Бабусині зайці: чортків'янки "срібного віку" шиють іграшки, щоб підтримати дітей війни

Бабусині зайці: чортків'янки "срібного віку" шиють іграшки, щоб підтримати дітей війни

У Чорткові, що на Тернопільщині студентки Університету Срібного Віку власними руками виготовляють сюрпризи для діток, які опинилися у стресовій ситуації у зв'язку з війною. Запрошують долучатись

Про проєкт повідомляють на сторінці Університет Срібного Віку Чортків

Ініціатива добре відома в США, Канаді, Великобританії та інших країнах під назвою «Бабусині ведмедики». В Україні проект отримав назву «Бабусині зайці».

— Наша мета психологічна підтримка діточок, які опинилися у стресовій ситуації у зв'язку з війною, пишуть на сторінці організації.  Бабусі у багатьох містах країни, серед яких і Чортків, з любов'ю виготовляють таких зайців, а психологи та ювенальна поліція вручає їх діткам. Там, де йде евакуація дітей з прифронтових областей, працює відомі евакуаційні групи «Білий янгол». Дитинка дізнається, що точно є бабуся, яка його любить та молиться за неї, і ще тісніше притискає до себе зайця від бабусі.

Відео дня

Активісти закликають долучатись до їх команди.

— Нічого купляти не потрібно, необхідні тільки ваші добрі руки та люблячі серця! Хто хоче долучитися до цього проекту (1 раз на тиждень), можете записатися під цим постом в коментарях, або звернувшись до директорки. Взяти участь у цій шляхетній необхідній роботі можуть і студенти нашого Університету, і ваші друзі, діти, внуки, пишуть вони.

Більше про волонтерський рух «Бабусині зайці» ви можете прочитати https://nashaperemoga.com.ua/project/babusini-zajci/ , https://rubryka.com/article/initsiatyva-babusyni-zajtsi/

Зараз в Університеті діє і інший великий проєкт. Студенти виготовляють окопні свічки для воїнів. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали зворушливу історію військовослужбовця Руслана Прокоп'юка, який втратив ногу. Як отримав поранення, рятуючи побратима? Чим займається під час реабілітації та чи виникають складнощі у використанні протеза? Про що мріяв під час служби і що робитиме після лікарні?

Читайте також:

«У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up