Водія BMW, який в Козлові п’яним на смерть збив двох хлопців, взяли під варту у залі суду. Що йому "світить"?

Водія BMW, який в Козлові п’яним на смерть збив двох хлопців, взяли під варту у залі суду. Що йому "світить"?
  • Двоє 23-річних хлопців, які загинули під колесами авто, наступного дня мали бути дружбами на весіллі. Товариш Павло, на очах в якого загинули друзі, пригадував, що їх буквально «змело» автівкою та розкидало по дорозі.
  • Місцеві мешканці розповідали, що водій не вперше керує напідпитку та потрапляє в ДТП: перший раз він врізався в дерево, другий – в паркан. За третім разом він убив двох друзів.

До шести років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортом на три роки засудили водія, який напідпитку за кермом BMW на смерть збив двох 23-річних хлопців.

Чоловіка взяли під варту у залі суду, щойно проголосили вирок. До цього він перебував під домашнім арештом. Водія обвинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України – за скоєння ДТП, в якій загинули двоє і більше осіб.

Нагадаємо, Аварія трапилась 4 жовтня 2019 року в смт. Козлів, Козівського району. Троє хлопців повертались додому та, за словами місцевих, стояли обабіч дороги за поворотом. Водій на євробляхах, в крові якого згодом виявили 1, 61 проміле алкоголю, вискочив на зустрічну, де збив на смерть двох хлопців. Тіла хлопців, згадували місцеві, були сильно понівеченими і їх порозкидало по дорозі. Ще двох людей, пасажира автомобіля та хлопця із компанії потерпілих, тоді оглянули медики на місці і від медичної допомоги вони відмовились. Як стало відомо журналістам "20 хвилин", водій зареєстрований у селі В.Ходачків, де проживає його колишня дружина. Після розлучення він переїхав у Козлів.  
Третій хлопець, якого звати Павло, стояв ближче до придорожньої смуги, тому його просто відкинуло на землю.  Усі троє хлопців були однолітками. На перехресті вони стояли перед тим, як розійтись в різні сторони. Павло тоді розповідав, що стояв з друзями, говорив. Мить – і товаришів просто знесло, а його зачепило, і він просто сів. Коли встав, почав шукати хлопців, викликати поліцію. 
У селі кажуть, що водія, який скоїв смертельну ДТП,  і раніше помічали нетверезим за кермом.  Одного разу в дерево в`їхав, ще раз - у паркан. От з третього разу збив людей. За словами односельців, у той вечір разом із другом, який перебував на пасажирському сидінні під час ДТП, чоловік випивав. Після спільного відпочинку, за розповіддю жителів села Козлів, чоловіки поїхали покликати до компанії третього. Пропонували і йому алкоголь. Той відмовився та просив водія не сідати п`яним за кермо. Аварія трапилась через кілька хвилин після того, як машина від`їхала від будинку товариша.  

Відео дня

- У результаті даної дорожньо-транспортної пригоди один з пішоходів отримав відкриту черепно-мозкову травму з переломами кісток склепіння та основи черепа, крововиливами під оболонки та у речовину головного мозку, від яких настала його смерть на місці пригоди, - йдеться у матеріалах справи. – Інший пішохід отримав масивну травму тіла з численними переломами кісток скелету та ушкодженням внутрішніх органів, від яких настала його смерть на місці пригоди.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та розповів, що зустрівся з товаришем, щоб поговорити. Потім вирішили разом поїхати додому до іншого колеги, хотіли дещо спитати по роботі. Випили в останнього по 50 грамів горілки і поїхали додому, але сталася аварія. Коли побачив хлопців, які стояли ближче до центру проїжджої частини, почав гальмувати, було темно після дощу. Після аварії вийшов з машини, підійшов до одного зі збитих товаришів і викликав швидку. Додатково зазначив, що щиро розкаюється та просить пробачення у потерпілих, просив суд його суворо не карати.

Товариш обвинуваченого згадував, як в тому день зустрівся з водієм та з його колегою. В нього удома вони пробули близько 10 хвилин, випили горілки і поїхали, а десь вже через 15 хв. передзвонив пасажир і сказав, що сталася аварія, збили хлопців. Разом із своїм шваґром він поїхав на місце аварії, подзвонили в швидку та до батька обвинуваченого. Коли приїхали на місце ДТП, водій стояв на колінах біля одного зі збитих хлопців і плакав.

Допитані у судовому засіданні потерпілі, батьки одного з убитих хлопців, сказали, що обвинувачений шкоду їм відшкодував частково - в сумі 3000 доларів США, страхова компанія відшкодувала їм моральну шкоду в сумі 50 000 грн., при призначенні покарання покладаються на думку суду. Мати іншого убитого хлопця зазначала, що водію пробачити не може. Шкоду обвинуваченим її сім`ї відшкодовано частково в сумі 3000 доларів США і 50 000 відшкодувала страхова, при призначенні покарання покладається на думку суду.

До речі, за результатом лабораторного дослідження крові на наявність алкоголю, виданого «Тернопільським обласним наркологічним диспансером», етилового спирту у крові водія знайдено в кількості 2, 73%  проміле. Висновок судмедекспертизи показав 2, 62%.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України та призначити йому покарання у виді 6 (шести) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки, - таким був вирок суду. - Запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту скасувати. Взяти під варту негайно в залі суду.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Козівський районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Людмила Вашук Вашук

    НЕБОЙСЬ МАЖЕР ,ЧТО ДАЛИ ТАК МАЛО .РЕБЯТ ЖАЛКО И ИХ РОДНЮ !
  • Ніна Навроцька

    Що за закони ,що життя людини варте трьох років тюрми,він відсидить а двох молодих людей нема і це із затого,що п'яним сів за кермо,це ужас.
  • Alisa Alisa

    Свічка
  • Люба Окаринська

    Вічна память
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up