Українці їздитимуть у Росію за новими правилами

Українці їздитимуть у Росію за новими правилами

Українці більше не можуть перетинати державний кордон з України в Росію на підставі паспорта громадянина України, для цього потрібен закордонний паспорт. Така норма почала діяти з 1 березня 2020 року.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час свого засідання 18 грудня, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає hromadske.ua

«З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта, але тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію РФ», — повідомив Гончарук.

Він зазначив, що така норма полегшить проходження українсько-російського кордону та зменшить час на оформлення у прикордонній службі.

Відео дня

«При в’їзді громадян України з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження», — додав український прем'єр-міністр.

Прикордонники фіксують спокійну ситуацію щодо зміни порядку перетину кордону з Росією, за минулу добу за закордонними паспортами виїхало майже 7 тисяч громадян, до 15 осіб отримали відмову в перетині через відсутність необхідного документа, зазначає Українська правда.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив,  що нововведення суттєво пришвидшує оформлення громадян на державному кордоні, оскільки дані і внутрішнього паспорту і свідоцтва про народження прикордонникам доводилося фактично в ручному режимі забивати в базу: прізвище, ім’я, по-батькові, номер та серія документа, громадянство. Водночас закордонні паспорти зчитуються рідерами одразу.

Плюс це безпекова складова, бо свідоцтво про народження і внутрішній паспорт громадянина України легше підробити ніж закордонний.

Діти до 16 років можуть слідувати через кордон з РФ за свідоцтвом про народження.

Стосовно статистики за попередні роки, речник ДПСУ відзначив, що на неї суттєво вплинули відносини між країнами і особливо – агресія Росії стосовно нашої країни.

У 2013 році було зафіксовано 6 мільйонів 200 тисяч перетинів кордону з РФ (ще діяло авіаційне сполучення –ред.), у 2018 році – 4,1 млн перетинів, за 2019 рік – 3,9 мільйона.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ростислав Гарасимчук

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up