Перемога точно буде наша! Як у Тернополі створюють унікальні обереги для воїнів

Перемога точно буде наша! Як у Тернополі створюють унікальні обереги для воїнів

З початком війни учасники тернопільського гуртка «Весела бісеринка» розпочали активну підтримку наших воїнів, роблячи обереги та відправляючи їх з гуманітарною допомогою захисникам. Тим самим вони дякують за те, що воїни боронять країну.

Коли розпочалась війна, гурток «Весела бісеринка» продовжував заняття. Керівник гуртка та народна майстриня Тетяна Семенець разом із вихованцями шкільного віку  відразу включились у волонтерську роботу.

 – Ми почали багато малювати, писати листи та робити ангеликів, які оберігали б наших хлопців, – розповідає пані Тетяна. – Згодом діти самі вже почали ділитись своїми ідеями, що можна зробити в подарунок, який йде в додачу до сіток та кікімор, які потім відправляють воїнам. 

Відео дня

Діти створили багато виробів: брелки, ангелики, патріотичні котики, які потім поїдуть до батальйону «Котиків», червоно-чорні браслети та медальйони з тризубом.

Є і багато ангеликів з ниток, які будуть супроводжувати наших воїнів та допомагати, коли це потрібно. А на їхніх крилах тернополяни пишуть, від кого цей ангелик та якісь свої побажання.

Від хмаринки до Перемоги

– Якось із дітьми придумали плакат «Від хмаринки до Перемоги», на якому ті, хто писали листи, наносили зображення, робили ангелики, ставили відзнаку. Підтримуючи військових, ми рухаємось до Перемоги, – каже пані Тетяна.

Своїми враженнями також охоче діляться вихованці, які відвідують цей гурток. 

 – Ми створюємо малюнки, пишемо листи і за це отримуємо наклейки, які кріпимо на цей плакат,  – розповідає Вероніка, активна учасниця гуртка. – Зазвичай у своїх листах я пишу: «Дякую вам за те, що ви нас рятуєте». 

Гурток відвідують, починаючи з першого класу, а буває, що і з п’яти років вже приходять діти, яким це подобається. 

 – Дехто ходить довгі роки, тож ці діти стають для мене друзями, приходять за порадою чи просто поділитись якимись своїми секретами, – продовжує керівниця, пані Тетяна.

Здебільшого учасники гуртка – це жіночий колектив, проте зустрічаються і хлопці або, наприклад, дівчата приводять своїх братиків, і вони також таким займаються тут. 

– Коли у Тернопіль почали приїжджати переселенці, то у нас також було двоє хлопчиків з Харкова, які плели браслети. Ось такі творчі є хлопці,  – пригадує майстриня.

На самому початку війни були малюнки здебільшого на воєнну тематику та більш патріотичні, а зараз на картинах – будь-що, аби підняти настрій та бойовий дух бійців. Все, що роблять на гуртку, обов’язково передають воїнам.

Батько однієї із вихованок захищає країну, а його донька малює та клеїть наклейки, щоб передати таткові і нагадати, як сильно його чекають вдома.

Як створюють обереги?

Дівчата радо поділились, як зробити обереги-ангели та додають, що виготовили їх вже понад 200.

 – Процес виготовлення ангеликів складається з таких двох етапів: спершу робимо жовті крила, а потім вже сам тулуб синього кольору, і вкінці це все змотується,  – ділиться Христина, яка відвідує гурток п’ять років – Тулуб ми робимо із синтепону, скручуємо в кружок і кладемо всередину синьої тканини. Перемотуємо це ниткою декілька разів і зав’язуємо вузлик так, щоб вийшла голова та тулуб, –  каже Неля, яка ходить на гурток вже шість років.

Ірина Качанова, вихователька у гуртку образотворчого мистецтва, розповідає, що на її гурток також відвідують діти з 6 років. 

 – Часто ще приходять мої випускники, які вже навчаються в університетах, але все одно ходять до мене на заняття і беруть участь у різноманітних благодійних акціях,  – розповідає пані Ірина. – На День захисту дітей старші мої вихованці проводили майстер-класи для менших дітей, і всі обереги, які виготовили на цьому занятті, ми відправили воїнам. З початком війни вважаємо своїм обов’язком підтримувати захисників. Ініціативу проявляють як діти, так і їхні батьки, які приходили та допомагали. 

ДОВІДКА

Гурток Весела Бісеринка знаходиться у Станції Юних Техніків за адресою: м. Тернопіль, вулиця Київська, 3б. Керівник гуртка  – народна майстриня Тетяна Степанівна Семенець.

Номер телефону: +380976534887.

Заняття проходять у понеділок, вівторок, середу і четвер у 204 кабінеті. Сюди приходить до десяти дітей, серед яких і тернополяни, і малеча-переселенці.

Автори: Тетяна Бакай, Юлія Іноземцева

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up