Запрацювала нова послуга для автомобілістів – можна забронювати бажаний номерний знак

Запрацювала нова послуга для автомобілістів – можна забронювати бажаний номерний знак
  • Від 7 серпня запрацювала нова сервісна послуга, яка дозволяє громадянам обирати і бронювати бажаний номерний знак для авто. Замовити послугу можливо за типом транспортного засобу.
  • Як це зробити – розповідаємо у матеріалі.

Відтепер в Україні можна забронювати номерний знак для свого автомобіля. Про це офіційно повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму телеграм-каналі.

Але є важлива умова – на один транспортний засіб громадянин може замовити і отримати один номерний знак. Бронювання діє упродовж 10 днів. Після завершення цього терміну замовлення скасовується автоматично.

Скористатися послугою можна через Електронний кабінет водія: https://e-driver.mvs.gov.ua/login.

Відео дня

– Продовжуємо робити державні послуги доступнішими. Реформування державних сервісів навіть під час війни — можливе. І це ще один крок до реалізації онлайн-послуги перереєстрації транспортних засобів у майбутньому, – зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Нагадаємо, перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах по всіх областях можна онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням.

Як працює бронювання номерних знаків?

Алгоритм дій розповіли на сайті Головного сервісного центру МВС. 

Для початку варто авторизуватись в Електронному кабінеті водія через один зі зручних способів: банкінг, Дія.Підпис або електронний підпис.

Онлайн-послуга дозволяє зарезервувати наявний в сервісному центрі МВС уже виготовлений номерний знак. Він там чекатиме до 10 днів, поки його закріплять за певним транспортним засобом.

Новий функціонал дозволяє обрати регіон України, сервісний центр МВС, тип транспортного засобу і ознайомитись з усіма вільними комбінаціями в режимі реального часу.

Замовити послугу можна за типом транспортного засобу на: легкові чи вантажні авто, на автобуси, причепи чи напівпричепи, мотоцикли, мопеди. Один транспортний засіб — один номерний знак.

Якщо протягом 10 календарних днів замовник бронювання не звернувся за послугою перереєстрації, то скасування бронювання відбувається автоматично. І номерний знак повертається до списку вільних та може бути вибраний іншою людиною для її автомобіля.

Отримати заброньований номерний знак можна в тому сервісному центрі МВС, де він знаходиться на зберіганні одночасно з послугою реєстрації/перереєстрації транспортного засобу. 

Скільки коштує вибір та бронювання?

Орієнтовна вартість онлайн-послуги включає в себе: 

  • 360 гривень за бажану комбінацію цифр або від 4 800 до 36 000 гривень за визначені комбінації цифр (залежить від вибору замовника), 
  • можливу комісію платіжної системи чи банку.

Потім окремо сплачуються такі платежі:

  • по 10,8 гривень за кожну добу бронювання номерного знаку (максимум — 10 днів);
  • близько 300 гривень за номерну базу (металева спецпродукція, вартість залежить від регіону та від типу транспортного засобу),
  • 200 гривень за адміністративну послугу реєстрації/перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС;
  • 312 гривень за бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
  • можливі комісії платіжної системи чи банку.

Номерні знаки закріплюються за авто виключно під час реєстраційних дій з транспортним засобом. Автовласник отримає нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки в сервісному центрі МВС, де їх було заброньовано.

Консультацію щодо інших послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію можна прочитати на сайті.

 

Читайте також:

На Тарнавського електросамокат залишили посеред дороги

У Тернополі знову можна буде платити за проїзд телефоном, годинником і фітнес-браслетом

У Тернополі на деяких маршрутах тролейбусів уже не працюватимуть кондуктори

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vitalii Pysmennyi

    Редактори, поміняйте фото
  • Misha Tyutyun

    Якого х..я на фото кацапські номери ідете в бан

keyboard_arrow_up