Коли у Тернопіль прибудуть нові "автобуси в кредит" за 2 млн євро? Шукають водіїв

Коли у Тернопіль прибудуть нові "автобуси в кредит" за 2 млн євро? Шукають водіїв
  • 20 нових низькопідлогових автобусів МАЗ "206" Тернопіль придбав у кредит за 2 млн євро. Угоду з банком вже підписали. Віддаватимуть кошти банкові в строк до 13-ти років.
  • Коли автобуси будуть в Тернополі та на яких маршрутах вони курсуватимуть - читайте у матеріалі. 

Нагадаємо, на сесії 23 грудня депутати надали дозвіл КП «Міськавтотранс» на участь у проєкті «Міський громадський транспорт України» шляхом залучення коштів позики відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в обсязі 2,0 млн Євро для реалізації підпроєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у місті Тернопіль».

Проєкт передбачає придбання комунальним підприємством «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради 20-ти нових автобусів за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, що надаються у вигляді кредиту на пільгових умовах в обсязі 2 млн Євро строком на 13 років.

"Вже їдуть до Тернополя"

24 лютого у прес-службі Тернопільської міської ради повідомили, що автобуси вже незабаром прибудуть у Тернопіль.

Відео дня

-КП «Тернопільелектротранс» уклав угоду з ПриватБанком на придбання в лізинг 20-ти нових автобусів білоруського виробництва «МАЗ 206», - йдеться у повіомленні міськради.- уже незабаром тернопільський комунальний автопарк поповниться абсолютно новим транспортом. Придбання цих автобусів є черговим кроком до створення єдиної транспортної компанії у Тернополі.

Немає водіїв для нового транспорту

- Зараз укладено договір, за процедурою ми маємо ще провести авансові платежі у я думаю, що в найближчий тиждень-два автобуси вже будуть в Тернополі, - розповідає директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх.

На які саме маршрути виїдуть нові автобуси наразі невідомо. Вирішувати це будуть на конкурсній основі. 

Андрій Мастюх каже, що зараз підприємство шукає водіїв для нових автобусів. 

- Ми обіцяємо повний соціальний пакет, сто відсотково легалізовану працю, повну відпустку і високу заробітну плату, - продовжує пан Мастюх. - За січень- лютий зарплата у водіїв становила 14-15 тисяч гривень. Це злежить від відпрацьованих годин та інших складових, але в цих межах. 

"Російських комплектуючих немає"

Раніше у соцмережах тернополяни писали, що в нових автобусів є російські комплектуючі. Таку позицію під час засідання сесії 27 грудня  висловив депутат міської ради Тарас Білан.

Проте, директор КП переконує, виробили їх у Білорусії, а про частини, які б виготовляла країна-агресор не можу бути й мови. 

- Автобуси повністю нові, вироблені в Білорусії, російських комплектуючих немає, - каже Андрій Мастюх. - Нам надійшов лист від імпортера, в якому вказано склаові, які вироблені у Німеччині. Це автобуси найвищого класу, наголошую, російських комплектуючих немає.

Про технічні характеристики автобусів "МАЗ -206" можна дізнатись на офіційному сайті виробника "Мінський автомобільний завод". Як вкзано в описі - виробник запчастин Німецька компанія Mercedes-Benz. Щоправда опубнікована інформація російською мавою, осільки у Білорусі, де виробили транспорт, вона - друга державна. 

 

Довідка

Зараз мережу громадського транспорту Тернополя обслуговує 24 комунальних низькопідлогових автобуси – 21 «МАN» та три - ЛАЗи. 

Нещодавно у Тернополі запрацював новий автобусний маршрут №35. Журналістка «20 хвилин» протестувала трнанспорт на комфорт, розпитала пасажирів, кондуктора та водія, як їм нові низькопідлогові автобуси. Як це було читайте у матеріалі зза посиланням тут

Графік руху автобусів можна переглянути на офіційному сайті КП «Тернопільелектротранс» у розділі "Маршрути/розклади руху"

Щоб влаштуватись на роботу водієм автобуса телефонуйте у КП "Тернопільелектротранс" за номером  (0352) 43-62-88

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій

    НАДІЮСЬ в автобусі за 100 тис. євро буде кондиціонер на літо та опалення взимку
  • Taras Bekerskyy

    Щось важко зрозуміти))))говорили, що береть в кредит 15 автобусів!!!! А ці 20 мазів вони ще мали бути в січні!!!!
  • Barabas Barabas

    А Львів не випускають автобуси?
  • Ольга Фецич

    Чому не МАЗ 103965 газовий чи 203965,а 206 так собі,як ПАЗ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up