У патрульній поліції розповіли скільки у 2018-ому було п'яних водіїв, ДТП та про перші здобутки TruCam

У патрульній поліції розповіли скільки у 2018-ому було п'яних водіїв, ДТП та про перші здобутки TruCam
  • За 11 місяців патрульні зафіксували 285 ДТП за участі п'яних водіїв.
  • Усього за 2018-й патрульні склали 894 адмінматеріали на водіїв, які сіли п'яними за кермо.
  • 233 адмінматеріали склали на пішоходів за порушення правил дорожнього руху. 

Про кількість складених адмінпротоколів та кількість ДТП за рік начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук звітував в п'ятницю, 21 грудня. 

- За це рік патрульні склали 26 тисяч адмінматеріалів лише за порушення правил дорожнього руху. У 2017-ому було 18 тисяч, - каже пан Шевчук. - На пішоходів за порушення правил дорожнього руху склали 233 матеріали, 864 на водіїв, які були в стані алкогольного сп'яніння. Ця статистика невтішна. 

Перший на Тернопільщині TruCam запрацював на автодорозі М-09 (Тернопіль-Львів-Рава-Руська) на початку грудня. Менше, ніж за місяць, патрульні склали 169 адмінматеріалів за перевищення швидкості, які зафіксував прилад. Найбільша зафіксована швидкість приладом TruCam - близько 140 км за год. 

Відео дня

Щодо аварій, то працівники відділу ДТП управління зареєстрували 357 аварій, з місця яких зникли водії. 286 таких водіїв патрульні розшукали. 

- Загалом в області за 2018-й рік трапилося 2089 ДТП, що на 6% менше у порівняні з минулим роком, - каже Богдан Шевчук. - З постраждалими трапилося 403 ДТП у порівняні з 554, які трапилися за 2017 рік. А от кількість загиблих у аваріях збільшилась: у минулому році загинуло 69 людей, у цьому - 78. Щодо  аварій за участі з дітьми, то в цьому році травмувалося 63 дитини, 5 - загинуло. Ще у ДТП постраждало 107 пішоходів, 30 - загинуло. 

Згідно із статистикою, найчастіше ДТП трапляються в середу, а із потерпілими в суботу. Щодо години, то найчастіше водії потрапляють в аварії о 13.00. 

Зараз у Тернополі є кілька місць концентрації ДТП. В управлінні говорять про дамбу Тернопільського ставу, яка уже більше десяти років є місцем концентрації ДТП, перехрестя Замкова-Руська, просп. Злуки, перехрестя вул. Будного та Лучаківського. Як зазначили в управлінні, в цих місцях за останній рік встановили чимало знаків та світлофорів, щоб зменшити кількість аварій. Щодо підвищеного переходу на просп. Злуки, то як кажуть в управлінні, ефект від нього. Можливо не такий, яким мав би бути, бо його зробили дещо нижчим, оскільки врахували висоту низькополих автобусів та тролейбусів, але все таки він працює, бо водії пригальмовують перед ним. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up