Як часто ви викидаєте їжу? (для обговорення)

Як часто ви викидаєте їжу? (для обговорення)

Часто біля під’їздів будинків лежать торбинки з пліснявим хлібом, мисочки із зіпсованою кашею чи залишки скислого борщу.

Тернополяни викидають не лише приготовану їжу, а й готові до споживання продукти.

- Щодня купляти продукти на ринку чи в магазинах я не маю часу, - говорить тернополянка пані Ірина. – Переважно м з чоловіком ходимо на закупи в супермаркет раз на тиждень, а потім інколи докупляємо овочі і фрукти чи інші продукти на базарчику неподалік чи в магазині на зупинці. Скажу чесно, від акцій в супермаркеті втриматися важко, коли йогурти чи сири продають з великою знижкою. Так якось купили забагато йогуртів і кефіру, то пляшку-другу довелося вилити, бо зіпсувався. А от хліб ми дуже рідко викидаємо, бо просто рідко його купляємо. Колись постійно викидала поїджену жучками квасолю. Тепер тримаю її тільки в скляних банках і уже не викидаю. І не роблю запасів круп – так не заводиться харчова міль і не треба викидати.

Насправді, зіпсована їжа – проблема не лише Тернополя, це глобальна проблема. Їжу викидають і в Європі, і в Америці, хоча водночас мільйони людей недоїдають.

Відео дня

В країнах ЄС щороку викидають у сміття п’яту частину їжі, яку там виробляють. Про це йдеться в цьогорічному прес-релізі Єврокомісії.

Щоб зменшити кількість відходів, Єврокомісія пропонує запровадити в ЄС загальну методологію для виміру харчових відходів з тим, щоб оцінити їх обсяги на кожному етапі постачання та споживання. Зібрану інформацію використають для розробки ефективних заходів зі зменшення втрат продовольства.

До 2030 року в ЄС планують вдвічі скоротити об’єм харчових відходів на душу населення на рівні роздрібної торгівлі і споживачів та скоротити втрати продуктів в ланцюгу виробництва і постачання продовольства.

А які продукти ви викидаєте найчастіше? Як, на вашу думку, можна зменшити кількість їжі в смітті? Пишіть у коментарях під текстом.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діана Олійник

    Ігор, дякуємо, що читаєте. Насправді проблема з пальця не висмоктана. Європейці констатують, що псування і викидання в сміття  такої великої кількості їжі спричиняє соціальні, екологічні та економічні втрати.
  • Ігор

    Якщо ми будем менше викидати то ті хто недоїдають більше їсти не стануть. Взагалі проблема висосана із пальця, продукти виробляються не для того щоб ми з голоду не сдохли, а для того щоб виробник заробив гроші, тому покупець купив, виробник продав, відбулись товарно-торгові відносини, економіка працює, податки платяться, всі щасливі. А якщо хтось не окономить то це його проблема і не важно він купив лишній йогурт чи лишній лексус.
  • Тара

    хліб, бо швидко псується. особливо Агробізнесу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up