Священник Олексій Філюк з Тернопільщини має найбільшу в країні онлайн-парафію

Священник Олексій Філюк з Тернопільщини має найбільшу в країні онлайн-парафію
  • Отця Олексія Філюка знають у всій Україні. Він об'єднав десятки тисяч користувачів соцмереж у своєму блозі, де розповідає про себе, молиться та готує різні смаколики.
  • Як священник з Лановеччини створив найбільшу в Україні онлайн-парафію, всиновив і виховує двох синів і ділиться щирістю зі світом — читайте в інтерв'ю.

Історію священника з Лановеччини Олексія Філюка ми розповідали у матеріалі "Любіть людей і сипте цукор до кави": отець Олексій Філюк про церкву, кухню і прийомного сина". Тоді матеріал зібрав сотні позитивних коментарів, а історія чоловіка, який взяв під опіку хлопчика зворушила читачів. 

З того часу кількість прихильників і онлайн-парафіян у священника зросла у кілька расів, а сам він продовжує ділитись щирістю та Словом Божим з людьми через соцмережі. Розмову  зі священником подаємо у форматі "питання-відповідь". 

 

Відео дня

Зображення може містити: 3 людини, люди стоять

 Ваш блог став великою частиною життя. Скільки уже підписників у вас?

— На фейсбук-сторінці 65 тисяч, на сторінці в Instagram — понад 10 тисяч. Направду, я не сподівався, що людей буде так багато, але я проповідую Слово Боже і є ті, хто хоче його слухати. Щовечора о 21 годині ми збираємось на слухання і роздумуванням над Божим словом. 

Від автора: 

У блозі отця Олексія є відповіді на питання, які турбують кожного християнина. До прикладу нещодавно в онлайн-трансляції священник розповідав про те, чи можна християнину робити тату.Чи може під час вичитки злий дух, який вигнаний перейти на іншу людину? Як навчити дітей молитися? Чи потрібно платити в храм, або священику за обряд похорону? Що робити з старими календарями та іконками? Чи правда що у Ісуса Христа за жінку була Марія Магдалина? Яка різниця між Католицькою та Православною Церквою?

 Чи підтримують ваші сини те, що ви займаєтесь блогерством. Розкажіть про Віктора і Сергія. Як вдалось побудувати такі теплі взаємини з ними? 

— Віктор живе зі мною вже чотири роки, Сергійко — два. Дай Боже, щоб у кожній повній сім'ї діти були такі щасливі, як щасливі мої діти тут. Не хочу себе перехвалювати, але вони мають свій простір, мають свої кімнати, вдома чисто, приготована їжа. Вони знають, що їх люблять. У нас є традиція щосуботи проводити день разом. Ми готуємо, прибираємо вдома і у храмі, і все це разом. 

Історію про те як священник всиновив двох дітей читайте у матеріалі: "На одну дитину-сироту у світі менше: відомий священник з Лановеччини взяв у сім'ю другого прийомного сина"

 Як ви усе встигаєте: дім, кухня, діти... А ще й сотні і навіть тисячі імен за здоров'я, які люди залишають в коментарях. Скільки часу іде на те, щоб виписати ті імена та на молитву? 

 Якщо з Богом все встигаєш, все реалізовуєш вчасно. До прикладу на карантині я почав практикувати записки за здоров'я онлайн. Буває таке, що є дві-три тисячі коментарів. І в кожному по п'ять-десять імен, а то і більше. Щонеділі і щосвята я не пишу про те, що буду молитись за здоров'я, але по-можливості роблю це. Наприклад перед Різдвом люди почали писати коментарі за здоров'я. За день до свята в обідню перерву на роботі я буду видруковувати коментарі. На це піде 500-600 листків паперу. Буде може 3-4 тисячі сімей, в кожній по 5-10 імен, а то і більше. Зображення може містити: 4 людини, люди сидять, стіл та у приміщенні

З них одиниці роблять пожертви. Якщо з тисячі людей двоє-троє зроблять пожертву — то буде добре. Але я не за гроші молюсь. Просто такий час, що в карантин не кожен може піти до церкви і дати за здоров'я. Я роздруковую ці коментарі і коли є час вечірньої служби, то я роблю Проскомидію за здоров'я тих людей, які писали. Я це роблю не сам. Я виймаю часточки, поминаю, біля мене стоять мої діти, і ми разом вичитуємо кожне ім'я. Якщо не встигаємо це зробити -—вичитуємо ще на Ранішній службі. На новий рік ми читали їх більше години. Нас було семеро церковників. Якби я читав сам — то було б 7-8 годин.

 Чого побажаєте нашим читачам? 

— Щоб в кожному домі було радісно і тепло.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (246)
  • Halyna Kapitan

    За здоров'я та Божу опіку Ярини, Андрія, Захара, Тараса, Андрія, Галини, Володимира, Іванни
  • Марія Ринзак

    За здоров'я Марії дітей і онуків і всіх рідних та близьких людей
  • Світлана Бучій

    За здоров'я Василя  Світлани Юрія Тетяни Романа Андрія Галини Анастасії Катерини з сім'єю Марії з сім'єю
  • Оксана Кухарик

    За здоров'я Олесі, Ігоря, Оксани, Василя та усіх рідних.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up