У Тернополі роздають бейбі-бокси від благодійників: хто і як може отримати пакунок

У Тернополі роздають бейбі-бокси від благодійників: хто і як може отримати пакунок
  • Тернополянки мають можливість додатково отримати бейбі-бокси для своєї малечі. Благодійну допомогу передала благодійна організація «Синьо-Жовтий хрест» (Blau-Gelbes Kreuz) з німецького містечка Кельн.
  • Отримати можна з понеділка по п’ятницю за адресою: вулиця Миколи Лисенка, 8.

У скрутний час дуже важливо отримувати підтримку від інших і знати, що тобі є на кого розраховувати. Для українських жінок з дітьми своєрідною опорою стала благодійна організація «Синьо-Жовтий хрест» (Blau-Gelbes Kreuz) з німецького містечка Кельн, що забезпечує необхідними речами для проживання. Важливо те, що до заснування організації долучилися й українці, а вони як ніхто інший знають, наскільки тяжко зараз нашим жінкам.

— Організація існує від 2017 року. Але активно направляти гуманітарну допомогу в Україну почали від початку повномасштабного вторгнення – 24 лютого 2022 року. Команда організації допомагає тим, хто зараз під час війни залишається в Україні. Представники організації систематично відправляють в Україну гуманітарні вантажі, зокрема товари для мам, дітей, медикаменти у різні заклади охорони здоров’я та інші речі. Таким чином вони показують, що українці не залишаються сам на сам зі своїми проблемами й можуть розраховувати на підтримку, — йдеться на сторінці організації.

Відео дня

За понад рік активної роботи з Кельну до України відправили 600 машин з гуманітарним вантажем. Автівки їхали у різні регіони, зокрема Київ, Львів, Тернопіль та інші.

Подарунок для тернопільських малюків

Днями Тернопіль отримав першу масштабну допомогу від Blau-Gelbes Kreuz у вигляді бейбі-боксів. Всього в місто доставили 108 таких пакунків. Зі слів уповноваженої особи проекту BABY-BOX від Blau-Gelbes Kreuz в Тернополі Юлії Скибінської, пакунок розрахований як на немовля, так і породіллю.

— Пакунки великі та гарні за наповненням. Наприклад, для матусі там є гігієнічні прокладки, засоби гігієни. А ось для малюка там «чоловічки» із закритими руками, аби дитинка себе не подряпала, термометр, ножиці, засоби гігієни, брязкальце, соски. Якість речей гарна, я знаю, що обирали для української малечі неабищо, а найкраще. Раніше такий набір вже отримувала наша захисниця Мар’яна Мамонова, яка народила дівчинку за кілька днів після звільнення з полону, —каже пані Юлія.

Пакунок розрахований на одну породіллю та немовля. У нього намагалися зібрати всі необхідні речі від перших днів життя і до пів року. Важливо! Цей «Пакунок малюка» немає жодного відношення до того, який надає держава у пологових будинках. Це йде додаткова підтримка матусь та дітей.

Як і де можна отримати пакунок

Наразі у Тернополі на допомогу можуть розраховувати лише жителі Тернопільської області, які народили дитину після першого лютого поточного року. Також жінка має відноситися до однієї з чотирьох категорій, а саме:

  • військовослужбовці або дружини військовослужбовців;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • малозабезпечені;
  • багатодітні.

— Якщо говорити за місцевих багатодітних, малозабезпечених, військових та переселенок, то їм просто треба звернутися до Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення, що за адресою: вулиця Миколи Лисенка, 8. Під час звернення мати при собі особисті документи, документи на дитину та довідку, що засвідчує ваше відношення до однієї з вищевказаних категорій. Працівники все перевірять і віддадуть пакунок, — каже Юлія Скибінська.

А ось, якщо бейбі-бокс бажає отримати захисниця з іншого регіону України, у такому випадку треба напряму звертатися до представників Blau-Gelbes Kreuz.

— Захисниці можуть написати нам на електронну пошту: @e.v.blaugelbeskreuz або в приватні повідомлення у соціальних мережах. Писати можна українською. Під час звернення треба надати наступну інформацію: ПІБ, фото свідоцтва про народження дитини, місто та фото військового посвідчення. При передачі Пакунка малюка потрібно буде підписати документи про отримання. Десь за тиждень цей пакунок доходить до матусь, — додає пані Юлія.

Важливо! Пакунок малюка видають абсолютно безкоштовно. Якщо ви хочете детальніше дізнатися про акцію, то звертайтеся за телефоном: 067 461 10 75.

Читайте також:

Допомога при народженні дитини у 2023 році: на яку суму розраховувати і від чого вона залежить

Залишків «пакунку малюка» в медичних закладах вистачить до кінця червня 2023 року: Мінсоцполітики

Прийняли покоління маленьких тернополянок. Дитячі гінекологині розповіли все про гігієну дівчат

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up