Оголосили вирок водію автобуса, з якого випала 15-річна Наталя Цар. А що з медиками і дорожниками?

Оголосили вирок водію автобуса, з якого випала 15-річна Наталя Цар. А що з медиками і дорожниками?
  • Автобус вскочив в яму, 15-річна Наталя випала і вдарилась головою. Вона померла у швидкій, дорогою до лікарні.
  • Чим закінчилася ця справа? Хто відповість за смерть неповнолітньої? Відповіді на ці питання шукала наша журналістка. 

Вирок водієві рейсового автобуса, з якого випала 15-річна Наталія Цар і невдовзі померла у лікарні, оголосив суд.

Чи причетні медики до смерті?

Нагадаємо, аварія трапилась по обіді 18 жовтня 2019 р. Автобус вскочив в яму, 15-річна Наталя випала і вдарилась головою. Вона померла у лікарні. У неділю, 20 жовтня, дівчинку поховали.

Відео дня

У рамках розслідування даного кримінального провадження досліджувалось також питання, яке поставили родичі загиблої дівчинки: це неналежне виконання медичним працівниками обов’язків щодо лікування і рятування неповнолітньої.

З цього приводу вже проводили службове розслідування, повідомляв Олександр Богомол, начальник головного управління Нацполіції в області. Як вдалось нам дізнатись, за результатами перевірки встановили, що медики не причетні до смерті дівчини. І що внаслідок ДТП вона отримала травми, несумісні з життям.

Детальніше читайте Хто відповість за смерть 15-річної Наталі Цар, яка випала з автобуса на Тернопільщині?
Потерпілі мали доступ до матеріалів кримінального провадження. Тому вони контролювали, як проходить слідство.

Водія автобуса, з якого випала Наталя, обвинуватили за ч. 2 ст. 286 КК України – за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з забороною керування або без такого.

Обвинувачений, як встановило досудове слідство, 18 жовтня 2019 року близько 15 год 20 хв, керуючи автобусом «ВАZ A079.25» із пасажирами, рухався за маршрутом «Тернопіль-Кам`янець-Подільський», автодорогою «Тернопіль-Скалат-Жванець», у напрямку від м. Тернопіль до м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області.

Що каже водій

Водій у суді вину визнав повністю. Розповів, що «стоячих» пасажирів взяв на їхнє прохання. За кілька секунд до ДТП наїхав на вибоїну, внаслідок чого механізм аварійних дверей відімкнувся і з нього випала дівчинка, яка стояла біля задніх дверей. Водій щиро розкаявся, просив його суворо не карати і не позбавляти прав керування, адже це є єдиним джерелом доходу його сім`ї.

Батько загиблої Наталі у суді розповів, що протягом дня неодноразово говорив з донькою телефоном. Після навчання вона мала їхати додому до Скалата, про що і повідомила батьків. Коли Наталі довго не було, дружина подзвонила до доньки – на тому кінці дроту ніхто не відповів. А пізніше батькам повідомили: їхня донька випала із автобуса і перебуває в непритомному стані. Згодом батьки дізналися, що Наталя померла в кареті швидкої дорогою до лікарні.

Батько повідомив суд, що претензій до водія не має і просив застосувати міру покарання, котра не пов`язана із позбавленням волі.

- Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, і призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, - таким був вирок Підволочиського райсуду. - Відповідно до ст.75 КК України, звільнити обвинуваченого від відбування призначеного судом основного покарання з випробуванням, встановивши йому 2 роки іспитового строку.

Водій рейсового автобуса заплатить понад 6 тисяч грн. за проведення експертиз у справі.

На вирок може бути подано апеляцію до Тернопільського апеляційного суду через Підволочиський районний суд протягом 30-ти днів з моменту його проголошення.

Слідство щодо дорожників, через ями і вибоїни на ділянці дороги, де трапилась ДТП, ще триває. Про це повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління Нацполіції в області Богдан Шуляр.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Оля Квітка

    Я думаю що дорога і лікарня повинна бути на першому місті.А в нас на першому місці кишені як ненабєш їх то ти негосподар
  • Vitali Deigolos

    В автобусах мають бути двері  ,,гармошка''
  • Віта Новаковська

    Тими дорогами пройти неможливо а там їдуть рейсові автобуси співчуваю водіям
  • Viktoria Surmai

    Жесть що робиться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up