Алкоголь чи під наркотиками: у Тернополі за ніч зупинили вісім п'яних водіїв

Алкоголь чи під наркотиками: у Тернополі за ніч зупинили вісім п'яних водіїв

За минулу нічну зміну патрульні виявили 8 водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Про нові антирекорди від тернопільських водіїв повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

— За минулу нічну зміну патрульні виявили 8 водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, — йдеться у повідомленні патрульних.

На всіх водіїв патрульні склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП, рішення прийматиме суд.

Відео дня

У поліції нагадують про відповідальність:

— за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

— за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

— за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

— за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Водіям патрульні наголошують: вживання алкогольних чи наркотичних речовин суттєво впливає на якість сприйняття та швидкість реакції, і закликають кермувати відповідально!

Довідка

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що при перевірці нетверезого водія замість цифр на драгері були стрілки «в небо»: він ще й не мав прав.

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач04

    Поки не запровадять кримінальну відповідальність, як в усіх цивілізованих країнах, п'яне бидло буде їздити і вбивати людей. П'яний за кермом - вбивця !

keyboard_arrow_up