Смертельна ДТП на Чистилівському перехресті, де загинули дві жінки: коли справа піде до суду?

Смертельна ДТП на Чистилівському перехресті, де загинули дві жінки: коли справа піде до суду?
  • Арсена Будія, який напідпитку вискочив на зустрічну і врізався в автобус, шукатимуть, доки не знайдуть. І справу через його втечу не закриватимуть.
  • У поліції кажуть, знають, де він. Але не розголошують інформацію, аби молодика ніхто не попередив. Через карантин і пандемію розшукові заходи пригальмувались.

Всі експертизи проведені. Одна з них показала, що Арсен Будій, якого звинувачують у смертельній ДТП, в момент скоєння аварії був п’яним.

Чоловік за допомогою мами утік з лікарні і виїхав за межі країни. Його подали в міжнародний розшук. Проте через карантин та пандемію активні пошуки чоловіка не проводили, кажуть у поліції. Хоча знають його місце перебування, інформацію про це не розголошують, аби чоловіка ніхто не попередив і він не змінив місце проживання.

  • Водій автобуса не нестиме відповідальність - в його діях порушень немає, - каже начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління головного управління Нацполіції в області Богдан Шуляр. – Він швидкості не  перевищував, а після того, як побачив авто на зустрічній, робив все можливе, аби уникнути зіткнення.

Відео дня

Арсену Будію вручено підозру про скоєння злочину. Точніше – його родичам за місцем реєстрації і фактичного проживання.

  • Термін строку давності притягнення відповідальності щонайменше 15 років, - каже Богдан Шуляр. – Повірте, його шукатимуть, доки не знайдуть. Коли чоловік утік, ми звернулись до Інтерполу. До розшуку приєдналися колеги інших країн. Слідство наразі зупинено - до встановлення місця перебування підозрюваного.

Нагадаємо, 11 грудня 2019 р. на автодорозі «Обхід м. Тернополя» водій автомобіля Dacia Logan виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в рейсовий автобус. Внаслідок зіткнення 65-річна Ольга Крива, яка сиділа поруч з водієм, вилетіла через переднє скло, а після цього потрапила ще й під його переднє колесо. Пасажирка загинула на місці ДТП. 
4 січня у лікарні померла 58-річна Ярослава Цупер - друга пасажирка, яка від удару вилетіла з автобусу. Жінка сиділа поруч з Ольгою - біля водія. Обидві пасажирки вилетіли крізь лобове скло. Сімох осіб тоді госпіталізували, в т.ч. і пані Ярославу.

Потрапив до лікарні тоді і Арсен Будій – водій легковика. Поліція отримала інформацію, що він залишає країну, коли чоловік був вже перед кордоном. Зв’язались з водієм автобуса, який його віз. Той відмовився Арсена перевозити. На кордоні розгорівся скандал.

  • Є в нас свідчення водія, - каже начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. - Мама йому допомагала утекти. Вони взяли таксі і на ньому переїхали через кордон. Це все майже детективна історія. Офіційно ми не могли його зупинити, бо він не був ще тоді оголошений у розшук.

Через декілька днів, коли поліцейські зібрали достатньо матеріалів, його оголосили в розшук. У випадку, коли його місцеперебування встановлять, обов’язково проведуть екстрадицію*.

  • Бачимо, що назустріч нам летить машина, крутить її, я в той момент закриваю очі – і страшний удар у автобус. Відкриваю очі – вже на асфальті, - згадувала, коли прийшла до тями, пані Ярослава – за кілька днів до смерті.

Одразу після ДТП подія була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – йдеться про смертельну ДТП, де загинула одна людина. Після смерті Ярослави її перекваліфікували на ч. 3 – загибель кількох людей. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Сергій Володимирович Божков

    Ідіот від покарання ще ніхто в цьому житті не втік!
  • Анонім

    Журналісти тримайте цю тему на контролі оскільки цей мудак має відповісти за свої вчинки ,а поліція має розшукати цього мудака ,а не зливати з часом цю справу в унітаз.
  • Анонім

    Почнемо з того хто відповів за липові довідки з лікарні про його важкий стан і ,що він має перебувати в лікарні . Хто відповів з лікарні ,що вчасно не повідомили про те ,що підозрюваного невідомі вивозять з лікарні . Тепер питання до поліції ,якщо вони знали ,що підозрюваний драпає за кордон ,то чого зразу не повідомили погранців , а дзвонили якомусь шоферу . Людину можна було на 3 години затримати . Тепер питання чого слідчий суддя не оголосив підозру вчасно щоб хоча б на цього мудака надіти ел. браслет . Підозру можна було б оголосити зразу бо є факт загибелі людини . На мою думку цього мудака треба засудити заочно плюс арештувати майно яке вони мають тут в Тернополі + оголосити його мамашу в розшук як спільника у скоєні злочину + припаяти йому статтю про ухилення від слідства . Це ,що проблема через міграційну службу пробити де його мамаша перебуває ,ліквідувати візу ,і депортувати сюда в Україну . Депортують мамашу і то чмо знайдеться . За свої бухі діла треба відповідати .Мудак відправив на той світ двох людей ,а ще купу покалічив .

    Cаша reply Анонім

    Фактично, цій людині не було висуното навіть підозри (підозру потім передали родичам ...), сумніваюсь, що інтерпол взагалі має його право затримувати ....  Ситуація нагадує мені, ті яка сталась із призидентом Футбольного клубу карпати, вбив дівчину, а сам зараз спокійно живе за кордоном, більше того, спокійно мандрує, один мінус в Україну не можу заїхати

    Анонім reply Cаша

    Та з тим мудаком з футбольного клубу все понятно він просто родичам загиблої дівчини відстібнув добряче лаве ,а вони в свою чергу сказали ,що не мають жодної претензії до винуватця смерті їхньої дочки . Я погоджуюсь ,що справа  має купу невідомих і купу темних плям . Бабла ці родичі вклали купу щоб цього мудака відмазати .

    Роман reply Анонім

    Дійсно, мати загиблої немає жодних притензій зараз, проте це не звільняє від кримінальної відповідальності за вбивство, проблема в тому що просто "не можуть" вручити підозри, людина просто проживає за кордоном ...

    Cаша reply Анонім

    З поліцією все порішали, повірте. Про шофера, то казка для лохів, якщо б потрібно було, то на кордоні затримали не то що натри години, а хоч на добу, або взагалі не пропустили без жодних пояснень (доречі це передбачено Законом). Його просто "відпустили" і напевно не замалі гроші. Замість 12-ти років у тюрмі проведе,  15-ть років на чужині, і коли стече строк позовної давності повернеться на неньку Україну. Поліції, прокуратурі плювати на це, взяли гроші та і усе, сумніваюсь, щодо було таке грубе недбальство у виконанні посадових обовязків.

    Анонім reply Cаша

    Я так само кажу ,що з шофером то казки дідуся Панаса . Як можна було відслідкувати автобус ,і  тим більше для чого відслідковувати . Якщо є факт втечі з лікарні, то зразу слідчий суддя мав видати постанову про затримання і арешт , а потім повідомити погранців . Як можна було на таксі втікати це ж маячня . Втікали вони скоріш за все на власному транспортному засобі . Але все ж таки арештувати майно його мамаші все ж таки можна оскільки вона є співучасником злочину ,і знайти її теж можна . Хоча у мене є така чуйка ,що у неї є громадянство іншої країни . На мою думку справа тухла ,якщо не поміняється ця гнила і безхребетна поліцейська система .

    Роман reply Анонім

    Поліція була не зацікавлена в затриманні, у нас усе має свою ціну, починаючи від будівництва в парку Національного відродження, закінчуючи імпотентнісю поліції ...
  • Андрій Роман

    ми вішаємо 100500 банерів на сайт і просимо гроші щоб  читати статтю повністю. бізнис-жирналістів-пу-тирнопільськи.

    Таня Шпікула reply Андрій Роман

    Андрій Роман  а де просять гроші, щоб прочитати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up