В 6-й школі навчання триває. Школяр скаржиться, що за проїзд взяли повну вартість

В 6-й школі навчання триває. Школяр скаржиться, що за проїзд взяли повну вартість
  • Канікули в школах розпочались 29 жовтня і триватимуть до 5 листопада. Проте у школі-ліцеї №6 своя система і навчання там триває.
  • Один з учнів поскаржився, що з його учнівської картки валідатор зняв 4 грн. Він не розуміє чому так, адже разом з іншими учнями 6-ї школи щодня протягом цього тижня їздить на навчання. 

- 29 жовтня їхав у 15-й маршрутці. Оплачував за проїзд учнівською карткою, валідатор зняв 4 гривні, - таке повідомлення надійшло від учня у редакцію "20 хвилин". Хлопець попросив не вказувати його ім'я та прізвище. -  Звісно, у період канікул вартість тарифу збільшується. Але школа-ліцей №6 має власний графік канікул. Тоді питання: чому для того, щоб поїхати на уроки, я мушу заплатити подвійну вартість? Чому ТОВ "Системний зв'язок" це не врахували? Згідно із законом, учні в навчальний період платять 2 гривні у маршрутці. А зараз у 6-й школі канікул немає. Будь ласка, проясніть ситуацію, адже я боюсь, що мене, ще неповнолітнього громадянина, слухати навіть не наважаться. Але мовчати я не бажаю, адже тоді порядку не буде.

Канікули в школах триватимуть до 5 листопада. У цей період школярі за проїзд в маршрутках та тролейбусах платять повну вартість проїзду. На цьому наголошують і в міській раді, і в управлінні транспорту, комунікацій та зв'язку. 50% від мінімальної вартості проїзду вони платять лише у навчальний період. 

- І справді в оплаті за проїзд картками такої ситуації, що в якійсь школі триває навчання, поки в інших канікули - непередбачено, - каже начальник управління Ігор Мединський. - Зараз канікули, тому так, за проїзд з картки цього учня зняло повну вартість. Дирекція школи може звернутись із заявою у міську раду, управління транспорту та ТОВ  "Системний зв'язкок" про те, що у них інший графік канікул, розписати свою систему навчання та канікул. Тоді в ТОВ  "Системний зв'язок" перепрограмують картки учнів цієї школи.

Відео дня

Директор школи-ліцею №6 Олександр Остапчук пояснив, що вони вчаться триместрами. Таке рішення прийняли рада школи. Але до нього скарг від батьків учнів щодо повної вартості проїзду для школярів під час навчання - не було. 

Нагадаємо, що для того, щоб платити 50% від вартості проїзду в громадському транспорті Тернополя учні та студенти мають мати спеціальні картки. Їх можна виробити у ТОВ "Системний зв'язок" за адресою вул.В.Чорновола, 1 (2поверх). Вартість електронного учнівського або студентського гаманця - 57 грн. До 1 листопада з таким гаманцем учні та студенти в навчальний період оплачують по 2 грн за проїзд і в маршрутках, і в тролейбусах. А вже з 1 листопада тариф буде 2 грн 50 коп у тролейбусах та 3 грн у маршрутках. Без картки проїзд коштуватимете 8 та 9 грн. Детальніше про це читайте тутТролейбуси по 8, маршрутки по 9. Проїзд у Тернополі дорожчає

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Iryna Vakhriv

    "цивілізованість країни визначається її ставленням до діте і людей похилого віку". Проте діти-не електорат ,тому їх можна  до уваги не брати, можна залазити в кишені їх батьків і "обдирати" скільки завгодно, поки батьки заробляють де і як можуть, вони не матимуть часу обурюватися і перечити. Друга справа-пенсіонери....
  • Вікторія Джердж-гевко

    Нe розумію взагалі чому учні повинні платити,а пeнсіонeри,кі працюють іздять бeзкоштовно.Діти щe грошeй нe заробляють.

    Марія Василишин reply Вікторія Джердж-гевко

    Мені здається,що підняття тарифів,це "відбивання" грошей за пільговиків.ось і подумайте. ....Ми оплачуємо за подвійним тарифом і тим самим компенсуєм проїзд пільговиків.а надал  білий і пухнастий.

    Вікторія reply Марія Василишин

    100% згідна, це щоб пенсаки голосували за нього

    Уляна Кулина reply Вікторія Джердж-гевко

    чому депутати харчуються безкоштовно? а діти мусять платити....
  • Tanya Brovko

    Тільки сама дебільна влада може здирати гроші з дітей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up