Експеримент триває: кільце біля двоаркового мосту залишать, а світлофори не увімкнуть

Експеримент триває: кільце біля двоаркового мосту залишать, а світлофори не увімкнуть
  • Тимчасовий круговий рух - кільце за 37 тис грн, перед двоарковим мостом на Крушельницкої-Хмельницького облаштували в обід 9 серпня. Вимкнули і світлофори. 
  • У понеділок, 12 серпня, у відділу технагляду повідомили, що експеримент триватиме, Скільки точно - не знають, але поки що кільце не заберуть, відповідно і і світлофори не працюватимуть. 

Тимчасову експериментальну схему організації доророжнього руху з влаштування транспортної розв’язки на вулиці Б. Хмельницького - вул. С. Крушельницької вирішили запровадити на одному із виконкомів. Вважають, що на вказаній ділянці часто виникають ДТП, затори та ускладнений проїзд транспорту. Тому вирішили поекспериментувати і  на вищевказаному перехресті влаштували круговий рух транспорту. А для повного експерименту ще й вимкнули світлофори. В міськраді кажуть, що спостерігатимуть за рухом транспорту.  Якщо така схема дасть позитивні результати і тернополяни підтримають її, тоді на даному відрізку дороги проведуть капітальний ремонт дорожнього покриття з відповідною розміткою та додатковими засобами організації дорожнього руху. 

У п'ятницю, 9 серпня, коли встановлювали кільце, йшлося про те, що експеримент триватиме до понеділка, а тоді має відбутись засідання у міській раді. У понеділок, 12 серпня, начальник відділу технагляду міської ради розповів "20 хвилин", що експеримент триває.

- Рух стабілізувався, для пішоходів є нерегульовані пішохідні переходи, ми спостерігаємо покращення, - каже пан Вітик. - Тому поки що відміняти експериментальний круг ніхто не буде. І світлофори поки не працюватимуть. 

Відео дня

Враховуючи, як кажуть у міськраді, позитивну динаміку, скоріш за все біля мосту таки встановлять стаціонарне кільце і змінять транспорту розв'язку. 

Думки водіїв щодо доцільності кільця розділились: одні кажуть, що воно потрібне, інші, що ні. Для декого проблема не в кільці, а у світлофорах, які вимкнули. 

Читайте також: Кільце перед двоарковим мостом: водії, діліться враженнями. Чи потрібне воно там? (для обговорення)

До слова про 600 тис грн на кільце. Як пояснив пан Вітик, саме кільце коштує 37 тис грн. А в суму 600 тис грн входить вартість перенесення контактної мережі, дорожніх знаків та розмітки, які потрібно буде переробляти і вартість роботи. А стаціонарне кільце, якщо таке робитимуть, буде із бруківки, з бордюрами і тоді повністю замінять дорожній огляд на вказаній ділянці. А це теж недешево. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Микола Цідило

    Хтось вїде в блок вірняк тисяч 70 спишуть
  • Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    Було 600 тисяч,стало 37?але затори дійсно зменшились...
  • Ігор Буда

    потрібен час,щоб особливо грамотні водії і пішоходи звикли до нововведення. Як на мене, причина проблем,описаних особливо стурбованими, лише людський фактор.
    В цілій Європі працює, а в нас ні?
    звикання має тривати з пару місяців а не до 6 вечора понеділка.
    Але які водії, такі й депутати і іже з ними.
  • Ілона Миколаївна

    Потрібне!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up