Стягнення плати за виготовлення електронного квитка не передбачене, каже юрист

Стягнення плати за виготовлення електронного квитка не передбачене, каже юрист
  • Станом на 22 травня 2017 р. відсутні рішення виконкому про погодження форми електронного квитка. 

У січні 2017 року прийняли Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті", повідомила юрист Олена Степанова.

- Саме цим Законом надано параво органам місцевого самоврядування запроваджувати автоматизовану систему обліку оплати проїзду, встановлювати порядок її функціонування, - пояснила юрист.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Lada в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

А також форми носіїв, види, порядок обігу та реєстрації проїзних документів, визначати особу, уповноважену здійснювати справляння плати за транспортні послуги в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду та встановлення порядку функціонування та вимог до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності, а також видів, форм носіїв, порядку обігу та реєстрації проїзних документів.

Відео дня

На жаль, питання пільгового проїзду для учнів шкіл законодавчо неврегульовано, на відміну від учнів ВПТУ та студентів вишів. У даному випадку все в руках органу місцевого самоврядування, каже юрист.

- Рішенням виконкому не передбачено стягнення плати за виготовлення такого персонального електронного квитка, -  каже Олена Степанова.

Порядком надання учням, вихованцям та студентам денної форми навчання пільг на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування, крім таксі,  передбачено лише те, що Оператор електронних систем у м. Тернопіль, спільно із управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради, середніми, професійно-технічними та вищими навчальними закладами, незалежно від їх статусу і належності, забезпечують виготовлення та отримання учнями, студентами електронних квитків на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування, у відповідності до вимог Закону України «Про захист персональних даних», пояснила юрист.

  • Крім того, згідно з рішенням виконкому міськради від 26.04.17 № 306, форма електронного квитка затверджує саме виконком, - каже Олена Степанова. -  Однак, станом на 22 травня 2017 р. відсутні рішення виконкому про погодження форми електронного квитка.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Нехитрий підрахунок показує, що вигідніше платити всю суму, не замарачуючись на цю карточку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up