Чи бачать тернопільські студенти перспективу влаштуватися на роботу за спеціальністю? (опитування)


Чи бачать тернопільські студенти перспективу влаштуватися на роботу за спеціальністю? (опитування)
  • Для кожного студента настає період, коли він задається питанням, куди йти працювати після закінчення навчання.
  • Саме тому ми вирішили з’ясувати у студентів, чи достатньо перспектив в Україні для того, щоб влаштуватися на роботу за спеціальністю.

- Для хороших журналістів завжди знайдеться робота, - каже студентка 3 курсу спеціальності «Журналістика» Анна Семенків. 

Дівчина говорить про це впевнено, бо сама уже з 2 курсу працює в місцевому інтернет-виданні.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

А ось одногрупник Анни, Ігор Гринчишин, переконаний, що перспектив для журналіста в Україні немає. Саме тому після закінчення навчання Ігор поїде до Польщі.

- Надходить багато пропозицій, - каже Ігор. - Тому будемо щось думати, щоб жити краще.

Студентка педагогічного університету, що навчається на факультеті «Фізичного виховання», Ольга Гуль сподівається, що для неї також знайдеться робота.

- Я  після закінчення навчання сміливо можу йти працювати до школи вчителем фізкультури, - каже дівчина. - Вчити маленьких дітей фізичним вправам.

Однак Ольга ще не вирішила, де саме вона хоче працювати. Щодо заробітної плати, то дівчина побоюється, що її вистачатиме лише на особисті потреби.

Студент факультету «Фізичного виховання» Руслан Добрий зараз підробляє охоронцем у нічному клубі. Хлопець солідарний з Ольгою стосовно низької оплати потенційної роботи. Тому не бачить сенсу залишатися в Україні.

- Я думаю, що основний вихід - це виїжджати за кордон або ж шукати в Україні більш високоплачувану роботу, - каже Руслан.

Студентка ТДМУ спеціальності «Стоматологія» Наталія Пустова переконана, що така професія, як стоматолог, буде актуальною завжди.

- Існують різні стоматологи: терапевти, хірурги, ортодонти, - пояснює дівчина. - У залежності від напрямку стоматології професія набирає своєї актуальності.

Дівчина не хоче працювати у державній клініці, вважає більш перспективною роботу стоматолога у приватній клініці, мовляв, там вищі зарплати та кращі умови.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    до задниці диплом всі стажу хочуть

    Stels reply Anonymous

    Мотивація з дипломом краще ніж сама мотивація.
  • Рман

  • Anonymous

    Пацани! Ви головне по вечорах не хуліганте, бо відправлять у кращому випадку на "предок"!

    Anonymous reply Anonymous

    "передок"
  • Анонім

    Ну з випускниками педагогічних вузів все понятно - держава штампує тисячами ,а ось питання нах...... .У нас зараз напевно кожен другий це випускник педагогічного університету ,і фактично всі сидять або на базарі ,або на біржі праці ,або десь офіціантами в барах . Ось почитав я роздуми цих студентів педагогічного ну вони якісь інтересні думають ,що ось закінчать  вуз і зразу їм зелене світло на викладача фіз . культури .Та тернопільські школи повністю укомплектовані оскільки старше покоління педагогів забронювали місця для своїх синочків ,і дочок . Я ще розумію жінки можуть бути педагогами ну мужики це вже х..... чистої води .Виняток може бути лише для викладачів трудового навчання . Мужики мають або випускати продукцію на заводах ,фабриках ,або розробляти обладнання . Також виникає питання особливо до тих хто вчиться безкоштовно тобто держава за них плотить гроші  .Ну якщо у них такі думки щоб після закінчення злиняти в Польшу то якого хера тоді тут вчитися . Платники податків значить плотять гроші щоб студенти тут навчалися ,а потім тут працювали ,а всі ці студенти безкоштовно  вчаться ,а потім звалють в інші країни . Має працювати закон або повертаєш гроші державі за навчання ,або 3 роки відпрацьовуєш затрачені державою кошти . З медичним теж мутно все получається плодять тільки стоматологів , а щоб випускати лікарів ,котрі б могли робити такі важкі  операції ,як за кордоном так щось слабо . Тепер питання до журналістів 20 хвилин ,а де ж  роздуми випускників технічного університету , де роздуми людей, котрі вчаться в коледжах і ПТУ чи ви їх вважаєте людьми 3 сорту . Потрібно розуміти ,що від робітничих професіях в країні багато чого залежить в тому числі  зарплати вчителів і медиків . У нас і тут в Тернополі можна получати від 10 -15 кусків грн в місяць тільки треба мати бажання працювати , а не так щоб ходити всюди і козиряти ,що у тебе так звана вища освіта  .Та так звана вища освіта взагалі далека від реального робочого місця . Навіть ті самі коледжі дають більш якісну освіту ніж ті інститути . Також виникає велике питання ,а якщо ж всі  ці студенти педагогічного знають ,що їхні потенційні зарплати будуть низькими ,то чого пхатися тисячами в той педагогічний . Кожного року вузи випускають їх тисячами ,а питається нах......  .Моя б воля я б позакривав всі ці педагогічні вузи ,або перепрофілював в науково - дослідні інститути по розробці високоточної зброї це було б більш ефективно ніж штампувати на лаву безробітних  педагогів .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up