Курчата і квіти з шоколаду: кондитерка з Кременця створює великодні прикраси. Як розпочинала?

Курчата і квіти з шоколаду: кондитерка  з Кременця створює  великодні прикраси. Як розпочинала?
  • Завдяки солодким прикрасам, які створила ця жінка, сотні кошичків у всій Україні тепер виглядають неймовірно. Курчата в гніздечках з глазурі, цілі композиції з шоколадних квітів та інші декорації жінка робить на власній кухні.
  • Анна Мельничук з Кременця розповіла, як почала творити дива з шоколаду та глазурі. Перегляньте фото робіт жінки. Вони неймовірні. 

До свята Великодня Анна Мельничук готується завчасно. Розповідає, що ще із березня роздумувала як прикрашатиме пасочку, бо свято улюблене для її сім`ї.

Потішити неймовірними прикрасами для пасок вирішила і інших.

 — Пасочки я почала пекти недавно. Бо як і в багатьох сім`ях, у мене відповідає за них мама. Звісно, її пасочки завжди особливі, але захотілось і самій спробувати. На тих пасочках, які ми пам`ятаємо змалку не було таких прикрас, глазурі. А зараз їх різноманіття просто заворожує. Оскільки я люблю прикрашати торти, то і паски без прикрас не залишились.

Відео дня

Курчатка "ростуть" за вісім годин

Пані Мельничук каже, що вирішила цього року на пасочки зробити цілі набори. Спочатку для себе, потім у подарунок рідним, а далі й друзі в соцмережах почали замовляти.

 — Я почала з глазурі робити курчаток, яких можна ставити на паску. У кожного кольору свій смак. Розливаєш одне яєчко, чекаєш, поки застигне. Далі формувала гніздечко. Потрібно постійно стежити за температурою. Робота трохи клопітка,  — каже жінка.

Саме курча із лимонної глазурі. Щоб його зробити, жінка витрачає близько восьми годин.

 — Треба стежити, щоб добре застигло, але не залишалось в холодильнику довше, ніж потрібно. Звісно, часу багато потрібно, але бачити, як цим виробам радіють того варте. Особливо це подобається малюкам,  — говорить майстриня.

Любов до солодощів змалку

За фахом Анна Мельничук — медик. Понад 15 років працювала у медицині, але ніколи не зупиняла пошуки себе, бо душа прагнула творчості. 

— Шукати себе впродовж всього життя — це про мене. Був час, коли пробувала себе у поетичній творчості: писала і публікувала вірші, — каже жінка. — Щодо солодощів, то теж маю таку любов ще змалку. Моя мама за фахом кухар. Часто вона готувала їжу на весілля, згодом почала пекти торти на такі важливі події. Спекти торт для неї не було проблемою, а от прикрасити його — ще те випробування. Тож довелось їй допомагати (посміхається — прим. ред.). Я це любила. Не можу сказати, що це моє покликання, але пофантазувати і зробити випічку красивою допомагала. 

Поки не розцвіли троянди, робила їх на кухні

Займатись кондитерським мистецтвом жінку змусили нелегкі обставини. 

— Було скрутно з грошима, у сім`ї були проблеми, зарплати медика не вистачало ні на що, — ділиться Анна. — Тоді я розпочала пекти торти на замовлення. Було дуже багато різної тематики, але тоді для мене це була більше необхідність додаткового заробітку, ніж "для душі". 

Біля дому жінки — цілий "Райський сад". На невеликій території вона висадила до 150-ти сортів троянд. 

— Постійно мені сняться сни, що я десь літаю, щось шукаю і я зрозуміла, що не зважаючи на те, що мені вже 43 роки, треба пробувати ще якісь заняття, — каже кременчанка. — Влітку робила букети із квітів, які сама вирощувала. А пізніше закінчила майстер-клас із цукрової флористика та почала робити квіти із цукрової пасти.

Немає опису світлини.

Цукрові квіти з точністю до кожного вигину відтворюють справжні пелюстки. Жінка зробила фото їх у квітнику. І з першого погляду відрізнити ії від живих просто неможливо, а стояти вони можуть  понад 10 років.

— Це дуже клопітка робота. Коли розцвітали підсніжники, я розбирала його по пелюсточці, по листочку, аби зрозуміли яким його створила природа і спробувати відтворити з солодкої пасти. Її я розкатувала до того стану, щоб аж просвітлювалась, далі скріплювала спеціальними харчовими кріпленнями та робила композиції, — згадує Анна. — Але насправді вони не надто популярні, бо ціну, яка вкладається в цю композицію, не кожен зрозуміє. І їх, як я кажу, треба поставити в сервант, просто аби була згадка, бо хоча вони й смачні, їсти їх, направду, шкода. 

Після цукрових квітів — шоколадні 

За кілька місяців до Міжнародного дня жінок Анна Мельничук вирішила спробувати зробити квіти із шоколаду. Мовляв, вони і дешевші, і смачніші, поки зробиш одну квітку з цукрової основи, то з шоколаду можна створити цілий букет.

— Я замовила форму, за два місяці недоспаних ночей перечитала усе можливе й неможливе про шоколад і взялась до роботи, — говорить жінка.  — Люблю квіти і люблю шоколад. Ця комбінація мені до душі. І думаю, що не я одна така жінка. 

Роботи жінка робить з білого, молочного, карамельного, рожевого та чорного натурального шоколаду. І специфіка в кожної сировини своя. 

Приступити до роботи було важко, адже натуральний шоколад, як сировина, не з дешевих продуктів, а один зайвий градус при обробці, і майбутній букет доведеться смакувати самому до вечірньої кави. Але невдач не було. Жінка впоралась з роботою з першого разу. 

Шоколад вибагливий до температури 

— Можливо, хтось подумає, що все просто: розтопив шоколад, залив у форму і все, але насправді, про шоколад треба знати все: при якій температурі розтопити, як охолодити. І кожен градус може бути згубним для всієї порції, з якою працюєш, — розповідає кременчанка. — Я спробувала, опублікувала це на своїй сторінці в Facebook та написала, що поки мої квіти не зацвіли, я знайшла альтернативу. Смачну альтернативу. 

Шоколаді букети пані Анни вже встигли поїхати у різні області України. 

Жінка каже, що процес роботи з шоколадом їй до душі, і у неї вже є чимало задумів на майбутні роботи. Вона готує прикраси для пасочок на свята, пробує робити дитячі шоколадні фігурки і навіть шоколадний посуд. 

 

Читайте також: 

Я успішна! Разом з мамою відкрили перший магазин екотоварів: історія успіху тернополянки

Я успішна! Тернополянка Інна Бучинська вміє зробити домашніх улюбленців красивими

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up