Як вплине створення Єдиної помісної церкви на тернополян (запис прямої трансляції)

Як вплине створення Єдиної помісної церкви на тернополян (запис прямої трансляції)

Історичне рішення про створення Єдиної православної помісної церкви прийняли 15 грудня. Що це означає та які зміни чекають на тернополян, поговоримо під час прямого ефіру у п’ятницю, 21 грудня.

Нагадаємо, що минулої суботи архієреї та державні очільники оголосили історичне рішення. Предстоятелем церкви обрали 39-річного митрополита Епіфанія - представника Київського патріархату.

Детально про те, що таке помісна церква, які зміни чекають на представників різних конфесій та що потрібно знати прихожанам, розкажуть експерти під час онлайн-чату. Ми також дізнаємось, чому отримання Томусу так важливе для українців, коли ми будем святкувати Різдво та ще багато цікавого. 

Початок ефіру - о 14.30. 

Відео дня

У коментарях до цього тексту ставте питання. Нецензурну лексику видалятиме модератор сайту. 

Коментарі (8)
  • Ната Лия

    Нічого не змінеться!Ці "священослужителі" як були бізнесменами ,так ними і залишаться!Іхні статки якось не дуже скромно виглядають,тому і довіри до них немає.
  • David Starr

    Це подія надзвичайної важливості, адже тепер Україна має свою Церкву, а не російську філію. РПЦ завжди підтверджувала свою канонічність зв'язками із Константинополем, зараз вони відділились, з усіма наслідками. Але то їх справа, а в Української, вже тепер канонічної церкви - велике майбутнє: вона має об'єднати величезну кількість громад та наслідувати всі українські духовні святині, а Росії вказати на двері, хай за ними гавкає.
  • Тарнополянин

    Та нема ніякої Єдиної церкви. УГКЦ послало томосятників подалі,УПЦ  також. А це найбільші конфесії в Україні.  Тож тепер маємо три митрополії.УГКЦ -  рим, ПЦУ -стамбул,УПЦ - москва
  • Андрій

    Розкольники як були розкольниками так і залишились! Яка мета цього шоу, яке відбулося?театр абсурду просто

    David Starr reply Андрій

    Усе вірно, РПЦ завжди й була розкольниками, просто зараз це продемонструвала наочно.

    Валера Матів reply Андрій

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопіьщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up