Роблять ідеальні посмішки у Тернополі: історія пари стоматологів зі столиці

Роблять ідеальні посмішки у Тернополі: історія пари стоматологів зі столиці
  • Данило та Аріна – стоматологи з Києва. Вже понад два тижні закохана пара мешкає у нашому місті та працює у тернопільській клініці Pavlyshyn Dental Clinic.
  • Вони безкоштовно роблять красивими посмішки військовослужбовців, бійців тероборони, переселенців та усіх, хто звертається.
  • Як молоді вдалось врятуватись із столиці у перші воєнні дні та що було далі – читайте у нашому матеріалі.

Данило та його дівчина Аріна приїхали з Києва ще 24 лютого, коли й почалось повноцінне вторгнення російських окупантів.

– Взагалі, у той день я планував виспатись, – жартує хлопець.

Данило дуже позитивний, усе сприймає з гумором.

Відео дня

Розповідає, що чи не вперше у житті тоді поставив телефон на віброрежим і планував не прокидатись до полудня точно. Юнак аж ніяк не очікував, що в той же час росія нападе на Україну.

– Якось так вийшло, що я заснув о 3 ночі, а вже о п’ятій ранку дзвонить мама і кричить у трубку: «У нас війна почалась!». А я їй: «Що? В сенсі?». Згодом стало чутно вибухи. Я спакував рюкзак, кинув туди аптечку, гроші, документи. Треба було ще забрати Аріну… – пригадує він.

Забравши усе необхідне з дому, пара зустрілася з родичами. Всі гуртом поїхали у село під Києвом. Та згодом і у цьому населеному пункті стало неспокійно.

– Ми удвох прийняли рішення вирушати на Тернопільщину. Все вийшло спонтанно. У Аріни тут є дуже далекі родичі у третьому поколінні, – ділиться з нашою журналісткою Данило.

Носили воду з криниці…

Закохані тимчасово оселились у селі в нашій області. Назву не кажуть.

– Мешкали там десь два тижні без світла. Не мали ні душу, ні гарячої води, змушені були носити воду з криниці. Так довго не витримали та порадились перебратись ближче до Тернополя. Не тільки тому, що там зручніше. Хотіли ще й займатись волонтерством, бути чимось корисними у цей складний час… – розповідає молодь.

Аріна з Данилом ще знаходячись у цьому селі різним чином долучались до спільної справи для швидшої перемоги. Говорять: і гуманітарну допомогу відправляли, і вареники ліпили, і тушонку робили. Чим хочеш займались!

Хотіли навіть блокпости робити, та не встигли: зі всім справились без них.

– В селі, хоча там і було складно з мобільним зв’язком, ми разом шукали варіанти квартири, аби орендувати. В мене майже у кожному місті на заході України є якийсь товариш, вони нам допомагали у цьому, – каже Данило.

Справи, за словами хлопця, були кепські: житло або здавали за 5 хвилин, або хотіли за місяць оплату у 40 тисяч гривень. 70% пропозицій, які обдзвонила пара – шахрайські. Просили внести передоплату, аби юнак з дівчиною не їхали і не витрачали особистого часу. Це і викликало у Данила підозри.

Читайте також: Скільки коштує оренда квартири у Тернополі. Дивіться ціни

Міський голова Тернополя закликав не наживатися на оренді житла. А вам відомі такі випадки? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Кому війна, а кому… Як розводять на оренді квартир у Тернополі

– Я бачив навіть кімнату у селі, що за 50 кілометрів від Тернополя, яку здавали за сім тисяч гривень! У нас таких грошей немає, – ділиться хлопець.

Через певний час закохані таки перебрались до Тернополя і тиждень жили у друзів Данила. Він сміється: купили собі матрац і ночували в одному приміщенні з німецькою вівчаркою.

– Вона якимось чином поранила собі лапи, і я навіть робив їй перев’язки. Собака намагалась відкусити мені лице, – сміється.

Бажали допомагати людям своїм ремеслом…

Аріна розказує, що поки жили у друзів хлопця, вдалось знайти квартиру. Як тільки туди заїхали – в цей же день дівчина побачила на Work.ua вакансії стоматологів у Pavlyshyn Dental Clinic.

Далі молодь комунікуювала у Viber з Русланом Павлишиним – власником цієї стоматології, надіслала йому свої профілі в Інстаграм для ознайомлення та написали, що шукають роботу.

– Коли почули, що можемо долучитись до підтримки та взаємовиручки людей ще й нашою професійною діяльністю – звичайно, що погодились! – мовлять.

Фото зі сторінки у соцмережах Данила

Закохані говорять, що Руслан дуже їм допоміг, зателефонував і покликав пройти співбесіду. Опісля Данила та Аріну гостинно прийняли у клініку як молодих спеціалістів. Вони стали одними із дванадцятьох стоматологів, що втікаючи з «гарячих» точок України, знайшли прихисток та можливість займатись тим, що вміють найкраще, у Тернополі.

– Ми тут вже десь з середини березня працюємо. Лікуємо зуби переселенцям, теробороні, солдатам ЗСУ. Допомогу надаємо абсолютно безкоштовно, – ділиться Данило.

Хлопець вже займається пацієнтами, бо дещо раніше почав практикуватись у стоматології. Натомість Аріна у «Стоматології Павлишиних» поки є лише асистенткою.

Фото зі сторінки у соцмережі Аріни

– Люди часто звертаються з гострим болем. Сьогодні, наприклад, батьки двох дітей телефонували. Їм три і п’ятнадцять років, – говорить дівчина.

Молоді стоматологи з Києва на завершення діляться – коли дізнались, що лікуватимуть  переселенців, тероборону, наших захисників, то дуже надихнулись цією справою. Парі хоча й подобається наше місто, однак сумують за рідним домом!

– Віримо у найшвидшу перемогу України! А поки ми у Тернополі – допомагатимемо людям тут, як і робили це завжди… – кажуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Halyna Stavila

    Молодцi
  • Оксана Вашук

    Дякуємо, ви молодці Дай Боже вам здоровя
  • Віра Кузьмич

    Молодці , дякуємо.
  • Lyubov Malyarchuk

    Молодці  гарні діти

keyboard_arrow_up