Міська влада таки хоче замінити приватні тернопільські маршрутки на комунальні

Міська влада таки хоче замінити приватні тернопільські маршрутки на комунальні
  • Щоб створити єдину муніципальну транспортну компанію Тернополя, потрібно замінити усі приватні маршрутки на комунальний транспорт.
  • У міській раді кажуть, що працюють над закупівлею нового транспорту.  
  • А поки в місті є чотири низькопідлогових автобусів. 

Питання про створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя особливо актуальним стало в січні 2018-ого року після страйку водіїв маршруток через запровадження електронного квитка. Тоді йшлось і про звільнення водіїв, і про розірвання угод з перевізниками. 

Читайте також: У Тернополі планують закупити 40 міських автобусі

Низькопідлогових автобусів у Тернополі є чотири - три "ЛАЗи" і один МАN, який влада представила у червні 2018-ого. Його купили в рамках створення єдиної муніципальної транспортної компанії. КП "Тернопільелектротранс" оголошувало відкриті торги через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ProZorrо. Згідно з інформацією з цього порталу, користований автобус MAN A21 2007-ого року випуску коштував 20 500 євро. Тернополяни в соцмережі Facebook писали, що автобус несправний, проте в КП запевняли, що транспорт справний і їздить. 

Відео дня

 - Автобус розрахований на 80-100 пасажиромісць, - кажуть в міській раді. –  Придбаний автобус MAN спочатку курсував маршрутом №18. Тепер він їздить на маршруті №1а.

Раніше, як пояснюють в міській раді, маршрутом №1а їздили лише автобуси "ЛАЗ", а резервного транспорту не було. Тому, коли ламались ці автобуси, то замінити їх було нічим.  

-  Автобуси "ЛАЗ" уже далеко не нові - їм уже по 8 років, у Тернополі працюють 5 років, - продовжують в міській раді. - Їх конфіскували у заводу за борги перед нашим містом. Щоб не виникало ситуацій з нестачею автобусів на лінії, прийняли рішення перевести автобус МАN на маршрут №1а. Крім нього на цьому маршруті їздить ще два "ЛАЗи", а ще один стоїть у резерві. Тобто якщо якийсь один з тих трьох аватобусів поламається, то замість нього випустять резервного "ЛАЗа". Ще є ідентичний тролейбусний маршрут №1. Весь транспорт за цим маршрутом у години-пік їздить з інтервалом 8 хвилин.

Тролейбуси і автобуси у будні на маршруті №1а працюють за принципом "тролейбус-тролейбус-автобус-тролейбус-тролейбус-автобус-тролейбус-автобус". У вихідні і свята працюють тільки 4 тролейбуси, автобуси не їздять.

Щодо закупівлі інших низькопідлогових автобусів для створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя, то у міській раді кажуть, що ведуть активну роботу і тривають технічні процедури з купівлі більшої кількості комунальних автобусів. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталія Хомишин

    Чому зняли цей автобус з маршруту 18????це один з найдовший маршрутів у місті, зранку їхати в місто не можливо вже зараз!!!!а що буде коли почнеться навчання у школах і вузах??
  • Igor Predko

    Пишуть гнівні коментарі люди які не розбираються
  • Dobra Voda

    Хотіти і зробити дві величезні різниці...а це поки бла бла бла
  • Григорий Логинский

    Обіцяли декілька десятків  міських автобусів, які замінять маршрутки. А реально бачим  обіцянка цяцянка ..............

    Петро Білецький reply Григорий Логинский

    Правильно. Обіцянка цяцянка - а дурневі в радість
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up