У сукнях і прикрасах ручної роботи: тернопільські волонтерки взяли участь у фотопроєкті

У сукнях і прикрасах ручної роботи: тернопільські волонтерки взяли участь у фотопроєкті
  • Волонтерки з Тернополя організували благодійну фотосесію у підтримку воїнів на фронті. Жінки позували у красивих образах, аби продати прикраси і зібрати кошти на потреби Збройних Сил України. 
  • Журналісти «20 хвилин» більше дізналися про незвичайну ініціативу.

Ідея влаштувати благодійну зйомку і допомогти військовим з’явилася випадково, каже волонтерка Уляна Фіалка. Раніше вона з подругами на різних ярмарках продавали прикраси, аби зібрати гроші для ЗСУ. Вироби з натурального каменю для них створює Світлана Верес, а з бісеру – Оксана Стефанишин. Однак, зараз поменшало можливостей десь їх показати, а дописи у соцмережах недієві.

– Коли я виставляла сфотографовані вироби на своїй Фейсбук-сторінці – вони не продавались. Але якось до мене зателефонувала подруга. Сказала, що має прикрасу на продаж, одягне на себе і її куплять за лічений час. Вона це зробила, і дійсно, – у той самий день прикрасу забрали. І навіть після того люди ще дзвонили і цікавились, чи вона є в наявності. Тоді я зрозуміла, що прикраси треба демонструвати на моделі, аби був презентабельний вигляд. Так з’явилася ідея, щоб показати вироби майстринь на волонтерках і влаштувати фотосесію у студії, – розповідає Уляна Фіалка.

Відео дня
Волонтерка Уляна Фіалка

Жінка кинула про це клич у своєму профілі. Говорить, що швидко відгукнулася фотографиня, готова провести зйомку безоплатно. Приміщення надала фотостудія Colibri. Заради доброї справи зробити волонтеркам макіяж і зачіски погодились перукарі та візажисти студії краси vikulystyle_ternopil.

Сама пані Уляна фотографувалась у пишній синьо-жовтій сукні. Її безкоштовно надала в оренду дівчина із Запоріжжя. З вбранням на фотосесію для інших жінок допоміг місцевий салон суконь.

– Загалом у зйомці взяли участь 13 тернопільських волонтерок. Показали на собі тридцять прикрас: 15 з натурального каменю і 15 з бісеру. Це сережки, чокери і намиста. Далі кожна жінка опублікує фото з прикрасами на Фейсбук-сторінці. Це буде у вигляді лотів на аукціонах, або можливо просто продаж – ми ще вирішимо. Плануємо продати усі прикраси, якщо це вдасться. Вироби коштують від 400 гривень і до 2500-3500 гривень за найбільш масивні, – говорить Уляна Фіалка.

Виручені кошти спрямують на те, щоб закрити «гарячі» запити від військових на передовій.

– Хлопці просять багато всього: від турнікетів до медикаментів. Тобто гроші потрібні на постійній основі. Їх дуже бракує. Останнє, про що попросили військові – це кошти на ремонт автомобіля. Донати від продажу прикрас першочергово спрямуємо на це, – пояснює волонтерка.

Якщо ви бажаєте допомогти нашим захисникам, то придбати прикраси для себе чи близької людини можна на Фейсбук-сторінках: Уляни Фіалки, Ольги Фірман-Гумен, Лілії Войцеховської, Ірини Щурко, Альони Телевяк, Діани Чайківської, Людмили Березовської, Раїси Коляди, Василини Новосад, Анжели Загороднюк, Наталії Данилишин і Вікторії Трачук. Слідкуйте за дописами і оновленнями на їхніх профілях.

 

Читайте також:

Щоб захисникам було тепло: у Тернополі запрацював волонтерський цех з пошиття одягу

Тернополянка розмальовує залишки зброї для іноземних аукціонів, аби допомогти ЗСУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up