Чи безкоштовний проїзд для учнів та студентів у Тернополі? Ми перевірили (ЕКСПЕРИМЕНТ)

Чи безкоштовний проїзд для учнів та студентів у Тернополі? Ми перевірили (ЕКСПЕРИМЕНТ)
  • Нещодавно жителям міста вкотре нагадали, що для учнів та студентів користування комунальним громадським транспортом безкоштовне.
  • Для цього варто мати «Карту тернополянина» відповідної категорії.
  • Чи дійсно за проїзд визначеними тролейбусами і автобусами не списуватиме гроші? Як діяти, коли кошти таки зняло? Ми дізнались.

До слова, власники «Соціальної карти тернополянина» категорії «Учнівська/Студентська» можуть безоплатно їздити у комунальному громадському транспорті (тролейбусах) та деяких автобусах.

До них відносяться, зокрема, 1А, 4, 6, 6А, 9, 21, 23, 29, 31, 32, 35, 37, 38, частково 5А, 18 (позначено на «Де транспорті» блакитним кольором).

Безкоштовний проїзд для учнів та студентів навчальних закладів Тернополя зберігається і на час канікул, і на вихідні дні.

Відео дня

Однак, під коментарями нашого матеріалу кілька обурених містян писали, що при валідації в окремих автобусах гроші з пільгових карток категорії «Учнівська/Студентська» таки списує, хоча цього траплятись не повинно.

Журналісти «20 хвилин» провели експеримент та перевірили, чи можна зі студентською «Картою тернополянина» безоплатно проїхатись комунальним транспортом і чи не зніматиме кошти з рахунку.

Чи безкоштовний проїзд для студента?

На час експерименту залишок на «Карті тернополянина» нашої журналістки становив 23 гривні 20 копійок.

Спершу ми вирішили пересвідчились, чи буде безкоштовним проїзд у 2 тролейбусі, який курсує з вулиці Тролейбусна до Лесі Українки.

Після валідації картки у цьому транспортному засобі гроші на рахунку дійсно залишились без змін. Проїзд був безкоштовним.

Опісля ми випробували комунальний громадський автобус 1А, що їде маршрутом «Вулиця Винниченка – вулиця Слівенська».

Там, як виявилось, проїзд для студентів та школярів також безкоштовний. Гроші після валідації з картки не списало.

Крім того, наша журналіста вирішила проїхалась і у 12 маршрутці, яка від обласної дитячої лікарні прямує на вулицю Карпенка.

В автобусах приватних перевізників, що працюють в режимі маршрутного таксі (до них і відноситься «дванадцятка»), доведеться платити.

За проїзд по студентській «Карті тернополянина» списало повну вартість – 8 гривень. Так і повинно бути, адже цією категорією транспорту з 50-відсотковою знижкою вартості проїзду (чотири гривні) їздять лише учні шкіл (впродовж навчального року, крім канікул). Студенти знижок не мають!

Що робити тернополянам, якщо гроші за проїзд зняло?

За коментарем та роз’ясненнями ми звернулись у ТОВ «Системний зв’язок».

– Якщо знімає кошти, то або це приватний перевізник, або канікули. Безкоштовний проїзд передбачений у комунальному транспорті! Якщо студент сідає у маршрутку, він має розуміти, що тут має заплатити або 50%, або повну вартість квитка, – пояснили нам у ТОВ.

Та якщо у комунальному громадському транспорті (тролейбусах та окремих автобусах) при валідації дійсно відбулося списання коштів з «Карти тернополянина» категорій «Учнівська/Студентська», збережіть свій квиток.

– Якщо виникають запитання – звертайтеся у ТОВ «Системний зв’язок». Телефонуйте, приходьте за адресою: вулиця Чорновола, буд. 1. Також можна писати на наші сторінки в Фейсбуці та Інстаграмі, – відповіли у товаристві.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up