Обмеження швидкості до 50 км/г почало діяти з 1 січня, а нові штрафи будуть згодом

Обмеження швидкості до 50 км/г почало діяти з 1 січня, а нові штрафи будуть згодом

Для яких новацій було достатнім затвердження Кабміну, а які потребують внесення змін Верховною радою – з’ясовувала «20 хвилин»

 

Обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/г почало діяти з 1 січня 2018 року.

Про це йдеться в Постанові КМУ від 10.11.2017 № 883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху».

Корисне посилання

Актуальні ціни на Baw у Тернополі на Automoto.ua.

  • Для запровадження певних інновацій достатньо було відповідних Постанов Кабінету Міністрів України, – пояснили в департаменті комунікації МВС України. - Таким чином, обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/г почало діяти з 1 січня 2018 р.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України схвалив зміни до законодавства, спрямовані на боротьбу з порушеннями ПДР, ініційовані МВС. Зокрема, зміни торкнулися обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/г, впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху, зміни до Порядку видачі посвідчення водія, зміни розміру штрафів за деякі порушення, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані.

Відео дня
  • Зміна розміру штрафів неможлива без внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення Верховною Радою України, - пояснили в Департаменті комунікації МВС України. - Отже, нова система штрафів ще не почала діяти.

МВС пропонує установити штраф 3400 гривень (зараз штраф за це правопорушення 510 гривень) за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше, ніж на 50 км/год. За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення  права керування транспортним засобом на строк до шести місяців. У 20 разів пропонується збільшити розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

А от новий Порядок видачі посвідчення водія вже працює. Відтепер перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на два роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі особою не було вчинено три і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

  • Якщо таких порушень було не більше двох, або взагалі не було — громадянин обмінює тимчасове посвідчення на постійне, - кажуть у департаменті комунікації. -  Про це йдеться в Постанові КМУ від 10.11.2017 № 885 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами».

Читайте також На дорогах гинуть вчетверо більше людей, ніж у зоні АТО
та Що змінить підвищення штрафів для водіїв. Коментарі експертів
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ігор

    Проста арифметика новації:

    Було - обмеження 60, штраф якщо їдеш більше 80

    Тепер - обмеження 50, а штраф (і це ще тільки ХОЧУТЬ зробити бо немає) якщо їдеш більше 100. Дуже все обмежили!

    В чому обмеження?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up