Нашу родину зруйнувала війна: жителька Теребовлі збирає кошти на дрон для бригади загиблого чоловіка

Нашу родину зруйнувала війна: жителька Теребовлі збирає кошти на дрон для бригади загиблого чоловіка
  • Тернопільщина для бучанця Богдана Діденка — знакове місце, адже саме тут він зустрів своє кохання, свою Людмилу....
  • Вони мріяли про власну справу, народження дитини та вільну Україну. Але сьомого травня під час виконання бойових завдань під Бахмутом його серце зупинилося….
  • В пам’ять про чоловіка дружина Людмила відкрила збір для військових і закликає долучитися.

«Мій найдорожчий чоловік. Дякую тобі, за кожну щасливу секунду проведену з тобою. Ти назавжди будеш в моєму серці.... Я тебе безмежно кохаю», — саме так пише жителька Теребовлі Людмила Діденко про свого чоловіка.

Він віддав життя за вільну Україну

Богдан Діденко родом з міста Буча, що на Київщині. Повномасштабне вторгнення молодий чоловік зустрів у рідному місті. Як тільки дізнався, що росія намагається зруйнувати його країну, пішов з друзями до військкомату, а далі став на захист рідного міста. 

— До 24 лютого 2022 року мій чоловік ніколи не був пов’язаний з військовими і не тримав у руках зброю. Звичайний хлопець, який займався виробами з деревини, любив свою родину та Україну. Коли російські військові заходили на Київщину, то Богдан разом з друзями звернулися до військкомату і далі почали власноруч робити блок-пости, намагалися патрулювати. Але окупація сталася миттєво і вони були змушені відійти. Неодноразово мені розповідав, що це рішення далося важко, бо віддавати свою рідну землю окупантам не хотіли, — згадує дружина Людмила.

Відео дня

Як тільки вдалося отримати необхідну зброю і вигнати загарбників з рідної Бучі, Богдана Діденка відправили на запорізький напрямок. Був навідником третього штурмового відділення другого штурмового взводу першої штурмової роти другого штурмового батальйону, третьої окремої штурмової бригади.

— Влітку вони захищали наше Запоріжжя. Майже все літо там пробув, теж постійно діставалося від окупантів. А вже взимку його перевели на полігон, де разом з побратимами вчилися керувати новою технікою і готувалися звільняти Бахмут. Він постійно був на службі, виконував завдання, проходив навчання. Ми не раз говорили, якщо буде контрнаступ, то це великі втрати. Він свідомо йшов на це і був готовий віддати своє життя за Україну. Богдан казав мені, що все робить для українських дітей, щоб вони жили у вільній країні, — каже співрозмовниця.

З Бахмута додому чоловік вже не повернувся….Богдан Діденко з позивним «Дідик» загинув під час виконання бойового завдання.

Це наше справжнє кохання

Людмила та Богдан познайомилися влітку 2022 року на Тернопільщині. Тоді молодий хлопець приїхав у наш регіон під час відпустки до побратима. Зустріч бучанця та жительки Теребовлі була невипадковою, бо між ними зародилося справжнє кохання.

— Мені подобалося, що він був таким сильним, мужнім, хоробрим. Він ніколи не горів розповідати про свої досягнення, про свої добрі вчинки. Завжди казав мені правду, яка б вона не була. Єдине, що вдавалося йому приховувати, — всі поранення, які отримував під час виконання завдань. Бо не хотів, щоб я нервувала та плакала. Намагався оберігати і допомагати. Як приїде на Тернопільщину у відпустку, все мені вдома допоможе. Був працелюбним і хотів, щоб у мене і моєї чотирирічної донечки все було добре, — наголошує дівчина.

Лютий 2023 року став знаковим для Богдана та Людмили, адже вони офіційно стали родиною.

— Ми були неймовірно щасливими. Між нами так і залишиться справжнє кохання. Пам’ятаю, як він просив, щоб я народила йому дитину. Але я відтерміновувала, завжди казала, що під час війни мені страшно народжувати. Ми хотіли, щоб у нас було тихе родинне життя, щоб була власна справа. Для нього родинний затишок і тепло завжди були на першому місці. Завжди оберігав свою мамусю, мене і мою донечку. Я вдячна йому за все, за щастя і всі миті разом, — зізнається дівчина.

Це буде пам’ять про чоловіка

У січні 2023 року Людмила та Богдан почали збирати кошти на дрон з тепловізором для третьої окремої штурмової бригади. Цей прилад необхідний захисникам під час розвідки, виконання бойових завдань.

— Тоді взялися за збір, бо розуміли, а хто як не ми? Люди відгукувалися, поступово надсилали кошти. Може ми вже б і закрили збір, але в травні я дізналася, що чоловік загинув і в мене опустилися руки. Мені взагалі було не до зборів, не до тепловізорів. Це велика втрата для нашої молодої родини. Але трохи відійшовши від шоку, я вирішила, що маю довести ту справу до кінця. Нехай, це буде пам’ять про нього для побратимів, — розповідає дружина Богдана.

Станом на 10 червня завдяки небайдужим людям жителька Тернопільщини зібрала майже 82 000 гривень. Враховуючи, що ціна одного такого дрона коливається в межах 215 000 гривень, то треба зібрати ще більше, ніж половина.

— Прямо зараз хлопці, для яких ми збираємо на дрон, штурмують окупантів під Бахмутом. Зв’язку з ними немає і залишається лише вірити, що всі будуть живими. Я хочу, щоб люди не залишалися осторонь зборів для захисників. Саме ці хлопці та дівчата дають можливість нам жити, ростити своїх дітей. Вони йдуть на фронт і розуміють, що можливо більше ніколи не побачать дружину, батьків та малечу. Але хочуть, щоб тут жили в спокої, щоб діти були вільними. Тому прошу всіх долучитися до збору. Кожна копійчина буде важлива, — закликає пані Людмила.

Долучитися до збору можна за реквізитами:

5168755467011447 – Діденко Людмила Олександрівна

Або надсилайте кошти на Монобанку за посиланням.

Читайте також:

У Тернополі молилися за Віталія Дереха: рідні та друзі вшанували пам'ять журналіста і Воїна

Повертається на щиті: під Бахмутом загинув 35-річний Володимир Сухий

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tanya Babiy

    Світла Пам‘ять Герою🙏🇺🇦Співчуття рідним🙏

keyboard_arrow_up