Про секрети успіху в бізнесі розповів власник Тернопільського м’ясокомбінату Іван Чайківський

Про секрети успіху в бізнесі розповів власник Тернопільського м’ясокомбінату
Іван Чайківський
  • «Робіть сьогодні те, чого інші не хочуть робити, а завтра будете жити так, як інші не зможуть жити!», - переконані в команді Тернопільського м’ясокомбінату.
  • Перспективи такого бізнесу доволі оптимістичні, оскільки українці недоспоживають м’яса в порівнянні з жителями розвинутих країн.

Про життя і справи «RIA плюс» розмовляє з Генеральним директором компанії «Агропродсервіс» Іваном Адамовичем Чайківським.

- Коли відкрили фірму? 

- Тернопільський м’ясокомбінат є одним з відділень компанії «Агропродсервіс». Можна вважати, що двері вже оновленого  м’ясокомбінату ми відкрили в минулому році. Але офіційним відкриттям я б це не назвав, оскільки на сьогоднішній час наші технологи тестують нове обладнання, розробляють рецептуру нової продукції, в окремих цехах завершуються пуско-налагоджувальні роботи. Тобто, наразі ми працюємо в тестовому режимі, але попри те ми вже відкрили двері для відвідувачів і нещодавно провели першу екскурсію для школярів. 

Відео дня

- Які особливості товарів, котрі пропонуєте?

- Особливістю нашої продукції є те, що кожен вид ковбаси, напівфабрикатів, свіжого м’яса чи консервів виготовлений зі свинини, яловичини чи курятини нашого власного виробництва. А гарантію якості наших продуктів ми контролюємо у власній та державній лабораторіях та через нашу торгову мережу, яку зараз активно розвиваємо.

- У чому полягає специфіка вашої роботи?

- Специфічним, насамперед, є процес налагоджування виробничого процесу у великих масштабах. Ну і, звісно, те, що потрібно виготовляти якісний продукт, який би задовільнив смаки як українського так і закордонного споживача. Адже ринок м’ясних виробів доволі широкий, відповідно наша команда працює виключно на якість. 

- Хто є вашим клієнтом? 

- Нашими клієнтами є українці. І діти і дорослі, які споживають українське м'ясо, дбаючи при цьому про своє здоров’я. Надіємось, що скоро і європейці зможуть посмакувати нашою продукцією. Але над ми цим зараз активно працюємо. Хоча це не простий шлях, який нам потрібно пройти. 

- Чи важко було знайти кваліфікованих працівників? 

- Над пошуком кваліфікованих працівників ми працюємо від початку роботи і до сих пір. Стараємось залучати спеціалістів з різних куточків не лише України, а й Європи, аби переймати світовий досвід в м’ясопереробній галузі. Пробуємо також працювати з молодими випускниками ВИШів, але їх треба навчати абсолютно «з нуля», адже університетське навчання – це лише теорія, а саме виробництво процес складний та громіздкий. 

- Які плани команди на наступний рік? 

- Загалом ми плануємо впрожовж 2-х наступних років завершити всі пуско-налагоджувальні роботи і повністю запустити виробничі потужності м’ясокомбінату. А на цей рік ми плануємо завершити облаштування цехів з охолодження м’яса, а також чекаємо на кінець весни обладнання для налагодження більш ширшої лінійки сиро – копчених ковбас та розширення виробництва продукції консервного цеху. 

- Що відрізняє вас від конкурентів? 

Напевно те, що ми працюємо за принципом «з поля – до столу». Тобто самі виготовляємо корми для наших тварин, вирощуємо свиней, худобу та птицю на своїх фермах і самі ж виробляємо готовий до споживання продукт.  Все з власної ферми.

- Чому вирішили займатися цим бізнесом?

- Аграрним бізнесом наша компанія займається вже більше 17 років. За цей час ми сформували повністю закритий цикл виробництва. Тернопільський м’ясокомбінат став заключною ланкою в даному процесі. Згадайте, яким був комбінат в радянський час – це був гігант м’ясопереробної галузі цілого СРСР, який, при цьому, був бюджетоутворюючим для Тернопільської області. Тому я вважаю, що у нас є всі шанси відновити цей легендарний бренд, в якого більш ніж столітня історія.

- Розкажіть про рівень розвитку такого бізнесу в Тернополі. 

- Рівень розвитку надзвичайно слабкий. Однією з причин є недостатній рівень інвестицій в дану галузь. А також, звісно, низька купівельна спроможність населення. Тут все має працювати в комплексі.

- Які перспективи такого бізнесу? 

- Перспективи розвитку м’ясопереробного бізнесу доволі оптимістичні. Це зумовлено тим, що українці недоспоживають м’яса в порівнянні з жителями розвинутих країн. Для прикладу, в європейських державах середньостатистичний мешканець споживає в середньому 90 кг. м’яса на рік, а от українці майже в тричі менше – 30-40 кг. От вам і перспектива – нагодувати українців. Крім того, ми вносимо всій вклад і в продовольчу безпеку нашої даржави

- Чи підтримує сім’я у веденні справи? 

- Сім’я не лише підтримує та бере участь у розвитку бізнесу. Сім’я мене надихає робити більше і краще!

- Чи є у вас власна формула успіху? 

- Наша формула успіху звучить дуже просто: «Робіть сьогодні те, чого інші не хочуть робити, а завтра будете жити так, як інші не зможуть жити!». 

 

Довідка «RIA плюс»

Іван Чайківський народився 29 травня 1972 року в родині хліборобів у селі Настасів Тернопільського району Тернопільської області.

Освіта – вища, магістр економіки. Закінчив Тернопільський національний економічний університет. 

Понад 25 років займається підприємництвом. Працював у  різних сферах бізнесу. З 1998 року - в агропромисловому виробництві. У 1999-му заснував перше в Україні приватне аграрне підприємство «Агропродсервіс», яке стало основою для створення однойменної вертикально інтегрованої компанії – одного з найпотужніших агропромислових підприємств України.

Тернополяни визнали структурний підрозділ компанії «Агропродсервіс» відділення «Тернопільський м’ясокомбінат» найкращим в номінації «Виробник продовольчих товарів» в щорічному 12-му конкурсі «Народний бренд 2016». 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:29 В аварії на Тернопільщині загинув 49-річний чоловік 09:01 Двох гастролерів підозрюють у серії крадіжок на Тернопільщині 08:50 Масована атака на Київ: кількість постраждалих зросла до 23 осіб 08:01 «На щиті» додому повертається захисник Руслан Цимбалістий Від читача 01:23 Вчителька з Тернополя стала амбасадоркою міжнарожної ініціативи EU Code Week 22:01 Ціною життя врятував інших.... У Києві попрощалися з пілотом F-16 Максимом Устименком 21:03 Ексклюзивні відеокадри із квартири на Вишневецького, де трапилася пожежа photo_camera 20:03 Кілька квартир і півтора мільйона зарплати: як новий прокурор Тернопільщини прокоментував свої статки 19:02 Помер викладач Тернопільського педуніверситету Петро Михальчук 18:40 Відмивають стіни та дякують Богу, що залишились живі: репортаж із будинку на Вишневецького, де сталась пожежа photo_camera 18:03 У Бучачі народився хлопчик-богатир 17:20 Три випускниці з Тернополя отримали по 200 балів на НМТ 16:45 У Почаєві собака покусав дівчинку: господарю загрожує до двох років в’язниці 16:11 «Все знищено, але Бог зберіг моїх дітей». На Вишневецького згоріла квартира військового 15:35 Тернополяни представили Україну на Чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби 15:05 Жителя Кременця підозрюють у дезертирстві та поширенні російської пропаганди 14:35 Норвезький журналіст іде 450 кілометрів на підтримку українських медіа photo_camera 14:05 До якої суми зросте мінімальна пенсія у 2026 році 13:35 За умисне вбивство знайомого в Почаєві судитимуть 62-річного чоловіка 13:00 Нетверезий водій на Tesla врізався в дерево та намагався втекти в кущі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up