На Тернопільщині кар’єрні радники допомогли більше 4,5 тисяч безробітних знайти роботу

На Тернопільщині кар’єрні радники допомогли більше 4,5 тисяч безробітних знайти роботу

Цьогоріч завдяки роботі кар’єрних радників служби зайнятості Тернопільщини 4571 безробітний знайшов прийнятне місце праці. 

З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 209 безробітних. Одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 20 безробітних.

Кар’єрні радники сьогодні працюють у кожному місцевому підрозділі Тернопільської обласної служби зайнятості. Саме кар’єрний радник у службі зайнятості допомагає кожному шукачеві роботи чи безробітному зорієнтуватись на ринку праці та знайти прийнятне місце роботи. Цей фахівець під час індивідуальної бесіди з клієнтом уважно вислухає та врахує побажання людини щодо підходящих вакансій, її професійний та освітній рівень, досвід роботи, ступінь трудової мотивації, активності та мобільності, обставини, які можуть бути перешкодою при працевлаштуванні. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Кар’єрний радник проконсультує, як уникнути чи усунути перешкоди при пошуку місця праці, домовиться з роботодавцем про зустріч з претендентом на вакансію, буде супроводжувати весь процес працевлаштування, за потреби, порадить та організує зустріч з фахівцями служби зайнятості інших напрямків (наприклад, щодо можливості професійного навчання чи підвищення кваліфікації, відкриття власної справи, участі у тренінгах чи семінарах, підготовки резюме, з питань профорієнтації тощо).

Відео дня

Шукач роботи та кар’єрний радник підписують спільний індивідуальний план надання послуг, а безробітні - індивідуальний план працевлаштування, повідомили у відділі інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up