"Потім" може не настати ніколи

"Потім" може не настати ніколи
Мар'яна Макара, Школа молодого журналіста

Наше життя швидкоплинне. Ми не встигаємо спохопитись, як проходить година, день, тиждень, а після роки. Я помітила, що усі люди дуже часто все відкладають: на вечір, на інший день, на понеділок, на другий тиждень, на другий рік. І лише відкладають, а не роблять. 
Мені також інколи подобається відкладати дещо на «потім», та згодом розумію, що це «потім» є банальною фразою, яка свідчить про те, що ми дуже ліниві, або… Звичайно, іноді бувають моменти, коли ми дуже зайняті, але не завжди. Чому нам так важко робити це просто зараз, без ніяких виправдовувань, чи марних обіцянок самому собі? Навіщо обманювати самого себе? 
Кілька тижнів тому в моєї подруги сталася трагічна подія. Померла її бабуся. Дівчина ніколи не мала часу поговорити з старенькою, бо була зайнята. Вона любила відкладати все на потім. Бабуся часто просила, щоб онука хоч трішки побула з нею, поговорила, але через своє «Бабусю, завтра!» так і не зробила цього. Тільки після смерті старенької, вона дізналася про її героїчне минуле. Тепер вже пізно щось змінювати. Для неї це був цінний урок, тому що це «завтра» так і не настало. Зараз я бачу – вона вже не відкладає нічого на інший день, а робить в той момент, коли потрібно. 
Як я помітила, багато тих, хто обіцяє зробити щось пізніше, твердо переконані, що це буде саме так, але коли настає запланований час просто уникають цього. Люди виправдовують самі себе, нібито «точно-точно, я це зроблю!», але підсвідомо розуміють, що «ні». 
Адже справу треба робити, коли з’явилася ідея, зацікавленість, і тоді засвічується вогник у наших очах. Ми живемо цією ідеєю, та чомусь самі пригнічуємо її. Інколи ми налякані сумнівами, думаємо – нам нічого не вдасться, і здається, що потім, завтра, чи через тиждень все зміниться. Ні, не зміниться! Ми повинні діяти просто зараз, не чекаючи ні хвилини, докладаючи своїх зусиль, і відганяючи ці гнітючі думки. І це згодом робить з нас людей: твердохарактерних, цілеспрямованих, працьовитих, зрештою досить успішних.
Давайте не будемо відкладати нічого на завтра. «Потім» може не настати, тому зараз в цю мить ми повинні «це» зробити.

Коментарі (3)
  • Анонім

    если отложить на послезавтра то, что можно сделать завтра - будет два свободных дня.
  • igor golovko

    Вірно - не варто відкладувати на завтра те що можна випити сьогодні.

    Макара Мар'яна reply igor golovko

    Це не стосується випивки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up