це класно, я вірю, що буде все добре в нас. Дехто каже, зарано думати про те, що буде після перемоги, але мені здається, що вже треба над цим замислюватися. Бажаю, щоб після перемоги наш український запал на об’єднання, бути разом нікуди не подівся і тільки примножувався. І хочеться, щоб ми вийшли на новий, якісний рівень. Я дуже в це вірю.

 

Жанна, продавчиня

 – Чесно, за 2022 рік нічого не можу позитивного сказати. Тільки згадується війна і нічого іншого. Є єдине бажання – щоб ця війна закінчилася і нарешті все буде добре. І щоб добре було не тільки в моїй родині, а й в кожного українця. Ми віримо, що все вийде.

 

 

 

Юлія, 28 років, копірайтер

 – У 2022 році я прийшла на нову роботу, а також побувала в Австрії. У 2023 році очікую закінчення війни і можливо хотіла б поїхати у Францію. А так війна навчила таких довгострокових планів не будувати. Будемо діяти по ситуації.

 

 

 

Антон, 33 роки, продавець

 – Втрата остаточної віри в людство і людяність. Цим запам’ятався 2022 рік. Я бажаю, щоб у 2023 році це все нарешті закінчилося і хоча б якась надія в житті з’явиться.

 

 

 

Юлія, 39 років, безробітна

 – Дуже багато змін відбулося в житті і не тільки пов’язані з війною. Ми переїжджали жити в іншу країну, дуже багато наших друзів і рідних покинули Україну. Але в цьому як для дітей, так і для дорослих є плюс. Ми за цей рік пізнали щось цікаве, нове, незнайоме. У такий важкий період не дуже є час думати про приємне. Чекаємо від наступного року перемоги, нехай він буде цікавіший, веселіший. Ми мріяли, щоб все було як рік тому.

 

 

Юрій, 33 роки, відеограф

 – У першу чергу запам’ятався війною, а в другу чергу – таким настроєм, знаєте, трошки сумним. Обмеження, комендантські години. Друга половина року вже без світла більший час треба бути. Звісно, коли прийшли свята, то настрій трохи змінився – більш святковий. І це незважаючи на війну і на те, що вимикають світло. Хотілося б очікувати закінчення війни, поліпшення ситуації в країні, стабільного світла, щоб вже не виключали. Щоб було чому радіти.

 

Сергій, 24 роки, безробітній

 – 2022 рік запам’ятався гарним літом, теплою погодою. А також приємним початком зими. Були ще зміни, але це вже особисте. Від 2023 року очікую грандіозних змін в нашій країні  і в нашій свідомості. А загалом нічого такого не очікую. Головне, щоб все було краще і вектор йшов лише догори.

 

 

 

Наталя, 47 років, заступник директора в музичній школі №1

 – Чесно кажучи, власне в мене дуже приємних хвилин мало у 2022 році. Тому з нетерпінням чекаю, коли вже завершиться цей 2022 рік і чекаю наступного року. Я очікую від 2023 року великих змін на позитив, на радість. Чогось світлого очікую. Ну, а перемоги, то безперечно. В особистому житті хочеться якоїсь трохи стабільності, а щодо планів, то я ніколи не планую наперед. Бо ніколи не знаю, що буде завтра. Вірю в майбутнє, щоб нам всім було добре, не тільки мені.

 

Богдан, 28 років, тернополянин

 – На жаль, цього року позитиву в мене не відбулося. На фоні війни згуртувалися більше з колегами, з друзями. Можливо ближче стали спілкуватися і цінувати все. Навчилися багато чому новому. У нас є одна мрія, одна спільна ціль і всі надії йдуть до цього. Якісь свої поточні плани, щодо роботи, невеличкої своєї справи, то сподіваюся, все піде вгору і все буде супер. Чогось грандіозного планувати немає бажання і впевненості.

 

Олександра, 55 років, приватний підприємець

 – Від наступного року очікую перемоги. Це перш за все. Також миру і хороших, позитивних емоцій.

 

 

 

 

Ольга, 68 років, пенсіонерка

 – Війна в цьому році нам все перебила. Всі хороші моменти позабувалися. Я хочу скорішої перемоги, перемоги і ще раз перемоги.

 

 

 

 

Інга, 51 рік, безробітна

 – Я тимчасово переїхала з Харкова до Тернополя. Я тут вперше і мені тут подобається. Таке красиве, старовинне, затишне і людяне місто. Так вже хочеться перемоги. Звісно, я хочу повернутися додому і мабуть після Нового року повернуся. Плани зараз не будую, тільки на два дні вперед. Я не можу щось продумувати, в мене не виходить.

 

 

Віктор, 65 років, пенсіонер

 –  Я з Нікополя і наше місто обстрілюють щодня протягом пів року. Президент наш запам’ятався. Він – молодець, що не кажіть. Він актор, а він гідний президент і ніхто цього не очікував. Я хочу, щоб цих москалів повбивали і більше, щоб їх тут ніколи не було. І щоб у нас економіка підіймалася, щоб нам допомагали європейські країни, бо самім нам важко буде. І додому хочу повернутися. Своє є своє. І тепліше в нас.

 

 Читайте також:

Як на свята працюватимуть поліклініки та лікарні в Тернополі? Ми дізналися

Скільки коштують різдвяні солодощі в Тернополі і де дешевше купити

Ми порівняли вартість святкового столу у 2021-му та 2022-му. Що найбільше подорожчало? (ГРАФІКА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up