Тернополянка розмальовує залишки зброї для іноземних аукціонів, аби допомогти ЗСУ

Тернополянка розмальовує залишки зброї для іноземних аукціонів, аби допомогти ЗСУ
  • Мистецтво теж працює на Перемогу України! У цьому переконана 26-річна тернополянка Ірина Швець.
  • Дівчина малює патріотичні картини та розмальовує залишки зброї, а отримані кошти спрямовує на потреби армії.

Дитяче хобі переросло у професію

Образотворчим мистецтвом тернополянка займається з дитинства. Все починалося з малюнків у домашньому альбомі, а зараз це – величезні полотна на замовлення.

— Мені дуже подобається малювати. Насолоджуюсь, коли тримаю пензлик в руках і перетворюю білі полотна на мистецтво. Я відвідувала художню школу, потім навчалася в Тернопільському кооперативному на дизайні і закріпила це все університетом. Починала з портретів у графіці, а згодом почала отримувати замовлення на картини олійними фарбами. Це вже зовсім інша робота, але так я почуваю себе справжнім художником, — каже Ірина Швець.

Відео дня

 Її картини переважно яскраві або ніжні. Там немає місця для негативу, болю чи смутку. А ось зображає художниця квіти та жінок. Є в її доробку й малюнки українських військових та мотанок.

— У листопаді 2023 року я завершила картину, яка простояла у розробці майже понад п’ять років. Пам’ятаю, що перші начерки робила ще у перші роки окупації Донбасу та Криму. Але щось у мене не виходило. Продовжила творити вже після початку повномасштабного вторгнення, — каже тернополянка. — На цій картинці я зобразила немовля з колосковим німбом та українським прапором, в руках він тримає голуба. Сидить хлопчик на великому стільці, а ось охороняють його два тигри. Це була нелегка робота, але повністю авторська.

Мистецтвом проти війни

А ось до розмальовки залишків військової зброї дівчину залучили тернопільські волонтери. Зі слів Ірини Швець, не змогла відмовити у допомозі, навіть, попри маленьку донечку вдома, яка постійно потребує уваги. Адже дівчина переконана, кожен з нас має працювати на Перемогу України.

— У мене дядько воює, то я не з чуток знаю, скільки всього треба військовим, як зараз важко збирати донати, як непросто на фронті. Коли до мене звернулися знайомі волонтери з проханням – розмалювати дві гільзи, то я одразу погодилася. Хоча до цього моменту я ніколи не малювала на таких об’єктах. Ми навіть з волонтерами думали, чи все вийде, чи буде добре триматися фарба, — каже пані Ірина.

Волонтери наголошували, малюнки мають бути патріотичними. На першій гільзі художниця зобразила ляльку-мотанку в білих і червоних кольорах на чорному фоні. На другій – українського захисника, який є знаком мужності, а також поле з маками та бойові дії.

— Малювати на гільзі трохи незвично. Попередньо її треба добре вимити, очистити від всіх зайвих деталей, частинок. Бажано, щоб поверхня була гладкою і тоді фарба краще лягає. Потім я ґрунтую основу і вже після починаю наносити малюнок. На очищення, ґрунтування та розмальовку двох виробів витратила тиждень. Рідні допомагали мені з маленькою донечкою, тому мала трохи більше часу, — розповідає художниця.

Розмальовані гільзи дівчина вже передала волонтерам. Далі їх відправлять на благодійний аукціон в Іспанію, за кошти від якого придбають автівку для ЗСУ.

Також дівчина завершила розпис тубуса, що передали тернопільські воїни з передової. На ньому зобразила українського пілота, яких захищає нас. Пшениця та соняхи – символи України, а нижче написала назви українських міст.

Його також планують реалізувати на благодійному заході.

Читайте також:

Розмальовує ракетні комплекси та збирає кошти для військових: історія незламності тернопільської художниці

Розписує гільзи та еко-торби, передає картини на аукціони: юна художниця з Тернополя допомагає ЗСУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила

    Молодець! Талант і працьовитість .
  • Богдан Ярома

    Іще одну дівчинку Боженька в тімечко поцілував!! Хорошу справу робиш, Іриночко. Творчої наснаги тобі і удачі!!
  • Світлана

    За ради наших діточок, благослови Боже нашу Україну на перемогу

    PM reply Світлана

    🤦‍♀️ 🤡

keyboard_arrow_up