Спочив у Бозі військовий капелан протоієрей Дмитро Махота

Спочив у Бозі військовий капелан протоієрей Дмитро Махота
  • Сьогодні, 9 червня, на 35 році життя упокоївся військовий капелан Православної Церкви України – протоієрей Дмитро Махота.
  • Отець духовно опікувався бійцями Прикордонної служби.

Сумну звістку про смерть протоієрея Дмитри Махоти повідомили вранці, 9 червня, на сторінці Синодіального управління військового духовенства Православної Церкви України.

– Від імені голови СУВД митрополита Іоана, військових капеланів Православної Церкви України, висловлюємо співчуття родині отця Дмитра. Нехай Господь упокоїть його в оселях там, де всі праведні спочивають! – такими словами висловили свої співчуття там.

Дмитро Махота також був кліриком Хмельницької єпархії Православної Церкви України.

Відео дня

– Отець Дмитро тривалий час звершував своє священиче служіння в місті Хмельницькому, водночас ніс послух головного капелана та духовно опікувався військовослужбовцями Прикордонної служби. Від імені керуючого єпархією єпископа Павла, управління, кліру і всіх, хто поважав і любив покійного, висловлюємо глибоке співчуття родині отця Дмитра з приводу тяжкої втрати люблячого батька, чоловіка і сина... Царство Небесне, вічна пам'ять! – слова скорботи написали на сторінці цієї єпархії.

Під дописами про смерть військового капелана – десятки коментарів і співчуттів від людей.

Олена Майстренко: «Рідним і близьким щирі співчуття. Упокій Господи душу спочилого о. Дмитра, прости йому гріхи вільні і невільні, даруй йому Царство Небесне та вічную пам'ять. Амінь!»

Ivan Myrutenko: «Це не може бути правдою...! Повний сил! Не так давно поховали його батька...».

Elen Luschevska: «Такий молодий... Дуже сумно... Нехай Господь прийме до Небесного Царства».

Марія Макаровська: «Непоправна втрата, на жаль... Молодий, завзятий, в розквіті сил, священник, капелан, комусь рідна кровинка, комусь друг і порадник та просто добра Людина... Світла та вічна пам'ять о. Дмитру! Царство небесне! Щира молитва!».

Прощатимуться з новопреставленим протоієреєм Дмитром Махотою 9 червня 2023 року о 17:00 в кафедральному соборі Андрія Первозванного (м. Хмельницький). Опісля звершать Парастас.

10 червня о 8:00 – початок заупокійної Літургії, після чого – чин Похорону. Поховають спочилого священнослужителя-капелана на 24-му військовому секторі міського цвинтаря, що в мікрорайоні Ракове Хмельницького. Усі охочі мають змогу долучитися до молитви та попрощатися з отцем.

 

Читайте також:

У Тернополі молилися за Віталія Дереха: рідні та друзі вшанували пам'ять журналіста і Воїна

Відійшов у вічність знаний священник з Тернопільщини

Помер священник УГКЦ Іван Марщівський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up