Є вина і водія, і дорожників? Хто відповість за смерть 15-річної Наталії Цар, яка випала з автобуса

Є вина і водія, і дорожників? Хто відповість за смерть 15-річної Наталії Цар, яка випала з автобуса
  • Слідство встановило, що водій порушив правила перевезення пасажирів за міжміським маршрутом. Обвинувальний акт вже направили до суду.
  • Окрім того, правоохоронці зараз займаються і «дорожниками» через невідповідність покриття на місці пригоди. У цьому провадженні досудове розслідування ще триває.

Слідство у справі 15-річної Наталії Цар, яка восени минулого року випала з рейсового автобусу і загинула, завершене. Справу передали до суду.

- Стосовно водія автобусу склали та скерували для розгляду до Підволочиського районного суду обвинувальний акт, - повідомив начальник розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління головного управління Нацполіції в області Богдан Шуляр. -  Встановили, що водій порушив правила перевезення пасажирів за міжміським маршрутом. Йому інкримінують ч. 2 ст. 286 КК України.

Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої.

Відео дня

Нагадаємо, аварія трапилась по обіді 18 жовтня. Автобус вскочив в яму, 15-річна Наталя випала і вдарилась головою. Вона померла у лікарні. Люди обурювались, адже, кажуть, поліція подає інформацію, що Наталя стояла на підніжці задніх сходів. А в автобусі було чимало вільних місць. «Які вільні місця? Де ви їх бачили по обіді у п’ятницю, коли студенти повертаються з навчання? Автобус був забитим – від задньої площадки – і до водія», - говорили люди на похороні.

Водій - до суду. Дорожники поки під слідством

Окрім того, слідством встановило і невідповідність дорожнього покриття в місці пригоди, тому до ЄРДР внесли відомості про вчинення відповідальними особами дорожніх служб кримінального правопорушення, передбаченого ст. 288 КК України. В останньому провадженні досудове розслідування триває, наголосив Богдан Шуляр.  

- Порушень в діях перевізника не виявили, до кримінальної чи адміністративної відповідальності він не притягувався, - запевнив Богдан Шуляр.

Щодо Служби автодоріг, то відповідатиме не вся структура, а конкретна особа, хто мав утримувати проїжджу частину в належному стані. Експлуатаційне утримання цієї дороги, як стало відомо, здійснює ДП "Тернопільський облавтодор".  

У Службі автодоріг в області нам повідомили, що дорога Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець, де сталась смертельна ДТП, - територіального значення ІІІ категорії.  У межах області її протяжність 175,9 км. Збудована вона у 70-роках.

- З огляду на те, що міжремонтні строки дороги Тернопіль-Скалат-Жванець минули, покриття зазнало значних руйнувань, - коментував після ДТП виданню екс-в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Юрій Ходаковський. - Значну роль у цьому відіграють вантажівки, що возять копалини із кар’єрів по сусідству. Зокрема, під тиском багатотоннажного транспорту утворилися напливи та колійність. Подекуди – ямковість. Відколи дорога Т-20-02 була збудована, коштів на капітальний чи поточний середній ремонт Служба автомобільних доріг у Тернопільській області від Уряду не отримувала. Адже, у першу чергу відновлюють дороги міжнародного та національного значення. Шляховики здійснювали лише ямковий та поточний дрібний ремонт в рамках експлуатаційного утримання.

Таки відчинились двері маршрутки, кажуть у прокуратурі

У прокуратурі додають, що двері маршрутки таки відчинилися.

- Встановлено, що 18 жовтня 2019 року на ділянці автодороги «Тернопіль – Скалат – Жванець» із пошкодженим дорожнім покриттям у вигляді вибоїн та напливів, водій автобуса не обрав безпечну швидкість руху для контролю за рухом транспортного засобу, - повідомляють у прокуратурі області. - Кермувальник допустив наїзд на перешкоду, і в результаті цього технічно справний запірний механізм аварійного виходу задніх дверей відімкнувся та з нього випала неповнолітня пасажирка.

Також водій не забезпечив перевезення пасажирів з обов'язковим наданням їм місць для сидіння, в порушення вимог ПДР України, внаслідок чого дівчинка під час руху транспорту стояла біля дверей, а не займала місце для сидіння. Випавши на дорогу, потерпіла отримала травми, від яких настала її смерть дорогою до медичного закладу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Сергій Карапота

    Люди вже привикли що гинуть діти пишуть в коментарях а на решта закривають очі, і так знову і знову.
  • Vasyl Smoliak

    Невідповідність дорожнього покриття на усій території України... 80% дтп через це покриття, остальні 20% через правильно розставлених на дорогах дураків.
  • Татьяна Ткаченко

    Людоньки! А якими траспортными средсвами людей перевозят?! Такими что давро пора на металолом порезать. Чегодолжны были открыться двери и выпал человек? Я в Европе работаю и сейчас сравниваю порядки. Та Боже апаси такой случай! Водитель тоьько баранку крутит и то не более 7 часов. Смена. Автобус на мойку и тех обслуживание.другие люди занимаються. А в нашей стране сразу водитель виновать. Всех дохлых собак на него повесят.
  • Elena Syr

    Вина только тех, кто должен финансировать, но не финансировал дороги. Очень жаль испорченные жизни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up