Ворота з казковим лісом і чани, в яких купаються туристи Буковелю: дивіться фото робіт бережанця

Ворота з казковим лісом і чани, в яких купаються туристи Буковелю: дивіться фото робіт бережанця
  • Звичайний метал перетворив на мистецтво мешканець Бережан Руслан Конопелько. Чоловік разом з колегою сконструював унікальний прилад для роботи. 
  • Тепер пан Руслан вміє робити чани, які приваблюють туристів в Буковелі, Трускавці і не тільки.

За чотири роки роботи з металом пан Руслан, який живе і працює в Бережанах, прикрасив власними виробами чимало будинків. На одних воротах вирізьбив казковий ліс, на інших —  корабель з вітрилами. 

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Розпочинав чоловік зі створення котлів для опалення близько восьми років тому. Спочатку сконструював для себе, далі — на продаж.

Відео дня

—  Вперше я почав цікавитись виробами з металу, коли був на заробітках за кордоном. Деякий час працював зварювальником, там і навчився усіх тонкощів. Коли приїхав додому надумав скласти котел для опалення свого будинку. З того все і почалось, —  говорить він.

Немає опису світлини.

З другом сконструював унікальний прилад

Три роки тому Руслан Конопелько отримав перше замовлення на виготовлення воріт. Але з різьбленими елементами зробити їх не так просто. Тому з другом-електриком Миколою Самариком вирішили створити власноруч пристрій для різки металу. 

—  У нас є станок з числовим програмним управлінням, тож такі вироби, як ворота, створюємо з його допомогою, —  каже чоловік. — Раніше я пробував різати метал вручну, але дрібні деталі так вирізьбити досить складно. Коли ми зробили цей станок, замовлень було небагато. Почався карантин. 

Але це не зупинило чоловіка в бажанні розвинути власну справу: він навчився зварювати із металу нові вироби: чани для купання. Процедура купання в чані з мінеральною водою – один з видів SPA-послуг, що було створено і функціонує на території Закарпаття.

 На зображенні може бути: у приміщенні

Чани, в яких купаються туристи Буковелю 

— Перші рази робота була досить складною, далі набив руку. Ідею підкинув підприємець з Яремча. У нього і є мої перші чотири роботи. Він каже, що зараз в туристичних місцях є попит на такі речі — тож ми вирішили спробувати, — розповідає майстер. 

Чан — це велика ємність, у формі казана, яка пристосована для того, щоб у ньому нагрівали воду. Одночасно в чані можуть знаходитися кілька людей. Чан наповнюють холодною водою, під чаном розпалюють багаття. Вода поступово нагрівається до 35-40 градусів.

— Сам чан має конусну форму. Перший раз зробити її такою було непросто. В один момент я навіть хотів відмовитись від цієї ідеї. Почав шукати, дізнаватись як роблять інші. Далі методом спроб і помилок усе вдалось, —  продовжує чоловік. 

Пан Руслан каже, що найголовніше в його роботі знати, що вироби тішать око клієнтів, а ще допомагають їм відпочити. Загалом, краще один раз побачити. Нижче ще декілька фото робіт майстра. 

Читайте також: Шашлики у кораблі і ретро-автомобілі: коваль із Кременця створює унікальні мангали (ФОТО)

Павло Василик з Бучача сам сконструював багі та аероглісер

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up