"Так пахне Різдво": майстриня з Бережан поділилась історією успіху та рецептом імбирних пряників

"Так пахне Різдво": майстриня з Бережан поділилась історією успіху та рецептом імбирних пряників
  • На ялинці мерехтять вогники, за вікном сніжно, а вдома пахне гарячим какао та ароматним печивом. Мабуть про таке Різдво мріє кожен.
  • І якщо зі снігом ми допомогти не можемо, то точно знаємо як створити святкову атмосферу вдома. Отож, знайомтесь кондитерка із Бережан Наталія Орловська, яка понад три роки випікає імбирні пряники. 

Наталія Орловська із Бережан щороку напередодні свят випікає сотні різнобарвних пряників. Двох однакових серед них годі й знайти. Адже усі — прикрашені вручну. Тут і чарівні ялинки, і сніговики і Миколайчики. 

Спочатку жінка пекла такі смаколики, щоб потішити своїх рідних, а вже згодом у неї почали цікавитись чи не готує вона такі пряники на замовлення. 

-— Я почала пекти пряники, коли була у декретній відпустці. Спочатку почала займатись випічкою тортів на замовлення. Але це для мене було дуже важко, бо вдома двоє маленьких діток, яким потрібен час, — розповідає майстриня. — Перший раз такі імбирні пряники я почала пекти для дитини на ярмарку в садок. І мені дуже сподобалось.

Відео дня

Зображення може містити: їжа

Зображення може містити: їжа

Зображення може містити: їжа

Пані Наталя ще змалку захоплюється малюванням, хоча в художній школі не вчилась — талант таки знадобився. Все більше і більше людей почали запитувати за пряники. Особливо часто такі купували напередодні свят, щоб зробити рідним чудовий подарунок. 

"Усе найкраще, як для дітей"

— Можливо саме тому завжди роблю ці пряники з особливою енергетикою. Усе, як для дітей, — продовжує жінка. — Цього року я не планувала вже робити їх так багато, бо ми чекаємо на появу третього малятка. І фізично мені важко так багато працювати, бо це робота сидяча, але потім зрозуміла, що свята без таких пряників не буде. І вирішила зробити декілька варіантів. Багато людей запитували. І я не могла їх підвести.

Немає опису світлини.

Наталія каже, що почала робити такі пряники заради святкового настрою вдома.

— Хотілося Різдвяної казки, дива. І цей запах вдома створює цю атмосферу, ти відчуваєш дух Різдва. Хочеться когось дивувати, самій тішитись і проживати такі моменти, їх смакуючи, — каже пекарка.

Рецепт імбирного печива від Наталі Орловської 

Знадобиться: 

164 гр меду

100 гр цукру

1,5 ч.л. імбиру (мелений)

1 ч.л. кориці

125 грн масла

2 ч.л. порошку до печива

1 яйце 

мука (скільки забере тісто) 

Як готувати:

Спочатку змішати сухі інгредієнти. Далі додати яйце, мед та масло. Тісто вимішувати, аби не було дуже густим, але не липло до рук. 

Печиво пекти при температурі 180 градусів близько 10 хвилин

Святкове печиво бережанських майстринь 

Імбирне печиво стало захопленням не однієї майстрині. Бережанська волонтерка та активістка Алла Соколовська вирішила зібрати фото робіт майстринь з її району. Світлинами жінка ділиться із читачами "20 хвилин". 

Кожен з виробів просто зачаровує.

Роботи Наталії Висоцької

Роботи Мар'яни Лугової

Роботи Марії Зорій

Роботи Оксани Піцань

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up