Музичну колонку з тубуса від тернополянина виставлять на концерті Вакарчука

Музичну колонку з тубуса від тернополянина виставлять на концерті Вакарчука
  • Тернополянин Остап Пацалюк власноруч перетворює залишки військової зброї на музичні інструменти.
  • Згодом його вироби реалізують на благодійних концертах та аукціонах, що проводять на підтримку армії.

Виготовлення колонки із залишків військової справи – ідея не нова. Схожі вироби вже робили волонтери з Вінниці, Києва та інших міст. Зі слів Остапа Пацалюка, він завжди полюбляв експериментувати, тож коли вдома з’явилися тубуси від волонтерів, вирішив спробувати створити щось цікаве.  

— Волонтери привезли моїй дружині Лілії тубус, аби вона його розмалювала. Я собі подивився і подумав, що з цього можна зробити щось більше. Наприклад, вуличні ліхтарики або колонку. Чому б не ризикнути? Почав робити розрахунки, записувати, що треба з комплектуючих, нишпорити вдома. Дещо знайшов, дещо купував, — розповідає Остап Пацалюк.

Остап разом з дружиною Лілією

Собівартість однієї музичної колонки з тубуса – орієнтовно 2 000 гривень. Натомість ця сума може бути й більшою, адже все залежить від обладнання, яке ви хочете використати для свого виробу.

Відео дня

— Мені не довелося все купувати, адже багато речей було вдома і вони виявились нам непотрібними. Наприклад, знайшов вдома старий повербанк, з якого використав акумулятор. Довелося купувати плату, зарядки та підсилювач з блютузом. Динаміки 2*15 W купував вживані від старого телевізора. Вони підійшли за характеристиками і все нормально, — каже тернополянин.

Процес виготовлення колонки 

Остап Пацалюк наголошує, маючи всі необхідне обладнання, процес створення та збору колонки може зайняти до 24 годин. Важливо все правильно розрахувати, зробити отвори, зібрати всі деталі.

Зі слів дружини тернополянина Лілії Войцеховської, вона зобразила на колонці колоски, карту України і вже передали громадській організації «Країна рівності і правди».

Її разом з іншим лотом планують виставити на благодійному концерті лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, який відбудеться у Тернополі 23 березня. Отримані кошти віддадуть на потреби Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше редакція «20 хвилин» розповідала, як Лілія Войцеховська перетворює залишки зброї на мистецтво. Маючи фахову освіту, тернополянка розмальовує тубуси, гільзи та шоломи. Її вироби продавали на різноманітних благодійних аукціонах України та Європи. 

Читайте також:

Перетворює залишки зброї на мистецтво: як тернополянка Лілія Войцеховська допомагає захисникам

Розмальовує ракетні комплекси та збирає кошти для військових: історія незламності тернопільської художниці

Першу машину склав у сьомому класі. Тернопільський винахідник продає унікальний позашляховик, аби підтримати ЗСУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up