Аж мурахи по тілу! Студентка з Нігерії співає українською та збирає мільйони переглядів

Аж мурахи по тілу! Студентка з Нігерії співає українською та збирає мільйони переглядів
  • Відео, на якому нігерійка Джулієт виконує українську народну пісню «Черемшина» своєму українському нареченому, викликало фурор у соціальних мережах. Його вподобали понад півтора мільйона глядачів.
  • Дівчина у білій весільній сукні та з гарною зачіскою, а поряд з нею козак – Віталій Слюсаренко. Виконання української пісні було сюрпризом для коханого та всіх присутніх.

Журналістці «20 хвилин» вдалося відшукати Джулієт Слюсаренко та дізнатися більше про любов до України, народної музики, наших людей.

Джулієт з чоловіком

Джулієт та її чоловік Віталій дуже мила й відкрита пара. З перших секунд нашої дружби у соціальній мережі Інстаграм вони були приємно здивовані, що українська публіка настільки захопливо відреагувала на її спів. Це мотивує дівчину не зупинятися і надалі вчити нові музичні композиції.

Україна – мій другий дім

До Тернополя з рідної Нігерії Джулієт Слюсаренко переїхала ще у 2019 році заради навчання. Вона з дитинства мріяла здобути вищу освіту, мати спеціальність і досягати нових вершин. Україну обрала не випадково.

Відео дня

— Мої друзі з Нігерії навчалися в Україні, а саме в Тернополі. Від них про місто та університети я чула лише позитивні відгуки. Вони мені постійно розповідали, яка тут класна країна, який рівень знань їм тут надають, тому вирішила спробувати. Звичайно, що без труднощів не обійшлося – були певні проблеми з візою. Та я наполеглива дівчина і досягла свого. Ось вже завершую четвертий курс в Тернопільському політехнічному університеті за спеціальністю «Комп’ютерні науки». Незабаром маю складати останні іспити. Поки що не планую продовжувати навчання. Маю трохи інші захоплення, співи – одне з них, — розповідає дівчина.

Наша колоритна Батьківщина майже одразу розтопила серце Джулієт. А найголовніше – подарувала їй справжнє жіноче щастя – українського чоловіка Віталія Слюсаренка. Зі слів подружжя, це було кохання з першого погляду, про яке навіть не розповідають в кіно.

— Вперше ми з Джулієт зустрілися в січні 2021 року в Києві. У нас є спільні друзі, і вона приїздила до них. Це була випадкова зустріч на 15 хвилин, а вже потім я зрозумів, що це кохання з першого погляду. Я пів року думав тільки про неї, вона не йшла в мене з голови. Згодом вирішив, що годі сидіти та чекати, треба її знайти. Підняв на ноги всіх друзів, питав, хто може дати її контакти, хто знає, де вона живе. Як кажуть, через 10 коліно мені вдалося віднайти її телефон. Тоді я і дізнався, що вона вчиться та мешкає в Тернополі. Друга наша зустріч відбулася у серпні 2021 року і вже більше ми не розходилися. Одружилися ми третього березня 2023 року, — каже Віталій Слюсаренко.

Навіть після початку повномасштабного вторгнення дівчина не евакуювалася з України, як зробили це більшість іноземних студентів. З нами ділиться, на це в неї було дві причини: віра в Перемогу України та небажання залишати коханого. Зараз вони з чоловіком проживають в Києві, а навчається дівчина дистанційно.

— Коли почалося повномасштабне вторгнення, то мені було страшно, як і всім українцям. Але я вважаю, якщо у нас справжнє кохання, то ми маємо завжди бути поруч. І це не тільки про моменти щастя та радості, а й моменти смутку та горя. Чоловік мені постійно наголошував, що я маю покинути територію України хоча б на кілька місяців, як все закінчиться, то зможу повернутися. Йому вдалося мене переконати – я поїхала на короткий час до Швеції, де наразі проживає моя родина, — згадує Джулієт. — Пробула там із березня по квітень і повернулася. Бо сидячи в безпеці, я відчувала себе неповноцінною. Я розуміла, що так не повинно бути, маю підтримувати свого коханого. І коли я поверталася в Україну, то прикордонники та всі люди були дуже здивовані. Як так, коли всі їдуть з України, я повертаюся? Ми нікуди не плануємо тікати. Мені тут дуже подобається, я вірю, що незабаром Україна переможе, і все буде добре.

На власному прикладі пара доводить, попри воєнний стан, повітряні тривоги та небезпеку життя в Україні продовжується. Тому вони вирішили не відкладати весілля до Перемоги, а зіграти його зараз.

Під час весілля Джулієт зробила подарунок коханому та всім гостям – виконала дві українські пісні «Черемшина» та «Як я тебе люблю». Спів розчулив не лише присутніх на заході гостей, а й користувачів соціальних мереж. Церемоніймейстерка Ірина Крайня опублікувала шматок відео на особистій сторінці.

Після весілля дівчина має подвійне ім’я та ще й прізвище чоловіка. Тож тепер у документах вона  Джулієт-Віталій Слюсаренко. Це така своєрідна традиція Нігерії. Тому до неї можна звертатися і як місіс Віталі.

Я відчуваю пісню душею

Дівчина з Нігерії і досі дивується від реакції українців. Вона не приховує, приємно вражена, що українська публіка підтримала її. Хоча, на думку Джулієт, її спів ще недосконалий, адже вона немає музичної освіти.

— Я ніколи не займалася в музичній школі, але ще з дитинства музика – моя любов. Якщо це англійська пісня, то можу просто співати цілий день. У Нігерії співала в церковному хорі, також грала на барабанах. Українська музика мені дуже подобається, пісні неймовірні. Якщо не розумію сенс слів, то щось просто відгукується мені в душі. Не знаю, як це пояснити, але це зовсім інший зв’язок, ніж під час виконання англійських пісень. І навіть люди дивуються, як мені вдається робити акцент на потрібних словах. Але я співаю від душі, у мене на шкірі з’являються «мурахи», а на очах – сльози, — каже пані.

Активно музикою іноземна студентка почала займатися під час переїзду до Тернополя. В університеті її помітила викладачка. Без виступу Джулієт не обходився жоден концерт у закладі. 

— Викладачка пані Наталя розкрила і допомогла мені. Ось саме з нею я почала виконувати українські пісні. Крім пісні «Черемшина», ми вчили ще й інші. І кожна пісня – особлива. Кілька разів я співала на вулиці. Ми йшли з чоловіком, я побачила, що хлопець грає і збирає кошти на ЗСУ. Вирішила заспівати разом з ним і таким чином допомогти. Це був справжній фурор. Стільки людей нас знімали, слухали, залишали гроші. Мені приємно було, що змогла йому допомогти, — додає вона.

Деякі свої виступи дівчина публікує в соціальній мережі на особистій сторінці. Щодо виконання пісень на весілля, то це був своєрідний сюрприз. Ідея виконати дві пісні прийшла незадовго до урочистості. Вона потайки з викладачкою проводила репетиції та вчила слова.

— Я здогадувався, що дружина заспіває для мене та гостей. Але не був впевнений на 100%. Щоб ви розуміли, вона потайки репетирувала з тернопільською викладачкою, я навіть не чув та не бачив. Вся підготовка в неї була в онлайн-форматі. Коли вона почала співати нову пісню, то для мене було неочікувано. Приємно здивовані були і гості, адже не всі знали про талант моєї дружини. Це було дуже зворушливо. Я можу почути цю пісню 100 разів у її виконанні, і все одно це зворушливо, і приємно. Це те, до чого не можна звикнути, — каже пан Віталій.

Місіс Віталі, як вона себе називає, не планує полишати своє хобі – співи, а навпаки думає, як його розвивати. Вона вже відвідала музичну школу в Києві, де планує активно займатися. Чи буде це основним заняттям? Поки не готова відповісти, проте є бажання вивчати нові українські пісні та ширше дізнаватися про українську культуру.

 

Читайте також:

Чим дивуватимуть на Євробаченні і як представлятимуть Україну: ексклюзивно розповіли TVORCHI

Понад 2 мільйони переглядів за два дні: пісня 6-річного Макара з Микулинців підкорила ТікТок

Як тернополяни організували «аукціон зустрічей» і кого продали за найбільшу суму

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Коля Костюк

    Хто знає інстаграм цієї дівчини?
  • Andriy Bobyk


    А якщо снайпер з Агрентини, і зараз коло Слов‘янска…, то
    То…
  • Читач74

    Черемшина-українська пісня-романс,створена в 1965 році,а не народна. Музика Василя Михайлюка, слова Миколи Юрийчука.перший виконавець-Дмитро Гнатюк.
  • Читач97

    Нереально класно. Молодець

keyboard_arrow_up