У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови

У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови

Практичне рішення для пасажирів, які користуються мобільними телефонами, планшетами та іншими електронними пристроями, вже з’явилося у тернопільських міських автобусах.

Зарядні USB-пристрої журналісти «20 хвилин» помітили в громадському автобусі №5А, що курсує за маршрутом «вулиця Лучаківського – село Острів».

Інтерфейс живлення для підзарядки встановили на поручнях. Це – невелика чорна коробка з індикатором USB та двома роз’ємами. Тож, одночасно свої гаджети можуть підзарядити двоє пасажирів.

Відео дня

Для того, щоб скористатися безоплатною зарядкою у транспорті, пасажири повинні мати при собі спецкабель та вставити його у роз’єм. Допомога та дозволи від водіїв не треба. Ваш гаджет буде автоматично заряджатися.

Загалом такі зарядки є у 15 автобусах від комунального підприємства «Міськавтотранс». Про це нашому медіа повідомила речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

— USB-виходи одразу були вбудовані в автобуси. У транспорті по шість таких виходів. Курсують ці автобуси на різних маршрутах, які обслуговує комунальне підприємство, — каже пані Мар’яна.

Нагадаємо, запит від тернополян на обладнання поручнів у громадському транспорті інтерфейсом живлення для підзарядки USB-пристроїв надходив ще вісім років тому. У червні 2016 року Ігор Ковтонюк навіть створював петицію до Тернопільської міської ради.

Читайте також:

Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя

Із 12 квітня змінили маршрут тролейбусів №11

Муніципальна інспекція оштрафує за несплату паркування у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Volod_0k

    ЛучакОвського
  • Коновалець

    Америку відкрили ,тільки забули сказати зможуть заряжати тільки свої цяцьки з тип зарядки  micro-USB!
  • Олександр Котула

    Це вже давно
  • 👑Ксюшенька👑

    Так це ж не є новина,давно таке є. І не тільки в 5А.

keyboard_arrow_up