Тернополянка створює унікальні фоторамки

Тернополянка створює унікальні фоторамки

Тернопільська майстриня художнього декорування Наталія Грицаєва не лише цінує домашній затишок, а й уміє створювати його сама. Нещодавно захопилась декоруванням фоторамок, які прикрашає іграшками, камінням, вишивкою тощо.

Музика та декорування  – дві улюблені справи тернополянки Наталії Грицаєвої. Ще у 2012 році вона захопилася декоруванням. Тоді й почала виготовляти кавові дерева, бубликові віночки, деревця сакури, картини із сухофруктів. Згодом зацікавилась мистецтвом бонсай і виготовленням панно-мандал. Кілька місяців тому на прохання подруги створила свою першу ексклюзивну фоторамку. Відтоді захотіла розвиватись у цьому й надалі.

Любить музику і декорування

Відео дня

Наталія Грицаєва понад 25 років грає на піаніно. Музикою захопилася з дитинства. Ходила на заняття в музичну студію. Каже, що про велику сцену ніколи не мріяла. Завжди знала, що працюватиме вчителем музики. Тому у 1997 р. закінчила Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка (спеціальність «Музика та світова культура»).

Працювала вчителем музики у тернопільських школах №6 та №26. Зараз пані Наталя музичний керівник у дошкільному навчальному закладі №30. Тут їй доводиться писати сценарії свят, підбирати музику, показувати кожній дитинці, як рухатися, де стояти, вчити танцювати та співати. Свою роботу дуже любить, хоч іноді почувається виснаженою. Найкращим відпочинком для Наталії Грицаєвої є декорування. Для неї воно має лікувальний ефект. Творячи щось власноруч, відчуває розслаблення та заспокоєння.

Раніше жінка любила слухати класичну музику. Тепер їй більше подобається тиша або ж легка фонова музика. Під настрій може слухати естрадні мелодії, джаз чи блюз.

Деревця-бонсай і мандали

Пані Наталя зізнається, що захопилася декоруванням випадково.

Деревця сакури я почала робити, коли побачила в Інтернеті вироби з дерева, – каже вона. –  Поступово вишукувала правильні «живі» гілочки дерев у парку для своїх виробів. Згодом  інші природні матеріали — каву, сухофрукти, шипшину, корицю, гвоздику та червоний перець. Мені подобається працювати із природними матеріалами. Вони впливають на мене магічно. З одного боку, я відчуваю втому, з іншого — переповнення сил.

Мандали – декоровані тарілки-панно круглої форми почала виготовляти п’ять років тому, коли побачила їх на одному сайті. Першу зробила за схемою. Всі інші – це  власні експерименти пані Наталії із кольором та матеріалами.

Мандала  – це універсальний символ, який можна зустріти як у слов'ян, так і в Японії, Індії та Китаї, – зазначає Наталія Грицаєва. – Мандалою можна називати все, що має центр та розгалуження від центральної точки. До речі, всі предмети круглої форми впливають на людей заспокійливо та гармонічно. Психологи кажуть, що ті, хто працює над мандалою, вивільняють свій творчий потенціал та внутрішню енергію.

Тернополянка каже, що ніколи не знає, яким буде кінцевий варіант. Для неї він завжди неочікуваний.

Декорує фоторамки

Нещодавно жінка захопилась декоруванням фоторамок. Вони  є не лише доповненням світлин, а й їх повноцінним продовженням. Ця річ  додає до зображення щось своє, збагачує і підсилює  сюжет на фото.

  • На роботі я займаюсь із  дітьми, організовую святкові ранки, – розповідає жінка. – Однак, на жаль, музика – це дійство, яке завершується в часі, а свято можна переглянути хіба що на диску. Мені дуже  хотілося створювати щось більш предметне, те, до чого можна торкнутися, оглянути і зберегти хоч на деякий час. Тому й почала робити щось власноруч, а тепер маю велику насолоду виготовляти авторські подарункові фоторамки.

За відносно короткий термін зробила їх чимало. Так з’явились кумедні дитячі фоторамки із м’якими іграшками, роботи в етно-стилі зі стрічками з машинною вишивкою, рамочки в еко-стилі з річковим чи морським камінням, лавровим листом тощо. Навіть назви до них приходили самі собою –«Українська» – з вишивкою, «Релакс» – згадка про море із камінням, «На лаврах» – із лавровим листям.

  • Лаврову  рамочку  дуже  люблю сама, – каже Наталія Грицаєва. – Адже  лавр – не лише  запашна пряність, а й шанована рослина із біблейських часів. Лавр благородний  був символом величі і перемоги. Звідси і назва – «лауреат» – увінчаний лаврами. Також він є потужним домашнім оберегом, адже підсилює здорову енергетику в оселі. Це чудовий подарунок для «переможців».

Щоразу жінка удосконалює вже напрацьовані та пробує нові техніки хенд-мейду. Наприклад, фелтинг – валяння із вовни. З-поміж її авторських фоторамок є одна, декорована маками із вовни на білому льоні.

  • У творчих планах – виготовлення весільних рамочок, а також, як логічне продовження, – фоторамки для світлин новонароджених, – підсумовує майстриня. – Для мене створювати щось нове – то завжди захоплююче і цікаво. До речі, жодна із моїх робіт не повторюється. Кожна унікальна й ексклюзивна. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up