Зекономлені гроші передає родичам в окупації: історії переселенців, які неможливо читати без сліз

Зекономлені гроші передає родичам в окупації: історії переселенців, які неможливо читати без сліз
  • Благодійна організація «Карітас» Тернопіль розповідає історії людей, які рятували себе та свої сім'ї від війни.
  • Кожна з них береже у серці мрію повернутись до рідного дому і з болем згадує про пережите.

Пелагія Іванівна приїхала у Тернопіль з Харкова. Жінці важко без сліз згадувати шлях, який долала в пошуках мирного неба. Вона із сім’єю залишила свій дім у Харкові і переїхала у Тернопіль. Згодом дізналася про допомогу, яку надають в Тернопільському благодійному фонді «Карітас». Жінка отримала продуктовий набір, питну воду. Пелагія Іванівна дуже дякує за таку підтримку, бо переїхавши з іншого міста потрібно починати все з початку, а це для людей похилого віку, дуже важко. 

Катерина приїхала із сім’єю у Тернопіль з Херсону. Там в окупації залишилися її батьки та бабуся. Вони хворі, тому переїхати в більш безпечніше місце не змогли. В Херсоні зараз складна ситуація. Тому для Катерини дуже важлива допомога у вигляді продуктових наборів.  Бо зекономлені гроші, жінка передає своїм родичам, які перебувають в окупації. Катерина дуже мріє про деокупацію Херсону, про перемогу України, щоб обійняти своїх рідних і повернутися додому. 

Відео дня

Лариса Іванівна приїхала у Тернопіль з Лисичанська. У нашому місті її дуже тепло зустріли. А в Тернопільському благодійному фонді «Карітас» допомогли всім необхідним.  Жінка отримала юридичні консультації, а також гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів та одягу. Лариса Іванівна принесла у Тернопільський благодійний фонд «Карітас» власноруч заповнену грамоту, де дякує усім працівникам за тепло їх сердець.

Елла Серьогіна переїхала у Тернопіль з Авдіївки. Жінка продовжує навчати діток онлайн у Авдіївській школі.  Цей навчальний заклад капітально відремонтували, там були найсучасніші класи. А зараз школа фактично зруйнована, у неї влучив снаряд, була сильна пожежа. Елла зі сльозами на очах переглядає фото, але не втрачає надії, що школу можна буде відбудувати. Бо у 2014 році вчителі своїми руками розбирали завали і навчальний заклад відновили. Тепер Елла Серьогіна радіє, що продовжує навчати своїх діток, вкладає у них частинку свого серця, щоб вони виросли і прославляли Україну на весь світ.

 Читайте також:

«Солов’ї співають, як вдома, але не бахкає». Як Шумська громада стала домівкою для переселенців

В Бережанах переселенці хочуть облаштувати дитмайданчик та висадити дерева

Тернополянка за допомогою гончарства надає психологічну підтримку переселенцям

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up